Powered By Blogger

joi, 24 februarie 2011

Sa reciclam !


O dimineata mohorata,o gazda ciufuta,un frigider inghetat,cu aceleasi vesnice ingrediente :
Oua,branzeturi,unt,lapte,kefir,iaurt,smantana,sunca,tra-la-la,etc-cetera.
Si pe raftul de jos,un bol cu un rest de fasole frecata de ieri.
Ma uit la ea si cu parere de rau constat ca nu mai e de un pranz.
Pai vezi daca ieri ai facut portiile prea mari ?
Daca erai mai socotita,aveai si azi la pranz de mancare.
No lasa,nu-i bai.Nu ajunge de un pranz,ajunge de-un  dejun.
Si am trantit iute doua oua si am scos sfecla din borcan,am impartit totul in doua farfurii

si m-am suit pe-o sa
si v-am aratat fasolea mea.



Eh parca nu mai e asa de urat afara.

Tips :
Daca nu aveti timp sa fierbeti fasolea ore si totusi va e pofta de o fasole frecata,nu ezitati sa cumparati fasole de buna calitate la conserva.Daca tot sunteti la cumparaturi,cumparati si bacon sau carnaciori si cateva rosii sau castraveciori murati.Ca doar nu veti lasa fasolea orfana.:)
Acasa, puneti fasolea in apa cu putina sare si o frunza de dafin,la fiert 5 minute.Fiertul asta are rolul sa o demumifieze,sa o parfumeze si sa o aduca la o temperatura numai buna de a fi facuta pure.
Apoi o stercurati si o puneti in blender in  cu :

- ulei,sare,piper,un pic de boia dulce si un catel de usturoi.

Daca iese prea groasa,diluati cu putina apa in care a fiert.
Si gata fasolea frecata.Cine stie ca nu v-ati aburit  casa ?
Prajiti sunca sau carnaciorii,taiati cateva rondele de castravete si

Pofta buna ,din nou !

9 comentarii:

Teodora spunea...

Io-s foarte pasionată de sfeclă. Am spus asta cu fiecare ocazie care s-a ivit. Acum, când am dat iar cu ochii de sfeclă, am zis că nu pot să ţin secret, trebuie să spun din nou. :)

Aranjamentele-s faine, bune idei.

Dana Mariette spunea...

Stii la ce m-a dus cu gandul postarea aceasta?...la cura ta de slabire de anu' trecut...nu sh de ce,dar asta mi-a trecut prin minte...O zi buna iti doresc!

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

si eu am o postare azi cu reciclare :)). nu de alta, dar si noua ne mai ramane mancare, iar eu nu ma indur sa arunc nimic din ce e bun :))

Agenda di Nico spunea...

De mult nu am mai mancat fasole batuta ,ce pofta mi-ai facut !
Imi place combinatia ta cu sfecla ..o sa probez.
Cred ca o fac chiar azi...da !
weekend placut !

Lia spunea...

Teodora,

Nu-i nici o problema.
In bucatarie si nu numai,pasiunea e nelimitata.:)

Lia spunea...

Mariette,

Anul acesta nu stiu daca va fi o cura de slabire,ca nu am mai luat proportii,dar sigur va fi o cura de verdeturi.
Pup.

Lia spunea...

Zazuza,
reciclarea e ecologica,asa ca
Go for it baby !:)

Lia spunea...

Nicoleta,

Combinatia e superba,sunt sigura ca o sa-ti placa.
O zi frumoasa.

Bunica spunea...

Yum!:D

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails