skip to main |
skip to sidebar
Sarbatoarea de azi, mi-a inspirat niste fursecuri in forma de floricele.
E prima sarbatoare de primavara.
Soarele e sus si e o zi minunata.
Fursecurile acestea se fac repede,sunt aspectoase si foarte bune.
Atat de bune incat se topesc si dispar de pe farfurie fara sa stii unde :)
Se fac din clasicul aluat fraged,pentru care eu am folosit :
125 g unt moale
300 g faina alba
50 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
1 ou
1 lingurita praf de copt.
Pentru lipit si ornat
dulceata acrisoara de caise,portocale,visine sau
crema de ciocolata sau vanilie
zahar pudra
visine din dulceata
Framantam un aluat,moale,usor de intins .
Daca iese prea tare,mai adaugam putina apa.Daca e prea moale,putina faina.
Il imbracam in folie alimentara si-l dam la rece 15 minute.
Il intindem in foaie de 2-3 mm.
Am taiat apoi cu forma floricele.
Jumatate din ele vor fi baza,iar jumatate "capacelele".
In capacele am facut cate o gaura mica in mijloc,cu ajutorul unui degetar.
Le-am pus in tava pe hartie pergament si le-am copt la foc mijlociu 15 minute.
Le scoatem si le lipim cate doua cu o dulceata acrisoara,sau cu crema.
Le pudram cu zahar si punem in mijloc o visina din dulceata.
Pofta buna !
joi, 25 martie 2010
Floricele de Buna Vestire
Sarbatoarea de azi, mi-a inspirat niste fursecuri in forma de floricele.
E prima sarbatoare de primavara.
Soarele e sus si e o zi minunata.
Fursecurile acestea se fac repede,sunt aspectoase si foarte bune.
Atat de bune incat se topesc si dispar de pe farfurie fara sa stii unde :)
Se fac din clasicul aluat fraged,pentru care eu am folosit :
125 g unt moale
300 g faina alba
50 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
1 ou
1 lingurita praf de copt.
Pentru lipit si ornat
dulceata acrisoara de caise,portocale,visine sau
crema de ciocolata sau vanilie
zahar pudra
visine din dulceata
Framantam un aluat,moale,usor de intins .
Daca iese prea tare,mai adaugam putina apa.Daca e prea moale,putina faina.
Il imbracam in folie alimentara si-l dam la rece 15 minute.
Il intindem in foaie de 2-3 mm.
Am taiat apoi cu forma floricele.
Jumatate din ele vor fi baza,iar jumatate "capacelele".
In capacele am facut cate o gaura mica in mijloc,cu ajutorul unui degetar.
Le-am pus in tava pe hartie pergament si le-am copt la foc mijlociu 15 minute.
Le scoatem si le lipim cate doua cu o dulceata acrisoara,sau cu crema.
Le pudram cu zahar si punem in mijloc o visina din dulceata.
Pofta buna !
Despre mine

- Lia
- " In satul meu ", Din NORD
- Un om intre oameni ,pisici si caini.
Labels
8 Martie
(2)
Afumaturi
(1)
Amandine
(1)
animale
(4)
Aperitive
(13)
Asaf Avidan
(2)
Bauturi
(5)
Biscuiti
(1)
Budinci sarate
(1)
Carnati
(2)
Carne de pui
(1)
Cartofi
(1)
Ce este ?
(3)
Ceaun
(1)
Chec
(1)
Chec cu ciocolata
(1)
Chec. Dulciuri
(1)
Christoph Waltz
(1)
Cina
(1)
Ciocolata
(2)
Ciocolata de casa
(1)
Ciocolata italina
(1)
Ciocolata.
(1)
Ciorba
(1)
Ciorbe
(2)
Clatite
(1)
Coada de vita
(1)
Comfort food
(3)
Concurs
(1)
Condimente si Verdeturi
(3)
Craciun
(1)
Detoxifierea
(7)
DIETA
(14)
Diverse
(3)
Django Unchained
(1)
Dragobete
(1)
Dulceata
(1)
Dulciuri
(51)
Dulciuri dospite
(1)
Enervari
(1)
Farmacia naturii
(2)
Filme
(1)
Flori
(1)
Ganduri
(1)
Gem
(1)
Gem si Dulceata
(10)
Gogonele
(1)
Gradina
(2)
Gratar
(1)
Gratin
(3)
Gulyas
(2)
hering
(1)
Inghetata
(3)
Jeleu.
(1)
La masa cu Lia
(9)
La mult ani
(1)
Lime
(1)
Linzer
(1)
Macarons
(1)
Mancare ca la Mama acasa
(10)
Martie
(1)
Meniu
(1)
Menta
(1)
Mere
(2)
Mic dejun
(15)
Muraturi
(1)
Musaca .Carne de pui
(1)
Muschiulet
(1)
Muzica
(21)
Muzica .
(1)
Navettes de Marseille
(1)
Navettes provencal
(1)
Nectar Suc Sirop
(3)
Nes
(1)
Paine
(1)
Paine si placinte
(9)
Pamant
(1)
Parerea mea .
(1)
Paste 2010
(2)
Paste 2011
(1)
Paste fainoase
(5)
Pasti
(1)
Pasti 2012
(1)
Pasti 2013
(2)
peste
(1)
Petre
(1)
Piatra
(1)
Piatra de gatit.
(1)
Placinta cu mere
(1)
Povesti cu Lia
(27)
Prajitura cu alune
(1)
Prajitura cu mac
(1)
Prajitura cu mac.
(1)
Prajitura cu mere
(1)
Prajitura cu visine 1
(1)
Prajitura cu visine 2
(1)
Prajituri
(2)
Premii
(5)
Retete cu peste
(4)
Retete Exotice
(6)
Retete fara carne
(11)
Retete rapide
(4)
Sa mai si radem
(1)
Salam de biscuiti
(1)
Salam de ciocolata
(1)
salata
(1)
Salata de Boeuf
(1)
sfecla
(1)
Slanina
(2)
Sos
(2)
Supa
(14)
Supe
(2)
Tarte sarate
(1)
Turta dulce
(1)
Un bun ramas
(1)
Urari
(9)
Vara
(2)
Vinete
(1)
Zacusca
(1)
Zambete
(1)
Postări populare
Blog Archive
-
►
2013
(32)
- ► septembrie (1)
-
►
2012
(53)
- ► septembrie (1)
-
►
2011
(116)
- ► septembrie (5)
-
▼
2010
(113)
- ► septembrie (10)
-
▼
martie
(22)
- Domnisoara Urzica
- Floricele de Buna Vestire
- Mic dejun mobilizator !
- Premiu prietenos :)
- Clatite cu Lamaie
- Oua Umplute
- Salata de paste cu ton
- Mancare din carne de porc cu prune uscate si Somme...
- Gratin cu Penne rigate, rosii,masline si cascaval
- Prajitura cu Mac
- Premiu de la Iepuras
- Mic dejun Ardelenesc
- "Painea noastra cea de toate zilele"
- Tagliatelle cu sos de branza si rosii
- Couscous Cu Pui si Mango
- Premiu pentru toti PRIETENII VIRTUALI !
- De la Mimi cu dragoste...
- Ce poate iesi cand nu ai inspiratie
- Minciunele,sau Pseudo-gogosi imbarligate :)
- Supa de Iarna cu ciuperci Pleurotus
- O dimineata ca oricare
- Sa gatim sub Presiune !
Va invit pe Site :
Persoane interesate
http://simplitaly.wordpress.com/
-
-
Pere poșate în vin cu zabaioneAcum 5 ore
-
Rulada cu mere raseAcum 7 ore
-
Cu balonul în NormandiaAcum 17 ore
-
-
-
-
Pui cu gulie (usor, rapid, de efect)Acum 2 zile
-
Carne de porc conservata la borcanAcum 3 zile
-
Mini tarte cu crema de vanilie si fructeAcum o săptămână
-
Musaca de vinete cu dovleceiAcum o săptămână
-
Yayoi Kusama: Donne nell'Arte del NovecentoAcum 2 săptămâni
-
Mancare de rosii (fara carne, de post)Acum 5 săptămâni
-
Torta rovesciata alle susineAcum 2 luni
-
Salată cu cartofi și verdețuriAcum 3 luni
-
Hello world!Acum 5 luni
-
-
-
-
BROOKIESAcum un an
-
Кекс с рикота и сливиAcum 2 ani
-
-
-
SlotssportAcum 2 ani
-
-
-
Hello world!Acum 3 ani
-
-
Cozonac tip PanettoneAcum 3 ani
-
Prajitura cu mere si biscuitiAcum 5 ani
-
Prajitura cu mere si crema de vanilieAcum 5 ani
-
Tocana de iepure cu pastai lateAcum 5 ani
-
Cum funcționează soluțiile adBlock?Acum 6 ani
-
-
Bancul zilei 18 iulie 2019Acum 6 ani
-
-
-
Cozonac Impleticit - Adi HădeanAcum 6 ani
-
Dulce vegan cu zmeuraAcum 6 ani
-
M.D.Acum 7 ani
-
Hristos a Inviat!!Acum 7 ani
-
Ghiveci călugărescAcum 7 ani
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 7 ani
-
TORT LUMEA LUI GUMBALLAcum 7 ani
-
Supa de wontonAcum 7 ani
-
-
Inchid blogul!Acum 8 ani
-
Unt de casaAcum 8 ani
-
-
Nefericitul din Jurnalul FericiriiAcum 8 ani
-
Fursecuri LinzerAcum 8 ani
-
-
-
Vietnam subiectiv (4)Acum 9 ani
-
O calatorie spiritualaAcum 9 ani
-
-
-
Aniversary cakeAcum 9 ani
-
CHEC APERITIVAcum 9 ani
-
1 MARTIE 2016Acum 9 ani
-
Supa de linteAcum 9 ani
-
-
Promisiunea, acest bănuţ găurit.Acum 9 ani
-
-
Peltea de gutuiAcum 9 ani
-
TorturiAcum 9 ani
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 10 ani
-
-
strudel cu mere 2Acum 10 ani
-
-
-
BrownieAcum 10 ani
-
Beach Paradise WallpaperAcum 10 ani
-
Miercurea fara cuvinteAcum 11 ani
-
Cheonggyecheon Stream, SeoulAcum 11 ani
-
-
Porcus MaximusAcum 11 ani
-
PUI KIEVAcum 11 ani
-
Cheesecake SeimaAcum 11 ani
-
Supa de Oase - Cum?Acum 11 ani
-
Soufflé au Chocolat/Sufleu de ciocolataAcum 11 ani
-
Cinci cani-Cinque tazzeAcum 11 ani
-
-
-
-
-
-
-
La revedereAcum 12 ani
-
FUNNEL CAKEAcum 12 ani
-
Prajitura cu nuca si ciocolataAcum 12 ani
-
Bârfa noastră cea de toate zileleAcum 12 ani
-
-
Salmorejo con TofuAcum 13 ani
-
Baclava (Baklava)Acum 13 ani
-
Trufe rawAcum 13 ani
-
PianoAcum 13 ani
-
Kaiser de casaAcum 13 ani
-
PapanasiAcum 13 ani
-
Minunatii in gradina taAcum 13 ani
-
Galuste cu prune- varianta cu maiaAcum 14 ani
-
-
-
Gallery: Favorite Jazz Fest EatsAcum 14 ani
-
Doar priviti, fara sa miscati!Acum 14 ani
-
Shina sobaAcum 14 ani
-
-
-
Saramurarea carniiAcum 14 ani
-
-
-
Tort cu zmeura si ciocolataAcum 15 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
8 comentarii:
As vrea sa culeg si eu un buchetel de floricele din astea :P
Arata asa de bine :)
Felicitari!
Foarte dragalase si cred ca si f gustoase..nu ar avea de ce sa nu fie;;)..
O zi frumoasa!!!
Minunat blog,
excelente retete,
poze de vis!
Felicitari!
Multumesc mult fetelor !
M.t. si Mononoke,
Bine ati venit in casuta mea virtuala.
reteta asta mi-ao notez ca prea bine arata.un premiu si o provocare te asteapta la mine pe blog.pup si o zi buna
Minunate.Eu am o problema cu fursecurile, biscuitii.Cand incep, nu stiu, nu pot si nu vreau sa ma mai opresc pana nu-i termin.
Excelente langa un pahar de ceai!
fain arata floricelele tale !brava!
Trimiteți un comentariu