skip to main |
skip to sidebar
Aveam in frigider o bucata de branza feta.
Frumoasa,alba,untoasa si sarata,asa cum trebuia sa fie. Ei bine ,i s-a incredintata cinstea de a deveni baza unei salate.
Dar ce salata.?
Vara a trecut si o combinatie cu rosii din supermarket nu ma satisface.
Asa ca am inchis ochii,am mirosit-o,am gustat-o si mi-am imaginat cu ce ar fi combinat-o un chinez mic,in conformitate cu principiul celor 5 elemente si a celor 5 gusturi. Pentru a fi in armonie cu universul si asa destul de bulversat de numeroasele explozii solare,am hotarat combinatia perfecta.
branza feta -pentru gustul sarat
pere conference -pentru gustul dulce cu parfum de muscat
sweetie -dulce-acrisor-amar
stafide -raza de soare ascunsa intr-un bob
piper rosu -pentru zvac si gust de ienupar
ulei de masline -pentru ca nu merge fara
otet balsamic -pentru ca mai trebuia acru
A iesit o salata care l-ar fi satisfacut si pe ultimul imparat.
Feta e greceasca,uleiul si otetul italian,sweetie israelian, perele de la muma lor,iar piperul rosu din India.
Un fusion gastronomic mai ametitor nici ca se putea :) Important este rezultatul .
Am hotarat sa gatesc din cand in cand si dupa exercitii liber alese,nu numai dupa cele impuse.
Asa ca inchideti ochii si lasati imagintia sa zburde libera.
luni, 15 noiembrie 2010
Salata 5 elemente
Aveam in frigider o bucata de branza feta.
Frumoasa,alba,untoasa si sarata,asa cum trebuia sa fie. Ei bine ,i s-a incredintata cinstea de a deveni baza unei salate.
Dar ce salata.?
Vara a trecut si o combinatie cu rosii din supermarket nu ma satisface.
Asa ca am inchis ochii,am mirosit-o,am gustat-o si mi-am imaginat cu ce ar fi combinat-o un chinez mic,in conformitate cu principiul celor 5 elemente si a celor 5 gusturi. Pentru a fi in armonie cu universul si asa destul de bulversat de numeroasele explozii solare,am hotarat combinatia perfecta.
branza feta -pentru gustul sarat
pere conference -pentru gustul dulce cu parfum de muscat
sweetie -dulce-acrisor-amar
stafide -raza de soare ascunsa intr-un bob
piper rosu -pentru zvac si gust de ienupar
ulei de masline -pentru ca nu merge fara
otet balsamic -pentru ca mai trebuia acru
A iesit o salata care l-ar fi satisfacut si pe ultimul imparat.
Feta e greceasca,uleiul si otetul italian,sweetie israelian, perele de la muma lor,iar piperul rosu din India.
Un fusion gastronomic mai ametitor nici ca se putea :) Important este rezultatul .
Am hotarat sa gatesc din cand in cand si dupa exercitii liber alese,nu numai dupa cele impuse.
Asa ca inchideti ochii si lasati imagintia sa zburde libera.
Despre mine

- Lia
- " In satul meu ", Din NORD
- Un om intre oameni ,pisici si caini.
Labels
8 Martie
(2)
Afumaturi
(1)
Amandine
(1)
animale
(4)
Aperitive
(13)
Asaf Avidan
(2)
Bauturi
(5)
Biscuiti
(1)
Budinci sarate
(1)
Carnati
(2)
Carne de pui
(1)
Cartofi
(1)
Ce este ?
(3)
Ceaun
(1)
Chec
(1)
Chec cu ciocolata
(1)
Chec. Dulciuri
(1)
Christoph Waltz
(1)
Cina
(1)
Ciocolata
(2)
Ciocolata de casa
(1)
Ciocolata italina
(1)
Ciocolata.
(1)
Ciorba
(1)
Ciorbe
(2)
Clatite
(1)
Coada de vita
(1)
Comfort food
(3)
Concurs
(1)
Condimente si Verdeturi
(3)
Craciun
(1)
Detoxifierea
(7)
DIETA
(14)
Diverse
(3)
Django Unchained
(1)
Dragobete
(1)
Dulceata
(1)
Dulciuri
(51)
Dulciuri dospite
(1)
Enervari
(1)
Farmacia naturii
(2)
Filme
(1)
Flori
(1)
Ganduri
(1)
Gem
(1)
Gem si Dulceata
(10)
Gogonele
(1)
Gradina
(2)
Gratar
(1)
Gratin
(3)
Gulyas
(2)
hering
(1)
Inghetata
(3)
Jeleu.
