miercuri, 3 martie 2010

Sa gatim sub Presiune !



Deschid un capitol de supe si mancaruri rapide.
De multe ori,in graba asta care ne mananca zilele,suntem in situatia de a gati ceva rapid.
Fie ca suntem pe fuga,fie ca avem altceva mai bun de facut.
Ce ?
Nu stiu,poate stai pe NET,sau faci curatenie,sau te uiti la o telenovela..:)),sau ai venit tarziu acasa  de la servici si nu ai nimic de mancare.
Fiind un Capitol RAPID,nici poze cu procesul tehnologic,nu vor fi prea multe,pentru ca
am sa pun aici mancaruri pe care si un copil  poate sa le faca.
Apropo,daca e vreun copil care citeste,il rog sa nu faca asa ceva acasa, daca are sub 13 ani.

Azi incepem capitolul cu :

Orez cu ciuperci si tije de Telina
si
Supa de Chimen


Orez cu Ciuperci si tije de Telina





Pentru orezul cu ciuperci,avem nevoie de :
-250 g orez(pentru 2 persoane)
-250 ciuperci
-o ceapa
-tije de telina
-sare,piper
-ulei

Iar pentru servit,cateva firisoare de branza feta,
parmezan,sau cascaval.

Punem orezul la fiert in apa cu sare,conform instructiunilor de pe pachet.
Intre timp,prajim in putin ulei,legumele taiate.
Nu prea mult,doar cat se inmoaie putin,dar sa ramana crocante.
Cand orezul a fiert,il strecuram si nu il limpezim.
Il amestecam scurt cu legumele calite.
Condimentam cu sare si piper si punem iute in
farfurii ca mesenii sunt flamanzi.
Pudrati cu cateva fire de branza pe care o aveti prin casa.
Pofta buna !

P.S.
Atentie timpul necesar spalarii vaselor,
 nu e inclus :)


Supa de Chimen



Supa aceasta e mirifica,daca va place chimenul.
Eu o fac in special sambata.Si mai ales iarna.
Avem nevoie de :



-o ceapa
-50 g chimen
-1 l apa + 1 l lapte
- sare,boia dulce
- 1 lingura amidon sau faina

Pentru servit :
-crutoane
-smantana

Taiem ceapa grob.Nu conteaza cat de mare,pentru ca supa se strecoara.
Punem ceapa si chimenul la prajit in putin ulei.
Invartim pana chimenul schimba culoarea.
Adaugam scurt boiaua si stingem cu 1 lt de apa.
Punem sare si piper.
Lasam sa fiarba.
Intre timp,facem crutoane din paine si le aurim
in cuptor.E bine sa fie paine mai uscata.



Facem un sos rece din faina si lapte.
Cand supa a fiert,adaugam sosul si mai dam un clocot.
Strecuram supa.



Serviti cu crutoane si smantana.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails