Din ciclul mancare si supe fara carne,o reteta savuroasa.
O supa crema colorata si plina de vitamine.O recomand calduros celor care sunt la dieta sau celor care tin post.
Ingrediente :
5 radacini pastarnac + una mai subtire pentru cipsuri
5 radacini morcov
3 cartofi
1 ceapa
cateva cuisoare
o ramara de cimbru
sare,piper,
Pentru servit :
cipsuri de pastanac
paine prajita,aromata cu usturoi
Curatam si spalam legumele.
Lasam de o parte o radacina de pastarnac.
Taiem legumele in bucati mari.
Cuisoarele le infigem in ceapa.
Punem totul intr-o cratita si acoperim cu apa rece.Saram si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt moi.
Punem legumele intr-un blender si le facem crema.
Adaugam din apa in care au fiert,pana cand supa ajunge la consistenta dorita.Potrivim gustul cu sare si piper.
Cipsuri de pastarnac :
Separat,feliem fin pastarnacul ramas si prajim feliile in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant.
Punem supa in cani si ornam cu cipsuri.
Serviti cu paine prajita.
Eu am frecat feliile de paine cu un catel de usturoi pentru savoare.
Pofta buna !
16 comentarii:
Pare foarte gustoasa supa.
Care e diferenta intre pastarnac si patrunjel radacina ?
Multumesc,
Timi
Cristina,
Ca aspect nu e mare diferenta intre pastarnac si patrujel.
Unii chiar il confunda.
Fenotipic,pastarnacul este de obicei mai mare.Iar ca gust,diferta e de la cer la pamant.
Alta aroma, alt parfum.
Iar pastarnacul e mai dulce.
Mie nu mi-a placut la inceput,pentru ca e foarte aromat,dar cand am citit cate beneficii aduce organismului,mi-am reconsiderat pozitia.:)
Superba poza Lia! Cat despre supa, delicioasa intr-adevar si foarte sanatoasa
Cristina,
Asa e .Si din pacate,pastarnacul e oarecum intr-un con de umbra.
Trebuie reconsiderat.
te pup.
hihihi pt un moment am crezut ca a venit toamna... Vesela mancarea, imbietoare culoarea, iar blidul superb... per total o invitatie la masa ce nu poate fi refuzata :D
ador pastarnacul! il pun la orice,tocmai am facut si eu o supa creama de legume,dar nu cu pastarnacul preponderent.am sa incerc.mia-mai placut si ideea cu chipsurile de pastarnac.aftfel iti doresc ,de 8 martie,sa fii iubita continuu si-ti mai doresc toate cele ce iti doresti tu in primavara asta ce se cam lasa asteptata!
Am descoperit si eu pastarnacul acum mai bine de doi ani de zile, cand am inceput diversificarea lui Tudor. AM ramas incantata de gust, aroma si densitate. De-atunci il folosesc mereu, chiar si in pireu ;-)
Iau si eu o portie mare din supa asta parfumata, pana-mi notez reteta. Merci! puuup
foarte sanatoasa supa asta
Piciorus,
Daca tot aduci vorba de invitatia la masa,in Baia Mare ar fi cateva locuri superbe de fotografiat.:)
Pansi,
O primavara superba si tie.:)
Liana,
Sa stii ca in pureul de cartofi nu am pus inca dar am sa incerc in combinatie cu putin usturoi.
Pup si eu.
Ina,
Multumesc:)
Iarăşi pe gustul meu!
Asta fac mâine, să ştii! :*
Ta-na-na-na!
http://img862.imageshack.us/img862/6366/supapastarnac001b.jpg
Tocmai m-am trezit dupa siesta post-supa de pastarnac :D
Arcadia,
Sa-ti fie de bine !:)
Mmmm, frumos si gustos arata!
Trimiteți un comentariu