marți, 15 februarie 2011

Ton cu mazare si sos de portocala


Mancarica asta se putea incadra in mai multe capitole :
-Sa gatim sanatos.Este evident de ce.
-10-20-30 de minute.Pentru ca se faca incredibil de repede.
- Mancare cu peste.Pentru ca e cu.... ton.
Eu am introdus-o in ultimul.

Am sa o prezint pe scurt.

Ingrediente pentru 2 persoane :

o conserva mare de ton in ulei
400 g mazare congelata
coaja si zeama unei portocale mari
30 ml ulei
2 catei de usturoi
sare,piper
fulgi de migdale

Punem la fiert mazarea cinci minute in apa clocotita.
Intre timp preparam :

Sos de Portocale :

Calim usturoiul in ulei,cateva minute.Puteti sa-l lasati intreg si sa-l scoateti la final din sos.
Stingem cu zeama de portocala si mai lasam sa fiarba 3 minute,pana se ingroasa putin.Apa din sucul de portocale se evapora foarte repede si se vede cum sucul incepe sa se caramelizeze.Nu-l lasati mai mult,pentru nu ne trebuie dulceata.Asa ca stati cu ochii pe el 3 minute.:) 
Stingem focul si asezonam cu sare si piper.
Dupa ce mazarea a fiert,o asezam in farfurii,picuram sosul,asezam  deasupra tonul scurs bine de ulei,si presaram coaja de portocala si feliile de migdale.
Se putea mai simplu ?
Daca tot am inceput cu capitolele,putem spune ca mancarea se mai incadreaza la capitolul :
Se face repede,dispare imediat.
A si sa nu uit.Serviti-o cu paine prajita.
Pe cuvant ca nu va mai trebuie desert.

Pofta buna !



8 comentarii:

Zazuza spunea...

arata spectaculos si cred ca si gustul e la fel! nu m-am gandit niciodata la ton cu portocala, dar daca merge portocala cu pui, de ce n-ar merge si in combinatia ta! o sa incerc, pentru ca oricum cautam niste salate mai... altfel!

La-Chef-A spunea...

Interesanta combinatia, rapida, sanatoasa...se face.

Andreea spunea...

Tin sa-ti spun de ceva timp incoace, si uite ca nu apuc, ai un talent sa imbini cele mai obisnuite ingrediente intr-un stil unic si savuros. In fine, am reusit sa o spun acum! M-as face musafir la masa ta in fiecare zi!

Lia spunea...

Zazusa,

Merge si inca foarte bine.
Eu pun portocala si la curcan.
Plus sos de merisoare.
Gustul dulce-acrisor,merge de minune cu carnea.

Lia spunea...

Gabi,
Stiu sigur ca ai sa incerc si nu ai sa regreti.:)

Lia spunea...

Andeea,
Si eu as vrea de multe ori sa gust din minunatiile asiatice pe care le faci.
Hai sa facem schimb de mese ! :)

Farfuridi spunea...

Ce culori frumoase. Si mie imi place mult portocala in mancaruri. Cred ca merge foarte bine cu mazarea, care e un pic dulceaga.

janet spunea...

Gust si culoare!O combinatie ce o doresti in farfuria ta!Minunat!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails