O paine simpla,cu smochine,asa cum cred ca se facea pe vremea pruncului din Nazaret.
O paine alba,cu crusta subtire.
Atat de buna incat se poate manca goala.
Ingrediente :
600 g faina
350 ml apa calduta
un plic drojdie uscata
1 lingurita miere
2 lingurite sare
200 g smochine deshidratate
1 lingurita piper macinat mare
2 linguri ulei de masline
Procedeul este simplu.
Se da faina prin sita.
Adaugam :
Adaugam :
drojdia,mierea,sarea,piperul.Apoi incorporam apa calduta.
Se framanat aluatul pana cand se desprinde de pe mana.Adaugam si uleiul de masline.
Aluatul trebuie sa ramana moale.Daca e prea lipicios,se mai poate adauga putina faina.
Se lasa aluatul,intr-un lighean intr-un loc caldut,acoperit cu un prosop, sa dospeasaca pana cand isi dubleaza volumul.
Apoi am incorporat smochinele taiate in bucati mici.Am mai framantat painea putin si am pus-o in tava pe hartie de copt.
Am mai lasat-o sa creasca jumatate de ora,dupa care am copt-o la 200 de grade,50 de minute.
Nu trebuie unsa cu nimic.
Aspectul sau aspru ,te duce cu gandul la painea primordiala.
E moale,pufoasa,si merge perfect rupta cu mana.
13 comentarii:
superba painica...nu pot decat sa imi inchipui cat de buna este!
Mmm... ce pofta mi-ai facut de paine cu smochine!
Credema stiu cat este de buna, am facut si eu de cateva ori si este o bunatate.
Pe curand.
Lia, cu smochine chiar nu am mancat, cred ca e gustoasa, am sa incerc, super...
intersanta combinatie,arata gustos
m-ai convins de la primele randuri! ai descris-o asa bine ca parca am si muscat o felie :))
In sfarsit, cuptorul da roade!
de cum am vazut titlul am stiut ca e ceva super bun!!!arata de milioane:))
Rup si eu un codru din painea astea dulce...da'oare merge cu niste curmale?
Ophelia,
Si eu am stiut din primul moment ca e buna .:)
Miodrag,
daca o incerci,da de stire.:)
Lilly,
Da,da roade, grade si calorii.:)
Liana,
Pai sigur ca merge si cu,... curmale.:)
super combinatie! arata si foarte bine yamiiiiii
Trimiteți un comentariu