Asta e o prajitura de demult....
Fiica mea cand era mica , ii spunea "Prajitura cu Furnici".
Ingredientele sunt cantarite cu "Cana",pentru ca reteta dateaza din mileniul trecut,cand gospodinele nu se prea laudau cu cantarele.
Cantar era doar la dispensarul medical,la posta,la alimentara si la aprozar.
Asadar,avem nevoie :
200 g mac macinat
2 cani faina alba
1 cana lapte
2 cani zahar
1 margarina(250 g)
4 oua
zeama si coaja unei lamai
coaja de portocala
1 praf de copt
Eu folosesc cana de 250 ml
Glazura :
Am topit 2oo g ciocolata, 75g zahar pudra,3 linguri apa.
Prajitura se face repede si usor.
Fara proteste si fara incrancenari,in felul urmator :
4 galbenusuri,se freaca spumos cu zaharul.Se adauga margarina topita,calduta,apoi laptele,faina amestecata cu praful de copt,macul,zeama si coaja de la o lamaie,coja de portocala,zahar vanilat si spuma celor 4 albusuri.
Se toarna,in tava,pe hartie de copt si se coace la foc potrivit .
Nu ma intrebati cat timp,ca e in functie de cuptor.
Aproximativ 170 de grade.
Dar stati cu ochii pe ea,ca e gata destul de repede.
Puneti glazura deasupra si savurati impreuna cu prietenii sau familia.
Pofta Buna !
Tips : Nu zambiti nimanui pana cand nu va spalati pe dinti :)
14 comentarii:
arata minunat prajiturica.as dori sa adaug blogul tau in listuta mea .daca te deranjeaza imi spui te rog si il scot.o zi buna
ce ma bucur ca te-am gasit!:D eu sunt fan prejituri cu mac! te pup!
te urmaresc inde-aproape!:D
faina reteta cu furnici !
tot ce e cu furnici din astea baimarene imi place !
Sarah,
Multumesc.
Cum sa ma deranjeze ?
Il pun si eu pe al tau :)
Diamanto,
Stralucitoareo,fata frumoasa,
Bine ai venit !
Te pup si eu.
Pansy,
Hi,Hi,
Stai sa vezi Tarta cu gandaci :)!
Ador retetele care se cantaresc cu cana.. niciuna nu mi-a dat gres ;)
Ce bine arata.. Felicitari, Lia!!!
Pupici!!
De cand ai pus reteta pe forum, m-a obsedat!O fac, o fac, am zis!
Ce bine arata praji :P, imi place mult macul asa ca poate am sa o incerc si eu :)
Lilly,
Faci tu atatea "minuni",incat nu ma mir a nu ai timp sa le incerci pe toate.
Si eu imi propun multe,dar ma gandesc ca trebuie sa le si manance cineva :)
Olgutza,Isabela,
Multumesc.
astept gandacii !
este fff buna.....o fac foarte des si ca blat de tort......o bunatate, iar masura cu , cana, nu da niciodata gres.....o seara placuta....
Ma bucur ca-ti place si ca i-ai gasit si alte "utilizari2 :).
Ca tort eu o vad alaturi de o crema de lamaie .
Trimiteți un comentariu