Tonul e nelipsit in camara mea.
Ma scoate de multe ori din incurcatura cand sunt grabita si nu am mancare gatita.
Poate ca salata e un cuvant impropriu,dar pentru ca e o mancare rece,sau aproape rece,am numit-o salata.
Cum se face ?
Nimic mai simplu.
Avem nevoie pentru 2 persoane de :
200 g fusili
o conserva mare de ton intreg
50 ml ulei de masline
3 rosii mijlocii
frunze de patrunjel,de menta sau de busuioc
sare,piper
2 catei de usturoi
lamaie pentru servit
Intre timp,scoatem tonul din conserva si scurgem apa sau uleiul.
Eu nu folosesc uleiul din conserva pentru ca asa m-a invatat un nene din Italia.
A zis ca nu e bun.Cred ca e in legatura cu continutul de aluminiu .
Si pentru ca am incredere in bucataria italiana nu am facut alte cercetari.
Taiem rosiile dupa plac.
Taiem cateii de usturoi si verdeata.
Facem un amestec din ulei si restul ingredientele,punem sare si piper.
Adaugam pastele fierte,limpezite si scurse bine.
Amestecam fin,si lasam cateva minute sa se imprieteneasca aromele.
Impartim in boluri si stropim cu cateva picaturi de lamaie.
E delicios !
Sfat :
Sa nu va lipseasca ierburile si usturoiul.
Altfel mancarea asta nu are nici un farmec.
Pofta buna !
6 comentarii:
La tanc a venit reteta asta... tocmai ce ma uitam dupa o salata de ton..
Pozele sunt minunate, ca de obicei..
Retin pontul cu uleiul din conserva ;)
Pupici :)
Olgutza,
sigur o sa-ti placa.
Simplu si bun.
Pupici si tie.
Asa fac eu vara, deci mi-ai adus vara in bucatarie Lia!Singurul lucru: e singura pasta pe care Manu n-o mananca, cea cu ton!
Lilly,
Nici eu nu as manca in locul ei :)
Vai cate lucruri nu mancam cand eram mica,care acum mi se par delicioase.
Spanac,sau ficat de exemplu.
lia draga asta e o mancare in toata puterea cuvanutului.super reteta.pupici
Sarah,
Eu o fac frecvent.
Vara cand e tare cald,e salvatore.
Nu stai mult cu oala pe foc :)
Te pup si eu
Trimiteți un comentariu