(1)
La masa cu Lia
(9)
La mult ani
(1)
Lime
(1)
Linzer
(1)
Macarons
(1)
Mancare ca la Mama acasa
(10)
Martie
(1)
Meniu
(1)
Menta
(1)
Mere
(2)
Mic dejun
(15)
Muraturi
(1)
Musaca .Carne de pui
(1)
Muschiulet
(1)
Muzica
(21)
Muzica .
(1)
Navettes de Marseille
(1)
Navettes provencal
(1)
Nectar Suc Sirop
(3)
Nes
(1)
Paine
(1)
Paine si placinte
(9)
Pamant
(1)
Parerea mea .
(1)
Paste 2010
(2)
Paste 2011
(1)
Paste fainoase
(5)
Pasti
(1)
Pasti 2012
(1)
Pasti 2013
(2)
peste
(1)
Petre
(1)
Piatra
(1)
Piatra de gatit.
(1)
Placinta cu mere
(1)
Povesti cu Lia
(27)
Prajitura cu alune
(1)
Prajitura cu mac
(1)
Prajitura cu mac.
(1)
Prajitura cu mere
(1)
Prajitura cu visine 1
(1)
Prajitura cu visine 2
(1)
Prajituri
(2)
Premii
(5)
Retete cu peste
(4)
Retete Exotice
(6)
Retete fara carne
(11)
Retete rapide
(4)
Sa mai si radem
(1)
Salam de biscuiti
(1)
Salam de ciocolata
(1)
salata
(1)
Salata de Boeuf
(1)
sfecla
(1)
Slanina
(2)
Sos
(2)
Supa
(14)
Supe
(2)
Tarte sarate
(1)
Turta dulce
(1)
Un bun ramas
(1)
Urari
(9)
Vara
(2)
Vinete
(1)
Zacusca
(1)
Zambete
(1)
Postări populare
Blog Archive
-
►
2013
(32)
- ► septembrie (1)
-
►
2012
(53)
- ► septembrie (1)
-
►
2011
(116)
- ► septembrie (5)
Va invit pe Site :
Persoane interesate
http://simplitaly.wordpress.com/
-
-
Granita de pepene galben cu un twistAcum 11 ore
-
-
-
Skillet LasagnaAcum o zi
-
RuhigAcum 2 zile
-
-
Dezvrăjirea de PortugaliaAcum o săptămână
-
-
Piept de pui marinat in iaurtAcum 2 săptămâni
-
Schiacciata cu cartofi (tarta subtire, italiana)Acum 5 săptămâni
-
Hello world!Acum o lună
-
-
Uova sode ripiene con crema di avocadoAcum 2 luni
-
-
-
-
-
-
-
BROOKIESAcum un an
-
Кекс с рикота и сливиAcum un an
-
-
-
-
-
Hello world!Acum 2 ani
-
-
Cozonac tip PanettoneAcum 3 ani
-
Prajitura cu mere si biscuitiAcum 5 ani
-
Prajitura cu mere si crema de vanilieAcum 5 ani
-
Tocana de iepure cu pastai lateAcum 5 ani
-
Cum funcționează soluțiile adBlock?Acum 5 ani
-
-
Bancul zilei 18 iulie 2019Acum 5 ani
-
-
-
Cozonac Impleticit - Adi HădeanAcum 6 ani
-
Dulce vegan cu zmeuraAcum 6 ani
-
M.D.Acum 7 ani
-
Hristos a Inviat!!Acum 7 ani
-
Ghiveci călugărescAcum 7 ani
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 7 ani
-
TORT LUMEA LUI GUMBALLAcum 7 ani
-
Supa de wontonAcum 7 ani
-
-
Inchid blogul!Acum 7 ani
-
Unt de casaAcum 8 ani
-
-
Nefericitul din Jurnalul FericiriiAcum 8 ani
-
Fursecuri LinzerAcum 8 ani
-
-
-
Vietnam subiectiv (4)Acum 8 ani
-
O calatorie spiritualaAcum 8 ani
-
-
-
Aniversary cakeAcum 9 ani
-
CHEC APERITIVAcum 9 ani
-
1 MARTIE 2016Acum 9 ani
-
Supa de linteAcum 9 ani
-
-
Promisiunea, acest bănuţ găurit.Acum 9 ani
-
-
Peltea de gutuiAcum 9 ani
-
TorturiAcum 9 ani
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 9 ani
-
-
strudel cu mere 2Acum 10 ani
-
-
-
BrownieAcum 10 ani
-
Beach Paradise WallpaperAcum 10 ani
-
Miercurea fara cuvinteAcum 10 ani
-
Cheonggyecheon Stream, SeoulAcum 10 ani
-
-
Porcus MaximusAcum 10 ani
-
PUI KIEVAcum 10 ani
-
Cheesecake SeimaAcum 11 ani
-
Supa de Oase - Cum?Acum 11 ani
-
Soufflé au Chocolat/Sufleu de ciocolataAcum 11 ani
-
Cinci cani-Cinque tazzeAcum 11 ani
-
-
-
-
-
-
-
La revedereAcum 12 ani
-
FUNNEL CAKEAcum 12 ani
-
Prajitura cu nuca si ciocolataAcum 12 ani
-
Bârfa noastră cea de toate zileleAcum 12 ani
-
-
Salmorejo con TofuAcum 12 ani
-
Baclava (Baklava)Acum 12 ani
-
Trufe rawAcum 12 ani
-
PianoAcum 13 ani
-
Kaiser de casaAcum 13 ani
-
PapanasiAcum 13 ani
-
Minunatii in gradina taAcum 13 ani
-
Galuste cu prune- varianta cu maiaAcum 13 ani
-
-
-
Gallery: Favorite Jazz Fest EatsAcum 14 ani
-
Doar priviti, fara sa miscati!Acum 14 ani
-
Shina sobaAcum 14 ani
-
-
-
Saramurarea carniiAcum 14 ani
-
-
-
Tort cu zmeura si ciocolataAcum 15 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
17 comentarii:
Chiar ca e o salata deosebita! Ma tenteaza combinatia ta, asa ca de data asta nu imi las imaginatia sa zburde. Dar o sa fac o concesie ochiului meu: o sa pun gref rosu pt un pic de culoare :)
Te pup
e-he-he,ce mult imi plac liber-alesele!:))creativitatea trebuie sa fie baza bucatariei,asa putem inainta.neuitind desigur,baza si originile...
cu alte cuvinte,superb fusion!
super faina!!!
Mamaaaa ce a mai zburdat imaginatia mea! Dar, ca sa fie satisfactia completa, trebuie s-o incerc, nu? Asa ca asta voi face, voi testa. felicitari pentru o astfel de idee zburdalnica!
bine te-am regasit Lia.mi-a fost tare dor de tine si retetele tale.o combinatie inedita este aceasta salata.suna promitator desi eu personal ma feresc de combinatia dulce-sarat cat pot de mult..nu stiu de ce,probabil neuronul meu afectat de criza e de vina.una peste alta,am citit tot ce-ai postat...ce sa zic,m-am amuzat teribil cu tufa ta de leustean dintr-o postare precedenta.
te pup cu drag
Foarte frumoasa prezentare, super salata, liberele sunt cele mai frumoase :)
Piciosus sa stii ca si eu m-am gandit la gref roz :)
Cred ca merge perfect.
Asta-i fain la salate .Combinatiile
sunt infinite.
Alison,
Perfect de acord cu tine.
Cine a spus chestia aia cu :
"Cine munceste nu gandeste " ,nu
era bucatar. :)
Elena,
Tu esti "Mama salatelor " :)
Eu sunt doar un discipol mic.
Multumesc.
Sarah,
Neuronul meu cred ca stia ca ma
citesti,pentru ca prin telepatie
mi-ai transmis de multe ori gandul
tau bun.
Doar asa imi explic ca de multe ori ma gandeam la tine :)
Ma bucur sa te revad si sa te aud.
Toate bune ?
Pup.
Mihaela,
Multumesc.
Ai dreaptate si la gimnastica si in viata,liberele sunt cele mai frumoase.
Este intr-adevar o combinatie iesita din tipar. Felicitari!
Merci Haplea.
Intr-adevar inspirata combinatia! Si arata perfect! Yumm!
imi plac elementele imi place si salata si creativitatea,nu numai culinara.premiile toamnei te asteapta ,ca de obicei!
Salata ta este intr-adevar inedita.Cred ca si foarte gustoasa.Felicitari pt idee.
Cinci elemente, cinci arome care cand se unesc in farfurie provoaca o explozie culinara de exceptie!Globalizarea din farfurie!
Trimiteți un comentariu