Powered By Blogger

luni, 14 ianuarie 2013

Chocolate Macarons




Dupa ce acum cateva zile ,m-am incumetat sa fac primele mele incercari de macarons si am obtinut un rezultat multumitor, impartasindu-va si voua cateva secrete ce mi s-au parut importante in reusita acestui dulce, am continuat sa visez  macaronsi si sa fabulez pe tema lor ,atat ziua cat si noaptea .
Mi-am achizitionat o sita noua, pentru ca nu eram multumita de calitatea pudrei de migdale pe care o gasesc la noi , am taiat capatul unui dui , pentru ca nu aveam decat duiuri dintate si am continuat sa citesc .
Am descoperit astfel ca exista zone in Franta ,unde nu conteaza daca ciupercutele crapa la copt .Logic din moment ce  bunicutele nu aveau cuptoare electrice cu ventilatie .
Exista chiar o reteta : Macarons de Joyeuse ,foarte apreciate de altfel ,care au in compozitie migdale, nuci si putina faina,...crapa la copt si sunt tari .
Eu le-as asemana cu pricomigdalele noastre .
De asemenea am constat ca nici piciorusele nu sunt relevante .
Acestea toate sunt vorba Stellei ,checheshozuri ce tin de aspectul modern al macaronsului .Cred in continuare ca aspectul lor conteaza ,dar nu ma mai simt presata de Marele Macaron- Macaron-ul ideal .
Simtindu-ma parca mai usoara si mai putin constransa de atatea  Tips & Tricks ,netematoare ca fulgerul Chefilor m-ar strapunge daca nu-mi ies macaronsii perfect,am continuat sa citesc si  am descoperit la David Lebovitz o reteta de macarons cu ciocolata.




Ingrediente Macarons :

2 albusuri mari
65 de grame zahar tos

100 g zahar pudra
 50 g pudra de migdale
 25 g cacao 

Am ales sa fac o alta crema de data aceasta :


 Crema de Mascarpone :

150 g mascarpone
2 linguri gem de portocale- poate fi orice gem gros si aromat 
coaja de portocala rasa

Am procedat exact ca data trecuta, am respectat aceleasi principii ,cu deosebirea ca albusurile nu au fost cantarite .
M-am lasat total pe mana lui David .
Avand cuptor pe gaz ,fara ventilatie ,am pus jos de tot o tava grea de tuf vulcanic care a preluat caldura.
I-am copt 7 minute la 150 de grade C si inca 10 minute la 90 de grade cu usa usor intre-deschisa si proptita cu o coada de lingura . :)).
Au iesit 25 de macaronsi ciocolatosi ,cu crema racoroasa aromata cu portocala, moi in interior, crocanti in exterior  .
Dupa gustul meu,....perfecti !

Asa ca sfatul meu este sa privim macaronsii cu mai multa detasare , iar daca crapa sau nu le cresc picioare ,sa-i slavim in continuare asa cum merita .




25 de comentarii:

Any spunea...

Deci sa-nteleg ca n-ai astampar, da? Acum...cine te mai opreste???
Foarte frumos ti-au iesit, sectiunea e super :).

Cătău spunea...

oauuuu ce bine arata!!!! magie

GelaDumi spunea...

Lia,
Ti-am rasplatit toate reusitele si marea-ti perseverenta cu un premiu virtual, il gaasesti la mine pe blog!
Fug din preajma macaronsilor tai fiindca ma atrag mai ceva ca un magnet!:))

Rosita Vargas spunea...

Wooow....luce realmente exquisito y muy lindo ,seguiré tu receta,abrazos y abrazos.

sara & Miki spunea...

A face macarone e o arta si tie ti-au iesit super! Am incercat si eu o data, s-au mancat... dar nu erau de postat. Trebuie sa mai incerc, dar pana atunci servesc de la tine! Pup!

Unknown spunea...

Faini.Da crema ma incanta rau de tot.

Can't boil an egg spunea...

Arata de-mi vine sa intru prin monitor sa imbuc macar din unul! Superba incercare!

Lia spunea...

Any ,
Ar trebui sa ma opreasca bunul simt .
Le fac dar trebuie musai si mancate, ca-s bestiale .
Cred ca la primavara,cand m-oi casni sa dau jos kilogramele,o sa-mi doresc sa nu fi facut macarons . :)

Lia spunea...

Catau ,

Ma bucur ca-ti plac "vrajile " mele .:)

Lia spunea...

Gela ,

Multumesc foarte mult pentru premiu.
Ma simt onorata ca te-ai gandit la mine .
Am sa-l "ridic" cat de repede .
Te pup .

Lia spunea...

Gracias Rosita , abrazos . :)

Lia spunea...

Sara,

Tu ai maini de aur ,e musai sa-ti iasa.Nu te lasa !

Te pup .

Lia spunea...

Ioana ,

Crema e tare buna .Eu am facut-o cu portocale ,dar merge bine si cu zmeura,sau alte fructe aromate.

Lia spunea...

Diana ,

Asa patesc si eu cand intru pe alte bloguri .
Salivez si visez.Fac liste cu retete salvate.
Nici in 10 vieti nu o sa apuc sa fac cate as vrea . :)

Unknown spunea...

Grozavi, salivez doar cand ma gandesc cat sunt de buni :) Ciocolata e favorita mea....

mandala spunea...

Am venit sa-ti multumesc pe pagina ta pentru coment la Baby Macarons si am descoperit ca ai curajul sa incerci macaronsurile, asa e la inceput ies cum vor ele si dupa aceea ies cum vrei tu !!!
Felicitari !

Unknown spunea...

interesanta rau crema. ia s-o incerc si eu :)

Liana10 spunea...

Ce-as mai fi muscat si eu dintr-un macarons...bestiala e sectiunea ;-)

Maya spunea...

Tare faine ti-au iesit! Eu nu am nervi de ele!
Lecker!

Lia spunea...

Paula ,

Multumesc . :)

Lia spunea...

Mandala ,

Nu ai pentru ce sa-mi multumesti .
Tu esti una dintre cele care m-au inspirat sa incer si eu si iata ca nu este atat de greu . :)

Lia spunea...

Brandusa ,

Incearc-o si nu vei regreta.Se poate face si cu gem de zmeura ,sau alt gem aromat si frumos clorat . :))

Lia spunea...

Errata
la comentariul pentru Brandusa,

Nu e gem clorat ;))))) ci colorat .

Lia spunea...

Liana ,

Asa este ,creaza dependenta "sexiunea" . :))

Lia spunea...

Maya scumpa ,

Nici eu nu-s prea rabdatoare din fire
dar la noi nu se gasesc de vanzare si daca nu-i faceam,n-as fi stiut ce gust au ,ca n-am drum la Paris . :))

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails