Dupa ce acum cateva zile ,m-am incumetat sa fac primele mele incercari de macarons si am obtinut un rezultat multumitor, impartasindu-va si voua cateva secrete ce mi s-au parut importante in reusita acestui dulce, am continuat sa visez macaronsi si sa fabulez pe tema lor ,atat ziua cat si noaptea .
Mi-am achizitionat o sita noua, pentru ca nu eram multumita de calitatea pudrei de migdale pe care o gasesc la noi , am taiat capatul unui dui , pentru ca nu aveam decat duiuri dintate si am continuat sa citesc .
Am descoperit astfel ca exista zone in Franta ,unde nu conteaza daca ciupercutele crapa la copt .Logic din moment ce bunicutele nu aveau cuptoare electrice cu ventilatie .
Exista chiar o reteta : Macarons de Joyeuse ,foarte apreciate de altfel ,care au in compozitie migdale, nuci si putina faina,...crapa la copt si sunt tari .
Eu le-as asemana cu pricomigdalele noastre .
De asemenea am constat ca nici piciorusele nu sunt relevante .
Acestea toate sunt vorba Stellei ,checheshozuri ce tin de aspectul modern al macaronsului .Cred in continuare ca aspectul lor conteaza ,dar nu ma mai simt presata de Marele Macaron- Macaron-ul ideal .
Simtindu-ma parca mai usoara si mai putin constransa de atatea Tips & Tricks ,netematoare ca fulgerul Chefilor m-ar strapunge daca nu-mi ies macaronsii perfect,am continuat sa citesc si am descoperit la David Lebovitz o reteta de macarons cu ciocolata.
Ingrediente Macarons :
2 albusuri mari
65 de grame zahar tos
100 g zahar pudra
50 g pudra de migdale
25 g cacao
Am ales sa fac o alta crema de data aceasta :
Crema de Mascarpone :
150 g mascarpone
2 linguri gem de portocale- poate fi orice gem gros si aromat
coaja de portocala rasa
Am procedat exact ca data trecuta, am respectat aceleasi principii ,cu deosebirea ca albusurile nu au fost cantarite .
M-am lasat total pe mana lui David .
Avand cuptor pe gaz ,fara ventilatie ,am pus jos de tot o tava grea de tuf vulcanic care a preluat caldura.
I-am copt 7 minute la 150 de grade C si inca 10 minute la 90 de grade cu usa usor intre-deschisa si proptita cu o coada de lingura . :)).
Au iesit 25 de macaronsi ciocolatosi ,cu crema racoroasa aromata cu portocala, moi in interior, crocanti in exterior .
Dupa gustul meu,....perfecti !
Asa ca sfatul meu este sa privim macaronsii cu mai multa detasare , iar daca crapa sau nu le cresc picioare ,sa-i slavim in continuare asa cum merita .
25 de comentarii:
Deci sa-nteleg ca n-ai astampar, da? Acum...cine te mai opreste???
Foarte frumos ti-au iesit, sectiunea e super :).
oauuuu ce bine arata!!!! magie
Lia,
Ti-am rasplatit toate reusitele si marea-ti perseverenta cu un premiu virtual, il gaasesti la mine pe blog!
Fug din preajma macaronsilor tai fiindca ma atrag mai ceva ca un magnet!:))
Wooow....luce realmente exquisito y muy lindo ,seguiré tu receta,abrazos y abrazos.
A face macarone e o arta si tie ti-au iesit super! Am incercat si eu o data, s-au mancat... dar nu erau de postat. Trebuie sa mai incerc, dar pana atunci servesc de la tine! Pup!
Faini.Da crema ma incanta rau de tot.
Arata de-mi vine sa intru prin monitor sa imbuc macar din unul! Superba incercare!
Any ,
Ar trebui sa ma opreasca bunul simt .
Le fac dar trebuie musai si mancate, ca-s bestiale .
Cred ca la primavara,cand m-oi casni sa dau jos kilogramele,o sa-mi doresc sa nu fi facut macarons . :)
Catau ,
Ma bucur ca-ti plac "vrajile " mele .:)
Gela ,
Multumesc foarte mult pentru premiu.
Ma simt onorata ca te-ai gandit la mine .
Am sa-l "ridic" cat de repede .
Te pup .
Gracias Rosita , abrazos . :)
Sara,
Tu ai maini de aur ,e musai sa-ti iasa.Nu te lasa !
Te pup .
Ioana ,
Crema e tare buna .Eu am facut-o cu portocale ,dar merge bine si cu zmeura,sau alte fructe aromate.
Diana ,
Asa patesc si eu cand intru pe alte bloguri .
Salivez si visez.Fac liste cu retete salvate.
Nici in 10 vieti nu o sa apuc sa fac cate as vrea . :)
Grozavi, salivez doar cand ma gandesc cat sunt de buni :) Ciocolata e favorita mea....
Am venit sa-ti multumesc pe pagina ta pentru coment la Baby Macarons si am descoperit ca ai curajul sa incerci macaronsurile, asa e la inceput ies cum vor ele si dupa aceea ies cum vrei tu !!!
Felicitari !
interesanta rau crema. ia s-o incerc si eu :)
Ce-as mai fi muscat si eu dintr-un macarons...bestiala e sectiunea ;-)
Tare faine ti-au iesit! Eu nu am nervi de ele!
Lecker!
Paula ,
Multumesc . :)
Mandala ,
Nu ai pentru ce sa-mi multumesti .
Tu esti una dintre cele care m-au inspirat sa incer si eu si iata ca nu este atat de greu . :)
Brandusa ,
Incearc-o si nu vei regreta.Se poate face si cu gem de zmeura ,sau alt gem aromat si frumos clorat . :))
Errata
la comentariul pentru Brandusa,
Nu e gem clorat ;))))) ci colorat .
Liana ,
Asa este ,creaza dependenta "sexiunea" . :))
Maya scumpa ,
Nici eu nu-s prea rabdatoare din fire
dar la noi nu se gasesc de vanzare si daca nu-i faceam,n-as fi stiut ce gust au ,ca n-am drum la Paris . :))
Trimiteți un comentariu