Powered By Blogger

joi, 17 ianuarie 2013

Hering marinat cu salata de sfecla


In copilarie nu eram fan peste si nici intr-un caz nu savuram heringul marinat pe care parintii mei il faceau acasa,dupa o reteta simpla ,pe care inca nu am pus-o in practica.
De cand am mai crescut...gusturile s-au mai schimbat .
Eu cumpar heringul  marinat de la supermarket si il mananc de obicei simplu ,langa o felie de paine prajita, acompaniat de un ceai cu lamaie.
De data asta, i-am pus alaturi o salata de sfecla,imprietenita cu legume si fructe ,dulce-acrisor-picanta,numai buna pentru infratirea cu heringul si in loc de ceai ,un pahar cu bere .
Cand am facut mise en place-ul ,Omul s-a apropiat cu frica si m-a intrebat cu ce am colorat salata .
Deja avea dubii si se gandea saracul ca i-am pus ceva necomestibil in farfurie .
Am spus cuvantul magic : Sfecla !
Dupa care l-am vazut cum se relaxeaza si manaca cu pofta o portie pregatita special pentru el.
Ce era special ? O lingura in plus de maioneza . :)
La final ,criticul meu a rostit verdictul :

- Foarte bun . Poti sa o pui pe orice masa ......

Asadar am primit pasaport cu mancarea asta pentru mese "domnesti " . :)





Iata si reteta :

200 g telina curatata ,taiata bastonase
150 g hering marinat
200 g cartofi fierti,curatati de coaja si taiati cuburi
150 g castraveciori murati
250 g mere curatate de coaja,taiate fin si tinute in apa cu zeama de lamaie pana le punem in salata
sare,piper
2 sfecle fierte in apa,curatate de coaja 
putin zahar
doua linguri de mustar
125 g smantana 
100 g maioneza 

Telina se fierbe al dente, in apa cu sare .
Taiem castraveciorii murati in bucati mici.
Amestecam intr-un bol : 
Telina,cuburile de cartofi, castraveciorii, bastonasele de mar.
Separat amestecam : mustarul, sare, piper, putin zahar, smantana acrisoara si maioneza.
Amestecam toate ingredientele si la final adaugam si sfecla data pe razatoarea mare .
Gustam si daca mai trebuie adaugam inca putina sare si piper .
Punem intr-un bol si tinem la frigider 3-4 ore.
Aranjam salata pe un platou, cu heringul marinat alaturi si cateva felii de lamaie.
Patrunjelul ala frumusel, l-am cules din gradina.
La noi s-au facut 6 grade,zapada s-a topit si patrunjelul meu cel  viteaz s-a ivit de sub zapada, sa ma inveseleasca pe mine si  sa decoreze salata de hering .
Daca va place si o incercati ,va doresc :

Pofta buna !




8 comentarii:

Any spunea...

Vai ce-mi place!! Cred ca-i buna tare daca omul a dat verdict pozitiv ;)!

Rosita Vargas spunea...

Adoro el pescado excelente receta me encanta,ímbrátisari,abrazos.

Unknown spunea...

Arata tare delicios si cred ca si este gustul pe masura.N-am mai mancat hering marinat de ani.Acum mi-ai facut pofta.Arunca cu prastia si la mine o bucata ca eu sunt inzapezita:)

Biochimist la cratita spunea...

Imi pare bine ca ti-am descoperit blogul. Faci niste preparate fantastice, felicitari!

Lia spunea...

Any,

Azi dimineata am mancat ultima bucata .Salata se poate face si separat .Merg perfect si niste oua fierte langa ea .
Pup .

Lia spunea...

Gracias Rosita . :)

Lia spunea...

Ioana ,

Am auzit ca la voi e mare furtuna de zapada. Se pare ca vine si la noi .
Pup .

Lia spunea...

Alina ,

Multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase .:)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails