Dupa procedeul descris la Jeleul de coacaze rosii pe care l-am postat aici ,am facut si acest jeleu.
Ce va pot spune despre el ,este ca e magistral.
Are un gust dulce,acrisor,usor amarui,fozat.
Daca ar fi sa-l compar cu cel de coacaze rosii,as spune ca e ca o ciocolata amaruie ,pe langa o ciocolata cu lapte .
A iesit perfect.Dupa o zi,am putut sa rastorn borcanul fara sa curga nimic .
E incredibil cata pectina naturala contin fructele astea.
Daca vreti mai multa aroma,puteti sa puneti la fiecare kg de coacaze,300 de g de zmeura.
Si inca ceva.Mixati boabele cu un blender,pentru ca au pulpa mai ferma si sunt mai greu de zdrobit .Sau dati-le prin masina de carne .Apoi amestecati pulpa cu zaharul.
Nu uitati ca dupa presare,sa nu aruncati cojile si samburii.Ii puneti intr-un tifon si ii fierbeti impreuna cu sucul si zaharul.
Va mai arat cateva poze cu rezultatul final.
E delicios !
Daca o incercati ,va doresc :
Pofta buna !
28 de comentarii:
SI LA MINE SE COC MAI PUTIN COACAZELE NEGRE , DEABIA ASTEPT !!!
delicioasa
am facut si eu anul trecut, o minunatie! ador coacazele!
oohh ce bine le sade pe felia aia de paine.. si mi-e o foame de mor si nici de mancare n-am acasa? sau-mi iau bilet de avion?? pup
Super delicios jeleul tau, draga Lia! Te "invidiez" pentru gradina ta datatoare de bunataturi :)
da ,da curaj este coacaze nah.maiii ce ma mai supara Pakistanul.as putea sa-l sterg de pe harta?pup tare,tare...dai o feliuta de paine cu jeleu de coacaze?
Fetelor, :)
Ma bucur ca va place jeleul meu .
Va invit pe toate cu drag,oricand la o feliuta de paine ,unsa .
Sa va faceti mustati .:))
Dana ,
Ma bucur mult sa te vad .
Mi-a fost dor de tine si de bunatatile tale .
Te pup.
Sarah,
Tocmai spuneam mai sus ca va invit sa va faceti mustati .:)
Ce bine arata?! felia acea este a mea? nu am mancat niciodata de coacaze! Puup si o seara placuta!
Un deliciu!...Arata super!
N-am coacaze.
Arata minunat si e foarte sanatos.
Somn bun, Lia.
Adela,
Merita sa o incerci .
E foarte buna si pentru mari,dar mai ales pentru mici .:)
Licuta,
Multumesc pentru vizita.
Deocamdata eu nu pot posta comentarii pe blogul tau.Nu stiu inca de ce .
Dar ti-am trimis un mesaj privat.
Te pup.
Gabita,
Unde locuiesti tu ,de nu sunt coacaze ?
Trimit un borcan par-avion .
Pup .
Eu dispun de foarte putine coacaze negre,la fel si rosii.Cred ca nu au loc bun în gradina de acasa.
Arata excelent jeleul tau.Eu o sa fac de mure cînd se coc.Eu nici nu am,dar are prietena mea :D
Pupici si un we minunat!
o nebunie ! tare mi-ar place ! Piscotico,te invit sa vezi premiile de luna asta !
ce bunatate,inutil sa scrii anul,sigur se vor manca foarte repede
Pansy,
Multumesc mult pentru invitatie draga mea .
Ina,
Cam ai dreptate.Primul borcan s-a mancat .:)
Maya,
Eu am o singura tufa de cocaze negre de pe care am obtinut 1 kg de coacaze si a iesit jeleul pe care-l vezi in borcane.
Cocaze rosii am doua tufe,si a iesit jelul tot asa.
Nici nu fac gem sau dulceata din mai mult de 1- 2 kg de fructe,pentru ca imi place sa am cate putin din fiecare .
Deci eu sunt un fel de colectionara de dulceturi .:))
Duminica frumoasa si tie .
Te pupez .
ce bun trebuie sa fie cu o feliuta de paine prajita cu unt.....o zi excelenta
Noi am mutat tufele de coacaz si anul asta n-am reusit sa fac decat un borcan de jeleu. La anu' sper intr-o productie mai bogata. Intr-adevar e delicios.
Lia ma omori :)))
De unde fac si eu rost de niste peltea d-asta ca arata genial?
Tare pofta mi-ai facut!
Foarte frumos, foarte bun, bravo!
Pupicei
Yaya,
Multumesc.O zi buna si tie.
Niko,
Eu am o singura tufa plantat de 3 trei ani.
Vreau sa mai plantez cateva anul viitor .
Bunica ,
Promit ca la anul sa fac mai multe borcane ,sa pot trimite si prietenilor .:)
E minunat sa ai astfel de fructe in gradina!Te invit cu drag la provocarea lunii Iulie!pupici!
Trimiteți un comentariu