skip to main |
skip to sidebar
Aveam in frigider o bucata de branza feta.
Frumoasa,alba,untoasa si sarata,asa cum trebuia sa fie. Ei bine ,i s-a incredintata cinstea de a deveni baza unei salate.
Dar ce salata.?
Vara a trecut si o combinatie cu rosii din supermarket nu ma satisface.
Asa ca am inchis ochii,am mirosit-o,am gustat-o si mi-am imaginat cu ce ar fi combinat-o un chinez mic,in conformitate cu principiul celor 5 elemente si a celor 5 gusturi. Pentru a fi in armonie cu universul si asa destul de bulversat de numeroasele explozii solare,am hotarat combinatia perfecta.
branza feta -pentru gustul sarat
pere conference -pentru gustul dulce cu parfum de muscat
sweetie -dulce-acrisor-amar
stafide -raza de soare ascunsa intr-un bob
piper rosu -pentru zvac si gust de ienupar
ulei de masline -pentru ca nu merge fara
otet balsamic -pentru ca mai trebuia acru
A iesit o salata care l-ar fi satisfacut si pe ultimul imparat.
Feta e greceasca,uleiul si otetul italian,sweetie israelian, perele de la muma lor,iar piperul rosu din India.
Un fusion gastronomic mai ametitor nici ca se putea :) Important este rezultatul .
Am hotarat sa gatesc din cand in cand si dupa exercitii liber alese,nu numai dupa cele impuse.
Asa ca inchideti ochii si lasati imagintia sa zburde libera.
luni, 15 noiembrie 2010
Salata 5 elemente
Aveam in frigider o bucata de branza feta.
Frumoasa,alba,untoasa si sarata,asa cum trebuia sa fie. Ei bine ,i s-a incredintata cinstea de a deveni baza unei salate.
Dar ce salata.?
Vara a trecut si o combinatie cu rosii din supermarket nu ma satisface.
Asa ca am inchis ochii,am mirosit-o,am gustat-o si mi-am imaginat cu ce ar fi combinat-o un chinez mic,in conformitate cu principiul celor 5 elemente si a celor 5 gusturi. Pentru a fi in armonie cu universul si asa destul de bulversat de numeroasele explozii solare,am hotarat combinatia perfecta.
branza feta -pentru gustul sarat
pere conference -pentru gustul dulce cu parfum de muscat
sweetie -dulce-acrisor-amar
stafide -raza de soare ascunsa intr-un bob
piper rosu -pentru zvac si gust de ienupar
ulei de masline -pentru ca nu merge fara
otet balsamic -pentru ca mai trebuia acru
A iesit o salata care l-ar fi satisfacut si pe ultimul imparat.
Feta e greceasca,uleiul si otetul italian,sweetie israelian, perele de la muma lor,iar piperul rosu din India.
Un fusion gastronomic mai ametitor nici ca se putea :) Important este rezultatul .
Am hotarat sa gatesc din cand in cand si dupa exercitii liber alese,nu numai dupa cele impuse.
Asa ca inchideti ochii si lasati imagintia sa zburde libera.
Despre mine
- Lia
- " In satul meu ", Din NORD
- Un om intre oameni ,pisici si caini.
Labels
8 Martie
(2)
Afumaturi
(1)
Amandine
(1)
animale
(4)
Aperitive
(13)
Asaf Avidan
(2)
Bauturi
(5)
Biscuiti
(1)
Budinci sarate
(1)
Carnati
(2)
Carne de pui
(1)
Cartofi
(1)
Ce este ?
(3)
Ceaun
(1)
Chec
(1)
Chec cu ciocolata
(1)
Chec. Dulciuri
(1)
Christoph Waltz
(1)
Cina
(1)
Ciocolata
(2)
Ciocolata de casa
(1)
Ciocolata italina
(1)
Ciocolata.
(1)
Ciorba
(1)
Ciorbe
(2)
Clatite
(1)
Coada de vita
(1)
Comfort food
(3)
Concurs
(1)
Condimente si Verdeturi
(3)
Craciun
(1)
Detoxifierea
(7)
DIETA
(14)
Diverse
(3)
Django Unchained
(1)
Dragobete
(1)
Dulceata
(1)
Dulciuri
(51)
Dulciuri dospite
(1)
Enervari
(1)
Farmacia naturii
(2)
Filme
(1)
Flori
(1)
Ganduri
(1)
Gem
(1)
Gem si Dulceata
(10)
Gogonele
(1)
Gradina
(2)
Gratar
(1)
Gratin
(3)
Gulyas
(2)
hering
(1)
Inghetata
(3)
Jeleu.
(1)
La masa cu Lia
(9)
La mult ani
(1)
Lime
(1)
Linzer
(1)
Macarons
(1)
Mancare ca la Mama acasa
(10)
Martie
(1)
Meniu
(1)
Menta
(1)
Mere
(2)
Mic dejun
(15)
Muraturi
(1)
Musaca .Carne de pui
(1)
Muschiulet
(1)
Muzica
(21)
Muzica .
(1)
Navettes de Marseille
(1)
Navettes provencal
(1)
Nectar Suc Sirop
(3)
Nes
(1)
Paine
(1)
Paine si placinte
(9)
Pamant
(1)
Parerea mea .
(1)
Paste 2010
(2)
Paste 2011
(1)
Paste fainoase
(5)
Pasti
(1)
Pasti 2012
(1)
Pasti 2013
(2)
peste
(1)
Petre
(1)
Piatra
(1)
Piatra de gatit.
(1)
Placinta cu mere
(1)
Povesti cu Lia
(27)
Prajitura cu alune
(1)
Prajitura cu mac
(1)
Prajitura cu mac.
(1)
Prajitura cu mere
(1)
Prajitura cu visine 1
(1)
Prajitura cu visine 2
(1)
Prajituri
(2)
Premii
(5)
Retete cu peste
(4)
Retete Exotice
(6)
Retete fara carne
(11)
Retete rapide
(4)
Sa mai si radem
(1)
Salam de biscuiti
(1)
Salam de ciocolata
(1)
salata
(1)
Salata de Boeuf
(1)
sfecla
(1)
Slanina
(2)
Sos
(2)
Supa
(14)
Supe
(2)
Tarte sarate
(1)
Turta dulce
(1)
Un bun ramas
(1)
Urari
(9)
Vara
(2)
Vinete
(1)
Zacusca
(1)
Zambete
(1)
Postări populare
Blog Archive
-
►
2013
(32)
- ► septembrie (1)
-
►
2012
(53)
- ► septembrie (1)
-
►
2011
(116)
- ► septembrie (5)
Va invit pe Site :
Persoane interesate
http://simplitaly.wordpress.com/
-
-
-
-
Semifreddo de cappuccino cu topping de romAcum 15 ore
-
-
Vanilla FrostingAcum o zi
-
-
-
-
-
Somon la gratar cu salsa de mangoAcum 2 zile
-
-
-
Gulas de ciuperci, de postAcum o săptămână
-
Muffins de post cu morcovi (vegan, reteta simpla)Acum o săptămână
-
MacabreAcum 2 săptămâni
-
GRIMOLLE AUX POMMESAcum 5 săptămâni
-
În drumul meu spre vindecareAcum o lună
-
PASTE DE NOTA ZECE CU SOS ROȘUAcum 2 luni
-
-
-
Porcusori in aluatAcum 7 luni
-
Кекс с рикота и сливиAcum 7 luni
-
-
-
-
Biscotti speziatiAcum un an
-
-
Hello world!Acum un an
-
Torta al cioccolato e yogurtAcum un an
-
Ion StelistuAcum un an
-
-
-
Supa crema de morcovi cu ghimbirAcum 3 ani
-
-
-
Cum funcționează soluțiile adBlock?Acum 4 ani
-
-
-
-
Prajitura ecler la tavaAcum 5 ani
-
-
-
Focaccia cu ardei si dovlecelAcum 5 ani
-
M.D.Acum 6 ani
-
Pizza camembertAcum 6 ani
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Chilli con carneAcum 6 ani
-
Cuib de viespeAcum 6 ani
-
-
Tort Masha si ursul pentru JessikaAcum 6 ani
-
Inchid blogul!Acum 6 ani
-
Unt de casaAcum 6 ani
-
-
Nefericitul din Jurnalul FericiriiAcum 6 ani
-
-
-
-
-
Vietnam subiectiv (4)Acum 7 ani
-
-
-
-
-
PIZZA RULOU CU ALUAT DE FOIETAJAcum 8 ani
-
Spanac în crusta de cartofi dulciAcum 8 ani
-
1 MARTIE 2016Acum 8 ani
-
Os domnesc cu perjeAcum 8 ani
-
-
Peltea de gutuiAcum 8 ani
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 8 ani
-
-
panda cioco chek tutorialAcum 8 ani
-
-
-
BrownieAcum 9 ani
-
Beach Paradise WallpaperAcum 9 ani
-
Miercurea fara cuvinteAcum 9 ani
-
-
-
Porcus MaximusAcum 9 ani
-
PUI KIEVAcum 9 ani
-
Cheesecake SeimaAcum 10 ani
-
Supa de Oase - Cum?Acum 10 ani
-
Soufflé au Chocolat/Sufleu de ciocolataAcum 10 ani
-
Cinci cani-Cinque tazzeAcum 10 ani
-
-
-
-
-
-
La revedereAcum 10 ani
-
FUNNEL CAKEAcum 11 ani
-
Prajitura cu nuca si ciocolataAcum 11 ani
-
Bârfa noastră cea de toate zileleAcum 11 ani
-
-
Salmorejo con TofuAcum 11 ani
-
Baclava (Baklava)Acum 11 ani
-
PianoAcum 11 ani
-
Kaiser de casaAcum 12 ani
-
PapanasiAcum 12 ani
-
Gâteau banquetAcum 12 ani
-
-
-
Gallery: Favorite Jazz Fest EatsAcum 12 ani
-
Doar priviti, fara sa miscati!Acum 13 ani
-
-
-
Saramurarea carniiAcum 13 ani
-
-
-
Tort cu zmeura si ciocolataAcum 14 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
17 comentarii:
Chiar ca e o salata deosebita! Ma tenteaza combinatia ta, asa ca de data asta nu imi las imaginatia sa zburde. Dar o sa fac o concesie ochiului meu: o sa pun gref rosu pt un pic de culoare :)
Te pup
e-he-he,ce mult imi plac liber-alesele!:))creativitatea trebuie sa fie baza bucatariei,asa putem inainta.neuitind desigur,baza si originile...
cu alte cuvinte,superb fusion!
super faina!!!
Mamaaaa ce a mai zburdat imaginatia mea! Dar, ca sa fie satisfactia completa, trebuie s-o incerc, nu? Asa ca asta voi face, voi testa. felicitari pentru o astfel de idee zburdalnica!
bine te-am regasit Lia.mi-a fost tare dor de tine si retetele tale.o combinatie inedita este aceasta salata.suna promitator desi eu personal ma feresc de combinatia dulce-sarat cat pot de mult..nu stiu de ce,probabil neuronul meu afectat de criza e de vina.una peste alta,am citit tot ce-ai postat...ce sa zic,m-am amuzat teribil cu tufa ta de leustean dintr-o postare precedenta.
te pup cu drag
Foarte frumoasa prezentare, super salata, liberele sunt cele mai frumoase :)
Piciosus sa stii ca si eu m-am gandit la gref roz :)
Cred ca merge perfect.
Asta-i fain la salate .Combinatiile
sunt infinite.
Alison,
Perfect de acord cu tine.
Cine a spus chestia aia cu :
"Cine munceste nu gandeste " ,nu
era bucatar. :)
Elena,
Tu esti "Mama salatelor " :)
Eu sunt doar un discipol mic.
Multumesc.
Sarah,
Neuronul meu cred ca stia ca ma
citesti,pentru ca prin telepatie
mi-ai transmis de multe ori gandul
tau bun.
Doar asa imi explic ca de multe ori ma gandeam la tine :)
Ma bucur sa te revad si sa te aud.
Toate bune ?
Pup.
Mihaela,
Multumesc.
Ai dreaptate si la gimnastica si in viata,liberele sunt cele mai frumoase.
Este intr-adevar o combinatie iesita din tipar. Felicitari!
Merci Haplea.
Intr-adevar inspirata combinatia! Si arata perfect! Yumm!
imi plac elementele imi place si salata si creativitatea,nu numai culinara.premiile toamnei te asteapta ,ca de obicei!
Salata ta este intr-adevar inedita.Cred ca si foarte gustoasa.Felicitari pt idee.
Cinci elemente, cinci arome care cand se unesc in farfurie provoaca o explozie culinara de exceptie!Globalizarea din farfurie!
Trimiteți un comentariu