duminică, 3 aprilie 2011

Seekh Kabab



Kebabul in toate formele lui si indiferent de origini,imi lasa gura apa se fiecare data.
Am ales azi,varianta pakistaneza.
Pentru ca aveam un kilogram de carne de vita tocata,si pentru ca afara a venit primavara,am hotarat sa inauguram gratarul.
Am pregatit carnea pentru kebab si am amestecat :

1 kg de carne de vita tocata fin
1 lingurita sare
2 lingurite Garam masala facuta in casa ,dupa reteta lui Radu de aici
1 lingurita boia dulce
piper macinat
frunze de coriandru,sau pulbere de menta uscata
1 ceapa taiata fin
1 ou

Se amesteca bine toate ingrediente ,dupa care se lasa carnea 2 ore,sa se odihneasca,la frigider.
Betele pentru frigarui,se pun la inmuiat in apa rece,pentru 40 de minute.
Procedura asta,o sa le impidice sa se inflameze,cand le parleste focul la fundulet.
Apoi scoatem carnea din frigider ,o intindem pe o folie ,ca un aluat,si rulam in jurul betelor,ajutandu-ne de folie.
Puteti sa le modelati si cu mana,dar eu ma descurc mai usor asa.
In faza asta,trimiteti Omul,sa incinga gratarul.
Cand carbunii sfaraie,puneti kebabul pe gratarul uns cu o bucata de slanina.



intre timp,am pregatit masa



Puneti alaturi sosuri,legume,lamaie.

Asa arata gata



si portia mea



Si asta a mai ramas.



Vorba aia,ce-am fost si ce-am ajuns . :)


20 de comentarii:

me and you spunea...

nu e coreeeect!!!!!!portia mea unde esteeeeeee? arata demential!!!! cand mai faceti?k sa vin si eu..........

Haplea spunea...

Un deliciu absolut..

mariette spunea...

Si mie imi lasa gura apa!

maya spunea...

Mai,eu va bat!Voi deja ati scos gratarul la treaba!Si eu vreau!Merci de reteta,chiar am nevoie de ea în curînd!
Pupici si noapte buna :)

Ana Maria Ciolacu spunea...

Pai mai am un pic si plang de pofta ! Gata, sambata vad cum fac si fac un gratar,ca-mi ploua-n gura ! :) Pupici ! :*

Farfuridi spunea...

salivez! dixit! o sa fac si eu, dar cu miel.

Margot spunea...

fabulos! in primul rand, nu-mi vine sa cred ca ai facut seekh kebab. in al doilea, mi s-a facut o pofta atat de mare, incat parca si aud in minte sfaraitul carnii pe gratarul incins. Oi avea eu trecut francez, dar romanul e tot roman :)))

Te pup!

Bunica spunea...

Of...incepe o perioada grea, aia cu gratare :)
Arata delicios Lia, bravo!

Lia spunea...

Me&You,

Cand mai fac,dau o strigare.:)

Lia spunea...

Haplea,

Apoi sa stii ca daaaa... :)

Lia spunea...

Mariette,

Spor si tie la gratarit si

Pofta buna !

Lia spunea...

L-am scos,ca tare luga a mai fost iarna asta.

Pupici si tie Maya.

Lia spunea...

Ana,

Fa o poza sa te vad cum grataresti.
Pup you.:)

Lia spunea...

Cristina,

O usuram noi,ca le facem light.
Un piept de pui,o ciuperca,un dovlecel,un ardei...copt,o nebunie.
Pup you back.:)

pansy spunea...

inteleg ca despre o portie si pentru mine nici nu poate fi vorba !

Miodrag Surac spunea...

Cu asa mancare sa tot traiesti, super...

Craita spunea...

vai ce frumos arata!!!

Andreea spunea...

Nu mai pot asista la astfel de chinuri! Pe bune! Nu-i frumos ceea ce faci! Macar puteai sa spui dinainte ca postezi destrabalarile astea ca sa nu citesc postarea! :)

janet spunea...

Minunate,afara parca s-a mai incalzit si neaparat tre sa scoatem garatrele la treaba!
O zi buna!

Lia spunea...

Va anunt oficial ca sezonul de pescuit si vanatoare s-a inchis !
S-a deschis sezonul de gratar !
Asa ca nu va mai minunati.
Treceti la gratareala ! :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails