Powered By Blogger

marți, 18 ianuarie 2011

Escalop cu fenicul si morcovi caramelizati





Escalopul este fratele mai mic al snitelului.
In principiu,este o bucata subtire de muschi de vita,pui sau peste, simpla, sau imbracata in diverse cruste.
Muschiul se trece simplu ,doar  prin faina,sau oua batute sau parmezan se prajeste si se scalda apoi in sos .
Sos de vin,sos de rosii,sau alte sosuri emancipate.
Probabil cel mai cunoscut escalop este cel  de vitel cu ciuperci.
Eu am facut azi,o varianta simpla,pe care nu am vazut-o nicaieri,adaptata iar in functie de inventarul frigiderului.
Trebuia sa fac ceva cu bulbul de fenicul pe care il cumparasem in cu totul alt scop.
Am vrut sa fac niste "lingurite" din fenicul cu spuma de ton,dar acest fel s-a amanat  sine die , pana gasesc ton proaspat.
Daca mai asteptam mult,mi se ofilea bulbul. :)

Asadar,aveti mai jos reteta mea pentru 2 persoane.

Pentru escalop :

6 felii  subtiri din piept de pui
2 linguri de faina
sare,piper
150 g unt pentru prajit

Pentru garnitura :

un bulb de fenicul,feliat
4 morcovi  curatati si taiati rondele
1 lingurita de zahar
sare,piper,
zeama de la o lamaie
100 g unt pentru prajit

Taiem sase fileuri subtiri din piept de pui.Le batem usor cu un ciocan de snitele.
Le uscam pe un servet,le condimentam cu sare si cu piper si le trecem prin faina.
Incingem o tava antiaderenta si topim untul.
Prajim fileurile pe fiecare parte 2-3 minute.
Mie imi plac mai bronzate.

Scoatem escalopul pe o farfurie.
In aceeasi tava ,cu resturi de unt si gust de pui,mai punem putin unt si prajim scurt feniculul taiat fasii de jumatate de centimetru.Trebuie sa ramana crocant.
Curatam tava,o punem din nou pe foc.
Topim 100 g unt si calim morcovii 2 -3 minute.Aruncam peste ei o lingurita de zahar  si-i  lasam sa se caramelizeze.
Stingem cu zeama de lamaie.Mai lasam pe foc 2 minute.
Condimentam cu sare si piper.
Cam asa arata garnitura.



Aranjam pe farfurie fellile de escalop,feniculul si morcovii caramelizati.
Puneti la indemana si cateva felii de lamaie extra.
Turnam sosul ramas in tava peste feliile de carne.Sa nu risipiti nici o picatura,pentru ca e ....delicios.
As spune ca avem in fata o delicatesa de nota 10,care e gata in 15 minute. :)
Pofta buna !


11 comentarii:

Andreea spunea...

O mancare de-a dreptul REGALA! Nu-ti mai trebuie nimic altceva! Superb, Lia!

Bunica spunea...

Uf, sunt fericita ca bulbul a supravietuit :)))
Pe de alta parte, cred ca e super bun...pacat ca n-am fost prin preajma ta azi :D

Unknown spunea...

Acusica m-as infige in escalopul tau! Arata minunat si in afara de asta imi face si o pofta de-mi vine sa mor de ciuda ca nu-l am in farfurie:D!

sara & Miki spunea...

Desi am mancat... e foarte apetisant cum arata escalopul tau. Pup1

Lia spunea...

Multumesc Andreea.

Lia spunea...

Cristina,

Poate ,poate intr-o zi ....:)

Lia spunea...

Iulia,

Se face tare repede,asa ca fa-ti pofta. :)

Lia spunea...

Sara,

Pup si eu.

Zazuza spunea...

trebuie sa incerc si eu feniculul! pana acum nu am folosit deloc, dar mancarica asta arata atat de bine incat ma inspira :)

Lia spunea...

Zazusa,

Incearaca-l.
Nu sunt decat 2 posibilitati .
Sa-l iubesti,sau sa-l urasti. :)
Din semintele lui se face ceaiul contra colicilor pentru copiii mici.
Mie imi place mult aroma lui subtila.

Lilly spunea...

Simplu si bun.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails