Powered By Blogger

duminică, 14 martie 2010

Gratin cu Penne rigate, rosii,masline si cascaval




De cand am primit vasele de ceramica pentru gratin,le folosesc foarte des.
Claypoturile mele,sunt rudimentare,facute cine stie pe unde si cumparate din targ,pe bani marunti.
Dar imi sunt foarte dragi,pentru ca le-am primit de la papadia mea.
Si pentru ca dupa ce le hidratez cu apa si le pun in cuptor,miroase in bucatarie ca in atelierul olarului.
Na,dar iar ma intind la vorba si nu va spun reteta.
Asadar,avem nevoie pentru 2 persoane de :



200 g penne rigate
400 g rosii depelate,taiate
100 g cascaval
o mana de masline
sare,piper
o lingurita miere
coriandru,cuisoare,cardamon,sau orice alte condimente preferati
2-3 frunze de dafin
2-3 catei de usturoi
putin ulei

De ce penne rigate ?
Pentru ca la mancarurile din paste cu sos,le prefer pe cele care au santuri,striuri pe suprafata lor,astfel incat sosul se imbiba in paste. 
Sa pornim la treaba :
Am pus pastele la fiert in apa cu sare.
Intre timp,punem usturoiul zdrobit usor,frunzele de dafin,cuisoarele,coriandrul,cardamonul si mierea,in ulei si le calim usor,sa-si lase aromele.
Apoi  le scot din ulei,pentru ca nu vreau sa le pescuiesc prin mancare.
Am adugat in uleiul aromat,rosiile,sarea ai piperul macinat.
In cateva minute sosul e gata.La final am pus si maslinele.
Dupa ce pastele au fiert "al dente",le scurgem de apa si le amestem cu sosul.
Le-am portionat in 2 vase,am pus deasupra cascavat ras si cateva bucatele de unt.



Am pus vasele in cuptorul preancalzit si le-am lasat la foc mijlociu 15 minute.
Asa arata gata.




E o mancare simpla,rapida,aromata.
Pofta buna !

6 comentarii:

Elena Toma spunea...

Arata superb si im plac vasele la nebunie! Eu mi-am achizitionat mai nou un fel de vas tanjine, dar mai mare si mai adanc, dar cu acelasi capac pentru facut la cuptor mancaruri diverse. O sa-l testez curand. Numai ca eu nu pot pune cascaval ca sa gratinez si nici alta proteina - ou, smantana etc. Dar, sunt sigura ca vor fi gustoase si aromate, asa cum ai sugerat, cu prepararea sosului in 2 etape. O duminica placuta!

sarah spunea...

sunt sigura ca's minunate pastele astea.ma gandesc doar la condimetele si bineinteles restul de ingrediente si mi se face pofta.

Lia spunea...

Multumesc Elena,
In tanjine,se gateste foarte sanatos,iar aromele se pastreaza
nealterate.Practic se fierb in aburi si suc propriu.
Astept o reteta de la tina in tanjine.

Lia spunea...

Sarah,
Condimentele si ierburile nu-s batute in cuie.
Doar cuisorele si coriandrul sunt importante.
In rest,pui ce-ti place.
Te pup si spor la bucatarit !

Olgutza spunea...

Da' bine mai arata, Lia :)
Stii cum sa bagi omul in boale de pofta :P
Am vazut si eu vase de-astea, da' eu ma gandeam ca-s numa de servit... in cazul asta, cred ca o sa ma innoiesc cu ceva prin bucatarie ;)
Pupici :)

Lia spunea...

Olguta,

Vasele sunt din ceramica.
Inainte de fiecare folosire se tin 10-15 minute in apa rece.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails