skip to main |
skip to sidebar
Pure de mazare cu morcovi caramelizati si file de Tilapia
O mancare simpla ,aspectuoasa si foarte buna.
Avem nevoie pentru pure de :
-400 g mazare congelata.E de preferat celei la conserva pentru ca pastreaza mai bine verdele acela proaspat.
-100 ml ulei sau unt
-sare,piper
-2-3 catei de usturoi
-putina apa calda care va ramane de la fiertul mazarii.
-marar verde
Pentru morcovii caramelizati :
-100 g unt
-1 lingurita miere
-zeama de la jumatatede lamaie
-2 morcovi
-sare
Pureul de mazare :
Fierbem mazarea congelata 10 minute in apa cu sare.
Punem in blender mazarea,uleiul,usturoiul,sare ,piper,marar si apa calda doar cat sa obtineti un pure de consistenta dorita.
Mie imi place sa-si pastreze forma.
Morcovii caramelizati :
Curatati si spalati morcovii.
Taiati-i in lamele foarte fine ,pe lungime.
Puneti in tava untul.Adaugam morcovii,mierea si sarea.
Lasam in tava pana cand se inmoaie morcovii iar mierea le da o tenta usor caramelizata.
Totul dureaza vreo 3 minute.
Tragem deoparte si stopim cu lamaie.
Servim pureul de mazare cu morcovi,langa orice file de peste.
Eu am facut Tilapia,uns cu putin ulei de masline, in hirtie perament la cuptor.
Pofta buna !
8 comentarii:
Iooooi parca ai adunat primavara in farfurie! Cata culoare, imi vine sa intind mana si sa mananc de placere.
Piciorus,
Tu cu umbrelutzele,eu cu morcovii :).
Ce prezentare!!!!SUPER!
Abia acum vad ca ai postat reteta asta minunata.. rusine sa-mi fie :D ca am pierdut asemenea incantare pentru papilele gustative, dar si pentru ochi :)
nu am mancat niciodata tilapia ! nici nu stiu cum arata.dar farfuria ta arata tare apetisant.
pure de mazare n-am papat inca dar mazarea imi place.farfuria prezentata de tine arata atat de bine.wow!!!pupici
Pansy,
Tilapia,are carnea alba cu striatii roz.E foarte apetisant.Iar la gust e ceva intre cod si pastrav.
Il gasesti la Metro in pungi de
500 g.
Sarah,
Daca iti place mazarea,nu e timpul pierdut sa incerci pureul .
Te pup.
Trimiteți un comentariu