Ma gandeam ce poveste sa va spun in legatura cu rulourile astea.
Ei bine,nu au nici o poveste.Pur si simplu am vrut sa le fac,pentru ca nu le-am facut niciodata.
Pot fi aperitive,sau fel de baza daca le puneti alaturi o garnitura si o salata.
Asadar avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
-fasii de piept de pui,taiate subtire si batute usor cu ciocanul intre doua bucati de folie alimentara pana cand se netezesc
-felii de sunca foarte subtiri,in numar egal cu cele de piept de pui
-felii subtirele de cascaval
-bastonase de morcov,ceapa verde,masline,mazare,fasole verde, sparanghel, sau orice leguma va place si credeti ca se potriveste.
- sare,piper
- frunze de salvie optional
Legumele se fierb in apa cu sare,al dente.
Punem pe planseta de lucru o felie de carne,apoi una de sunca,una de cascaval si in mijloc un baston de leguma. Rulam cat de strans se poate ruloul,condimentam cu sare si piper si acum e acum.
Acum ar trebui rulate in folie de aluminiu.
Eu am cateva pasarele printre care si problema cu aluminiul.
Folosesc folia asta doar pentru protectia aragazului si a hotei.
Asa ca am taiat fasii din hartie de copt.Am trecut fiecare fasie prin jet de apa rece,apoi am stors-o putin si am impachetat rulourile.
Ca sa fiu sigura ca stau bine ,le-am legat si cu sfoara. :)
Le-am asezat apoi in tava pe hartie de copt si le-am pus in cuptor la 200 de grade 35 de minute.
Ca sa fiu sigura ca sunt facute,am scos un rulou si l-am testat.
Trebuie sa vorbesc cu Mos Craciun sa-mi aduca un termometru din ala smecher. :)
Oare Mosul citeste aici ? :) :)
Se scot din cuptor,se lasa cateva minute sa se racoreasca,dupa care se scot si se presara cu seminte de mac.
Am pus alaturi niste cartofi taranesti,dupa reteta mea .Nu stiti care ?
Hai sa v-o spun .
Cartofii curatati,spalati,taiati mai din barda.
Adica bucati mai marisoare,pudrati cu sare si piper,badijonati cu ulei,imbalsamati cu un catel de usturoi si frunze de rozmarin.
Am pus totul intr-o tava ,pe hartie de copt si s-au copt o data cu rulourile, pe nivelul de jos.
Pofta buna.
12 comentarii:
arata fff bine. sa iti aduca mosul ce iti doresti:))) te pusi
Arata foarte apetisant. Pup!
ce super arata :D
Oooooo, ce minunatie. Nu stiu cand zici tu ca ai mai facut si tocana de cartofi...intre rulourile astea superbe si chiflele alea de nota 10??? ;)
Interesanta operatiunea cu rulatul in hartie de copt...nu s-au lipit de hartie?
Si apropo de mosh...sunt sigura ca trece pe blogul tau, doar trebuie sa se inspire si el de undeva :)))
Multumesc Giovanna,
Sara
Diamond
Va pup si eu.
La chefa,
pentru o tocana de cartofi,este timp oricand,daca pofta-i mare. :)
Buni,
Sa stii ca nu se lipeste.
Eu am udat hartia putin si am
stors-o.Ca sa devina mai maleabila.
Faine ochioasele tale! O sa fie prietene bune cu rulourile bunicii la bufetul pe care il pregatesc :))
Mersi de idee!
Piciorus,poti sa faci si spuma de
somon,ca se face simplu de tot si e ochioasa rau.
Am postat-o la "Cina cu prietenii".
Faine, mai!
Si ce interesant e cu hartia aia etc etc etc..
Oare cand le vine randul ca eu memorez cam cate..4-5 retete pe zi:))))
Week-end frumos, Lia!
Gaby,
Nu-ti fa probleme ca si lista mea cu retete de facut e foarte lunga.... :)
Trimiteți un comentariu