Ieri am implinit un an de blogging.
Cu toate ca este vorba despre o aniversare,nu m-am gandit sa fac un tort.
Am vrut mai degraba sa privesc in urma , retrospectiv.
Acum un an paseam timid in blogosfera dupa trei zile si nopti albe in care mi-am construit pagina.
Primul pas l-am facut aici
Sincer, cand m-am apucat,habar nu aveam ce fac.
Nu stiam nici ce vreau sa scriu nici daca cineva va citi.
Intre timp,blogul s-a transformat intr-un jurnal saptamanal de retete, ganduri,imagini,filme si muzica.Un jurnal care mi-a dat dependenta.Nu stiu daca acesta e un lucru bun sau rau.
Nu stiu daca ceea ce consemnez in el e important pentru cineva inafara de mine.
E doar oglinda vietii mele efemere.
Am aflat ca sunt multe alte bloguri care impartasesc aceeasi pasiune si ca de fapt am intrat pe un taram nemargint,intr-o tara fara rege sau regina si fara frontiere.
Populata de oameni de toate natiile ,impinsi in fiecare zi de acelasi resort.
Pasiunea culinara.
Un lucru e cert.Imi place mult mai mult sa ma ocup de blog decat sa privesc "dezastrele de la televizor ".Dezastre la propriu si la figurat.
Blogul e tara mea ,regatul meu,locul unde ma simt in siguranta.
Am invatat in acest an lucruri noi si mi-am facut prieteni virtuali .
Au fost si lucruri care m-au frapat.
Am postat retete vechi sau noi,simple sau complicate, fitzoase, mirobolante,rapide sau elaborate,dar credeti-ma ca niciodata nu m-as fi gandit ca ....Cea mai accesata reteta va fi
Asadar,am invatat ca ocaua mica,rastoarna carul mare.:)
Niciodata sa nu desconsideri o postare,gandind ca e mai putin importanta decat altele.
Am invatat ca romanii sunt atrasi de nou,dar in mai mare masura sunt legati de traditii,de copilarie,de retete care-i tin ancorati in origini.
Majoritatea dintre noi,vrem sa retraim mancand ,clipele fericite,legate de memoria papilei.
Papila care sugea la pieptul mamei,papila care manca mar cu biscuiti,orez in lapte,mamaliga cu branza,paine calda si....Cornulete cu rahat.
Se pare ca pentru multi dintre noi,acestea toate sunt o certitudine a binelui.
Dupa acest an am doua mari curiozitati :
1.Prima pentru bloggeri.
- As vrea sa stiu,care este cea mai accesata reteta pe care o aveti,in cazul in care vreti sa o impartasiti cu mine .
2.A doua intrebare este pentru cititori
- Ce cautati pe blogurile culinare.
Ce va atrage. Reteta,imaginea,povestea ?
Raspunsurile voastre m-ar ajuta sa-mi formez o imagine mai clara.
In incheiere vreau sa va multumesc tuturor.
Familiei mele,care ma incurajeaza si ma suporta.
Familiei mele,care ma incurajeaza si ma suporta.
Celor care ma cititi.
Celor care-mi scrieti si-mi impartasiti gandurile voastre.
Celor care ma criticati,laudati sau puneti intrebari.
Si tuturor Bloggerilor Culinari de la care nu incetez sa invat.
Va multumesc tuturor.
Va trimit cateva poze facute in 21 Februarie.Ziua in care s-a nascut acest Blog.
Un buchet de flori cu care ne rasfata iarna.
Sa fiti iubiti !
35 de comentarii:
La multi si fericiti ani si de acum incolo si sa scrii la fel de frumos ca tare imi plac povestile tale :)
Cea mai cautata reteta a mea, crezi sau nu, este...ta-na-na...salata de sfecla rosie!!! :))) Iar urmatoarea pe lista este pilaful sarbesc...probabil ca merge bine cu salata :D
Te imbratisez cu drag si ma bucur ca te-am gasit in lumea asta mare a internetului <3
Cristina
Cristina,
Multumesc mult pentru prietenia ta.
Astept cu sufletul la gura raspunsurile voastre.
Chiar sunt curioasa.
Nu ma mir de salata de sfecla.
Acum am mancat una cu cartofi pure reciclati si un ou ochi.:)
De pilaf ce sa zic.Pentru mine e un "must have ",cel putin o data pe saptamana.
Te imbratisez cu drag si tin aproape.:)
Darling, pe mine mă atrage titlul şi poza, recunosc. Dacă reţeta conţine ingrediente accesibile şi dacă fiind mai complicată are şi câţiva paşi intermediari exemplificaţi cu foto, sigur încerc reţeta, mai devreme sau mai târziu. Eu nu prea repet felurile de mâncare, vreu mereu ceva nou. Iar cum bloguri culinare şi fete deştepte şi pricepute ca tine sunt, nu-mi rămâne decât să mă apuc de treabă.
Aşadar, la mulţi ani, faci o treabă excelentă, Arcadia îţi este recunoscătoare!
La mai mare! :*
Arcadia,
Multumesc pentru raspunsul punctat si la obiect.
Si eu pornesc de multe ori de la poza.
Imi imaginez cum va fi rezultatul si daca ingredientele sunt pe gustul meu.Asa ca probabil nu intotdeauna sunt obiectiva.
Te pup si astept de fiecare data cu placere noile tale "creatii":)
Lia, sa ne traiesti o mie de ani.Te citim si te iubim.Cea mai cautata reteta la mine este prajitura insiropata.Nu cred ca este ceea ce cauta ei in final, pentru ca prajitura mea insiropata e una mai non conventionala.Inainte de a avea si eu propriul meu blog, facand zapping prin blogosfera, fotografiile erau cele care ma faceau sa ma opresc mai mult sau mai putin pe acel blog.Avem 10 secunde sa cucerim cititorul cu o poza, reteta de multe ori cade pe locul doi.Cel putin eu asa faceam.
La multi ani blogului tau....il urmaresc cu cea mai mare placere!
Te pup Lia!
Multi ani de retete de-acum inainte :) si la mine situatia e cam "nationalista". cea mai cautata/accesata postare e Placinta cu dovleac :)
Lilly,
Pe mine ma atrage si titlul.
Asta e un defect de geamana visatoare cred.:)
Cat priveste "Insiropata",cred ca e prajitura cu sirop de ciocolata,balotata cu nuca de cocos,care se facea pe la toate casele de sarbatori mai demult.
E ieftina,iese multa si se pastreza bine.
Iti multumesc din suflet pentru urari.
Pup Torinezii.:)
Lissa,
Eu iti admir munca si rabdarea si te invidiez sincer pentru minunile care-ti ies din manutze.
Te pup cu tot dragul.
Farfuridi,
Da dovleacul placintar e de cativa ani vedeta.
In supe,prajituri si placinte.
Vezi ca tot la "placinte inainte " se gandeste romanul.:)
Te pup si-ti multumesc mult pentru urari.
La multi ani blogului tau,si multi multi inainte …
…dar mai ales stapinei lui, a carei talent de a impleti, in mod absolut original, gatitul cu scrisul si cu fotografia a dat nastere acestui minunat “blogulet” pe care ma bucur din suflet ca l-am gasit si unde ma simt atit de bine(imi dai voie sa spun ca acasa?!) cind poposesc (ma relaxez, invat, admir!!!!) …
…iti doresc sa fi sanatoasa , sa ne spui si sa ne arati in continuare multe, multe “povesti culinare”…
Te pup!
Ps. La mine sint galustele cu prune!!!!
La multi ani "Povesti culinare: !!!
Te urmaresc inca de la inceput:)si am devenit dependenta de pozele si de povestile tale atat de frumos scrise :)
Vad ca nu sunt singura care face selectia retetelor "neaparat de incercat" dupa titlu si poze:) Rareori ma opresc asupra unei retete daca nu ma captiveaza in primele secunde :)
Pe blogul meu, cea mai accesata reteta este prajitura cu rabarbar :)
Carmen,
Multumesc din suflet pentru aprecieri si cuvintele frumoase.
Ma bucur ca te simti bine in casuta mea.
Apropo de gombotii cu prune.Si la mine sunt in top,pe pozitia trei.:)
Incep sa cred ca am avut dreptate in presupunerile pe care le-am facut.
Imi place enorm sa impartasesc cu voi experiente.
Te pup.
Cristina,
Ma bucur sa aud ca iti plac povestile mele.Vesele sau triste,dupa cum e si viata.
Placinta cu rabarbar,e specifica zonei tale.Eu nu am facut niciodata,ca nu am avut materie prima.
Anul trecut am primit de la Lilly o tufa pe care am plantat-o.Sper ca anul acesta sa am primele tije.
Dupa aia merg la tine la Medias dupa reteta.:)
Te pup si multumesc inca o data.
La multi ani VOUA!
Te vizitez pentru preparatele tale grozave (care sunt pe gustul meu),pentru pozele minunate si pentru frumoasele tale povestiri!
Va imbratisez mereu!
Mariana,
Multumesc mult si-ti doresc si tie tot binele din lume.
Gustule e bun ,daca pui si putina dragoste.
Si din cate am vazut,tu ai din plin.
Te imbratisez.
la multi ani povestilor tale frumoase!si pozelor din poveste!
cea mai accesata reteta este una relativ recenta,lintea cu spanac...
cit despre ce ma intereseza mai mult,nici eu nu stiu...cred ca si poza si povestea!reteta trebuie mereu personalizata daca o fac!:)
Lia,
Iti doresc la multi, multi ani de povesti - culinare si nu numai!
Sincer, mie nu imi vine sa cred ca ai doar un an la activ - mi se pare ca esti acolo(aici) de cand lumea. Sa mai zica cineva ca trece prea repede timpul! :))
Legat de intrebarile tale: la mine, salata cu ton este o reteta cu mult succes (nici eu nu ma asteptam la atati vizitatori...), iar ca vizitator, pentru mine importanta este poza - aceasta ma face efectiv sa salivez. Daca poza m-a prins (rareori titlul) citesc mai departe.
Mai exista o categorie aparte de bloggeri (a caror fana sunt) care stiu sa povesteasca. Si care ma fac sa citesc o reteta pana la capat (desi reteta chiar nu e genul meu) doar de dragul povestirii... Tu esti o astfel de persoana, care are darul vorbelor... asa ca ce as vrea eu s avad mai departe la tine pe blog: acceasi combinatie perfecta intre reteta/poveste/Lia ca si pana acum!
Pusi pusi
Si parca a fost ieri!Ce repede trece timpul...ce pot sa zic ...La multi ani blogului si multe,multe postari frumoase!O seara buna!
La multi ani si la cat mai multe povesti! Lia draga, ai un blog foarte frumos cu retete si fotografii minunate dar pe mine sincer cel mai mult ma captiveaza felul tau frumos de a povesti. Ai un talent extraordinar de a povesti care pe mine una m-a captivat. Sunt nenumarat de multe bloguri culinare realizate minutios cu retete inedite insa de fiecare data ma opresc tot la tine sa mai citesc o poveste si sa-mi mai descretesc fruntea, in cazul ca ar fi creata :)
La mine pe blog reteta cea mai accesata de cateva luni bune este "Cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin". Cat despre a doua intrebare mie personal imi plac blogurile cu fotografii expresive,cu retete cat mai simple dar frumos prezentate si daca mai au si povesti captivante in spatele lor, atunci inseamna ca a meritat sa ma opresc si eventual sa ma convinga sa incerc si eu.
Asadar, la multi ani Povesti Culinare!
Alisson,
Sa stii ca si eu ma pregatesc de mult sa fac un Dall cu linte si spanac.
Nu l-am facut pentru ca nu am gasit lapte de cocos,dar am sa fac o improvizatie ,asa ca nu mai am nici o scuza.
Cat despre personalizare,dupa cum ti-am spus si eu adaptez retete.:)
Multumesc mult pentru urari.
Te pup.
Piciorus,
A trecut un an.Practic a zburat.
Nici mie nu mi-a venit sa cred cand am vazut Albumul vostru anul de instantanee .Clipe imortalizate cu atata talent.
Am sa incerc si pe viitor sa pastrez trendul si steagul Blogului cu povesti.
Pup Piciorusele.:)
Mariette,
Multumesc mult de urari.
Spune-mi ce s-a intamplat,ca te-am pierdut undeva pe parcurs.
Ai schimbat numele blogului ?
Sau visatoare cum sunt m-am ratacit eu ?
Te pup.
Draga mea, cea mai vizualizata, se pare ca a fost General Tso's chicken, pe care am postat-o intr-o doara :), nu ma gandeam ca lumea poate aprecia atat o combinatie de dulce-acrisor-iute:) Dar destul despre mine! Tie iti spun felicitari pentru tot ceea ce faci! Sunt de-a dreptul indragostita de povestile tale! Le citesc pe nerasuflate de fiecare data cand ni le dezvalui. De la tine am invatat ca o reteta cu cat este mai veche, cu atat este mai pretioasa. Prin povestile tale ne arunci zeci de ani in urma atunci cand bunica pregatea o reteta pe care o avusese si ea de la alte bunici, sau ne teleportezi in viitor cu retete simple dar combinate intr-o maniera eleganta.Ca sa nu mai spun despre povestile minunate cu animalute, (salut si lui Piscotel, ca tot veni vorba si de el )si poze frumoase din natura. Insa peste toate, tu ramai draga, buna si calduroasa noastra Lia. Esti minunata prin tot ceea ce faci! Iti multumesc ca existi!
Andreea,
M-ai facut sa rosesc.
Ai scris asa sensibil si frumos,despre mine,ca nici eu nu stiam ca sunt asa de buna.:)
Tu esti o fata sensibila,care ne destainuie retete chinezesti , realizate impecabil.
Cand o sa-mi fie pofta de ravase ,rulouri,sau furnici in copac,la tine ma duc.
Cat despre combinatia: dulce,sarat,acru,iute,eu o ador.
Te pup si multumesc.
Gabi,
Cartofii cu usturoi si rozmarin sunt geniali.Atat de simpli si totusi atat de rafinati.
Dar retetele tale toate poarta in ele o raza de soare,chiar si in zilele inorate.
Nu mai departe de Sunrise Potatoes:)
Asa ca daca tu cauti Povesti pe blogul meu,eu caut Soare pe al tau.
Te pup si multumesc pentru ideile originale.
Te pup Lia si la cati mai multi ani de blogosfera.
De ce citesc blogosfera culinara? Pt ca avem cel putin 2 mese importante peste zi si decat sa fie momente anoste si fade mai bine sa fie unele fericite. Apoi in blogsfera gatesc, in mare parte, femei fara pregatire de sefi si totusi fac retete atat de minunate deci transmit curaj si retete care sunt realizabil in bucataria unui om obisnuit, cu ingrediente obisnuite.
Degeaba e poza frumoasa intr-o revista daca ingredientele listate n-au nicio legatura cu ce va iesi pe farfurie.
La mine cred ca prajitura Televizor este in top, si din cate vad in general dulciurile sunt cele preferate de cititori :)
Iar ocaua mica am s-o incerc cat se poate de curand. Arata fabulos! :)
Andreea,
Prajitura televizor ?
Pai vezi,ce spuneam eu ?Copilaria in farfurie.Asta cauta romanii.
Daca incerci "ocaua",sa-mi spui cum ti-a iesit.:)
Te pup si-ti urmaresc cu sufletul la gura pozele frumoase si retetele inedite.
La multi , multi ani si cat mai multe postari.
la multi ani! ma bucur ca ti-ai facut blog, asa te-am cunoscut si eu :))! la mai mare! dau o supa de conopida in cinstea ta ;). te pup!
Hai ca suntem aproape de-o seama! Eu mai am putin pana la un anisor, dar se pare ca am prins viata si grai cam in aceeasi perioada! La multi ani, sa cresti frumos si delicios, cu multi prieteni in jur si cu multe povesti frumoase, asa cum ne-ai obisnuit! Eu ma bucur tare mult ca am ajuns aici si ca te-am cunoscut, fie si doar prin intermediul acestor povesti. Cred ca cea mai cautata reteta de la Bistro este cea de cannelloni cu ricotta si spanac, f buna de altfel :) O recomand :) Cat despre ce ma atrage pe mine? Eh, scrisul si povestea - doar cu asta ma ocup :))
Te pup cu drag si la multi ani!
Dorina,multumesc .
Asa sa fie.:)
Zazuza,
Multumesc.
Supa e primita,ca si mie imi plac "varzoasele".:)
Pup you back.
Margot,
Multumesc de urari.
Iti doresc la randul meu multa inspiratie atat la "pana "cat si la polonic.
Pup.
La multi ani si la cat mai multe retete!!!
Trimiteți un comentariu