skip to main |
skip to sidebar
Sarbatoarea de azi, mi-a inspirat niste fursecuri in forma de floricele.
E prima sarbatoare de primavara.
Soarele e sus si e o zi minunata.
Fursecurile acestea se fac repede,sunt aspectoase si foarte bune.
Atat de bune incat se topesc si dispar de pe farfurie fara sa stii unde :)
Se fac din clasicul aluat fraged,pentru care eu am folosit :
125 g unt moale
300 g faina alba
50 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
1 ou
1 lingurita praf de copt.
Pentru lipit si ornat
dulceata acrisoara de caise,portocale,visine sau
crema de ciocolata sau vanilie
zahar pudra
visine din dulceata
Framantam un aluat,moale,usor de intins .
Daca iese prea tare,mai adaugam putina apa.Daca e prea moale,putina faina.
Il imbracam in folie alimentara si-l dam la rece 15 minute.
Il intindem in foaie de 2-3 mm.
Am taiat apoi cu forma floricele.
Jumatate din ele vor fi baza,iar jumatate "capacelele".
In capacele am facut cate o gaura mica in mijloc,cu ajutorul unui degetar.
Le-am pus in tava pe hartie pergament si le-am copt la foc mijlociu 15 minute.
Le scoatem si le lipim cate doua cu o dulceata acrisoara,sau cu crema.
Le pudram cu zahar si punem in mijloc o visina din dulceata.
Pofta buna !
joi, 25 martie 2010
Floricele de Buna Vestire
Sarbatoarea de azi, mi-a inspirat niste fursecuri in forma de floricele.
E prima sarbatoare de primavara.
Soarele e sus si e o zi minunata.
Fursecurile acestea se fac repede,sunt aspectoase si foarte bune.
Atat de bune incat se topesc si dispar de pe farfurie fara sa stii unde :)
Se fac din clasicul aluat fraged,pentru care eu am folosit :
125 g unt moale
300 g faina alba
50 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
1 ou
1 lingurita praf de copt.
Pentru lipit si ornat
dulceata acrisoara de caise,portocale,visine sau
crema de ciocolata sau vanilie
zahar pudra
visine din dulceata
Framantam un aluat,moale,usor de intins .
Daca iese prea tare,mai adaugam putina apa.Daca e prea moale,putina faina.
Il imbracam in folie alimentara si-l dam la rece 15 minute.
Il intindem in foaie de 2-3 mm.
Am taiat apoi cu forma floricele.
Jumatate din ele vor fi baza,iar jumatate "capacelele".
In capacele am facut cate o gaura mica in mijloc,cu ajutorul unui degetar.
Le-am pus in tava pe hartie pergament si le-am copt la foc mijlociu 15 minute.
Le scoatem si le lipim cate doua cu o dulceata acrisoara,sau cu crema.
Le pudram cu zahar si punem in mijloc o visina din dulceata.
Pofta buna !
Despre mine
- Lia
- " In satul meu ", Din NORD
- Un om intre oameni ,pisici si caini.
Labels
8 Martie
(2)
Afumaturi
(1)
Amandine
(1)
animale
(4)
Aperitive
(13)
Asaf Avidan
(2)
Bauturi
(5)
Biscuiti
(1)
Budinci sarate
(1)
Carnati
(2)
Carne de pui
(1)
Cartofi
(1)
Ce este ?
(3)
Ceaun
(1)
Chec
(1)
Chec cu ciocolata
(1)
Chec. Dulciuri
(1)
Christoph Waltz
(1)
Cina
(1)
Ciocolata
(2)
Ciocolata de casa
(1)
Ciocolata italina
(1)
Ciocolata.
(1)
Ciorba
(1)
Ciorbe
(2)
Clatite
(1)
Coada de vita
(1)
Comfort food
(3)
Concurs
(1)
Condimente si Verdeturi
(3)
Craciun
(1)
Detoxifierea
(7)
DIETA
(14)
Diverse
(3)
Django Unchained
(1)
Dragobete
(1)
Dulceata
(1)
Dulciuri
(51)
Dulciuri dospite
(1)
Enervari
(1)
Farmacia naturii
(2)
Filme
(1)
Flori
(1)
Ganduri
(1)
Gem
(1)
Gem si Dulceata
(10)
Gogonele
(1)
Gradina
(2)
Gratar
(1)
Gratin
(3)
Gulyas
(2)
hering
(1)
Inghetata
(3)
Jeleu.
(1)
La masa cu Lia
(9)
La mult ani
(1)
Lime
(1)
Linzer
(1)
Macarons
(1)
Mancare ca la Mama acasa
(10)
Martie
(1)
Meniu
(1)
Menta
(1)
Mere
(2)
Mic dejun
(15)
Muraturi
(1)
Musaca .Carne de pui
(1)
Muschiulet
(1)
Muzica
(21)
Muzica .
(1)
Navettes de Marseille
(1)
Navettes provencal
(1)
Nectar Suc Sirop
(3)
Nes
(1)
Paine
(1)
Paine si placinte
(9)
Pamant
(1)
Parerea mea .
(1)
Paste 2010
(2)
Paste 2011
(1)
Paste fainoase
(5)
Pasti
(1)
Pasti 2012
(1)
Pasti 2013
(2)
peste
(1)
Petre
(1)
Piatra
(1)
Piatra de gatit.
(1)
Placinta cu mere
(1)
Povesti cu Lia
(27)
Prajitura cu alune
(1)
Prajitura cu mac
(1)
Prajitura cu mac.
(1)
Prajitura cu mere
(1)
Prajitura cu visine 1
(1)
Prajitura cu visine 2
(1)
Prajituri
(2)
Premii
(5)
Retete cu peste
(4)
Retete Exotice
(6)
Retete fara carne
(11)
Retete rapide
(4)
Sa mai si radem
(1)
Salam de biscuiti
(1)
Salam de ciocolata
(1)
salata
(1)
Salata de Boeuf
(1)
sfecla
(1)
Slanina
(2)
Sos
(2)
Supa
(14)
Supe
(2)
Tarte sarate
(1)
Turta dulce
(1)
Un bun ramas
(1)
Urari
(9)
Vara
(2)
Vinete
(1)
Zacusca
(1)
Zambete
(1)
Postări populare
Blog Archive
-
►
2013
(32)
- ► septembrie (1)
-
►
2012
(53)
- ► septembrie (1)
-
►
2011
(116)
- ► septembrie (5)
-
▼
2010
(113)
- ► septembrie (10)
-
▼
martie
(22)
- Domnisoara Urzica
- Floricele de Buna Vestire
- Mic dejun mobilizator !
- Premiu prietenos :)
- Clatite cu Lamaie
- Oua Umplute
- Salata de paste cu ton
- Mancare din carne de porc cu prune uscate si Somme...
- Gratin cu Penne rigate, rosii,masline si cascaval
- Prajitura cu Mac
- Premiu de la Iepuras
- Mic dejun Ardelenesc
- "Painea noastra cea de toate zilele"
- Tagliatelle cu sos de branza si rosii
- Couscous Cu Pui si Mango
- Premiu pentru toti PRIETENII VIRTUALI !
- De la Mimi cu dragoste...
- Ce poate iesi cand nu ai inspiratie
- Minciunele,sau Pseudo-gogosi imbarligate :)
- Supa de Iarna cu ciuperci Pleurotus
- O dimineata ca oricare
- Sa gatim sub Presiune !
Va invit pe Site :
Persoane interesate
http://simplitaly.wordpress.com/
-
-
-
Chiftele de cartofi cu mâncare de urziciAcum 13 ore
-
FIRENZEAcum 15 ore
-
Chocolate CupcakesAcum 20 de ore
-
-
-
Chiftele cu peste (la cuptor)Acum o zi
-
-
-
Paste cu ton și ricottaAcum 2 zile
-
-
Quesadilla cu carne tocataAcum 5 zile
-
MacabreAcum o săptămână
-
-
Easy Pancake Sausage Balls RecipeAcum 4 săptămâni
-
GRIMOLLE AUX POMMESAcum 4 săptămâni
-
În drumul meu spre vindecareAcum o lună
-
PASTE DE NOTA ZECE CU SOS ROȘUAcum 2 luni
-
-
-
Porcusori in aluatAcum 7 luni
-
Кекс с рикота и сливиAcum 7 luni
-
-
-
-
Biscotti speziatiAcum un an
-
-
Hello world!Acum un an
-
Torta al cioccolato e yogurtAcum un an
-
Ion StelistuAcum un an
-
-
-
Supa crema de morcovi cu ghimbirAcum 3 ani
-
-
-
Cum funcționează soluțiile adBlock?Acum 4 ani
-
-
-
-
Prajitura ecler la tavaAcum 5 ani
-
-
-
Focaccia cu ardei si dovlecelAcum 5 ani
-
M.D.Acum 5 ani
-
Pizza camembertAcum 6 ani
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Chilli con carneAcum 6 ani
-
Cuib de viespeAcum 6 ani
-
-
Tort Masha si ursul pentru JessikaAcum 6 ani
-
Inchid blogul!Acum 6 ani
-
Unt de casaAcum 6 ani
-
-
Nefericitul din Jurnalul FericiriiAcum 6 ani
-
-
-
-
-
Vietnam subiectiv (4)Acum 7 ani
-
-
-
-
-
PIZZA RULOU CU ALUAT DE FOIETAJAcum 8 ani
-
Spanac în crusta de cartofi dulciAcum 8 ani
-
1 MARTIE 2016Acum 8 ani
-
Os domnesc cu perjeAcum 8 ani
-
-
Peltea de gutuiAcum 8 ani
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 8 ani
-
-
panda cioco chek tutorialAcum 8 ani
-
-
-
BrownieAcum 9 ani
-
Beach Paradise WallpaperAcum 9 ani
-
Miercurea fara cuvinteAcum 9 ani
-
-
-
Porcus MaximusAcum 9 ani
-
PUI KIEVAcum 9 ani
-
Cheesecake SeimaAcum 10 ani
-
Supa de Oase - Cum?Acum 10 ani
-
Soufflé au Chocolat/Sufleu de ciocolataAcum 10 ani
-
Cinci cani-Cinque tazzeAcum 10 ani
-
-
-
-
-
-
La revedereAcum 10 ani
-
FUNNEL CAKEAcum 10 ani
-
Prajitura cu nuca si ciocolataAcum 11 ani
-
Bârfa noastră cea de toate zileleAcum 11 ani
-
-
Salmorejo con TofuAcum 11 ani
-
Baclava (Baklava)Acum 11 ani
-
PianoAcum 11 ani
-
Kaiser de casaAcum 12 ani
-
PapanasiAcum 12 ani
-
Gâteau banquetAcum 12 ani
-
-
-
Gallery: Favorite Jazz Fest EatsAcum 12 ani
-
Doar priviti, fara sa miscati!Acum 13 ani
-
-
-
Saramurarea carniiAcum 13 ani
-
-
-
Tort cu zmeura si ciocolataAcum 14 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
8 comentarii:
As vrea sa culeg si eu un buchetel de floricele din astea :P
Arata asa de bine :)
Felicitari!
Foarte dragalase si cred ca si f gustoase..nu ar avea de ce sa nu fie;;)..
O zi frumoasa!!!
Minunat blog,
excelente retete,
poze de vis!
Felicitari!
Multumesc mult fetelor !
M.t. si Mononoke,
Bine ati venit in casuta mea virtuala.
reteta asta mi-ao notez ca prea bine arata.un premiu si o provocare te asteapta la mine pe blog.pup si o zi buna
Minunate.Eu am o problema cu fursecurile, biscuitii.Cand incep, nu stiu, nu pot si nu vreau sa ma mai opresc pana nu-i termin.
Excelente langa un pahar de ceai!
fain arata floricelele tale !brava!
Trimiteți un comentariu