O ciorba de iarna,de uns pe suflet.
Avem nevoie pentru 4 litrii de ciorba de :
- pulpe de pui,2 sau 4,dupa cum vreti sa fie ciorba de carnoasa.
- o lingura untura de gaina,sau 100 ml ulei
- zarzavat(morcovi,patrunjel,telina,pastarnac)
- o ceapa
- 200 g mazare congelata sau din conserva
- sare,piper,boia
- 75 g orez sau fidea
- 3 litrii apa
- 1 litru zeama de varza murata
- 1 ardei iute
Am spalat pulpele.
Am curatat,spalat si taiat ceapa si zarzavaturile .
Se pun toate la prajit intr-o lingura de untura de gaina sau in ulei.
Cand s-au rumenit usor,adugam putina sare,boia si apa.
Putina sare,pentru ca zeama de varza e deja sarata.Ii vom potrivi gustul la sfarsit.
Lasam sa fiarba linistit sub capac.
Cand zarzavatul si carnea sunt fierte,scoatem pulpele din ciorba,indepartam pielea si taiam carnea in bucati potrivite.
O punem inapoi in ciorba.
Adaugam mazarea,zeama de varza si orezul sau fideaua si ardeiul iute.
Lasam sa mai fiarba 15 minute pana cand toate ingredintele sunt gata de a fi puse in farfurie.
In momentul asta,priviti in oala,invartiti cu polonicul,inhalati si veti vedea horoscopul pe 2011......ca intr-un glob de cristal.
Nu ma credeti ?
Incercati. :)
17 comentarii:
Astept previziunile pentru varsator cu ascendent nedefinit.De ciorba ce sa zic: dementiala asa cu zeama de varza.Iti incalzeste inima si stomacul.
Ce frumos se vede grasimea deasupra.... apetisant. Pup!
Frumoase culori asta inseamna plin de vitamine, super...
gaina fu de casa,nu?pentru ca prea arata bine :)
Eu deja imi imaginez cum se invartesc constelatiile prin bolul ala de cristal....Cel mai mult imi lipseste zeama aia de varza, bateauar vina!
Lilly,
Uite aici un link :
http://www.zodii.ro/zodiac/Horoscop-Varsator-2011*an_2011-zodie_varsator-horoscop_anual.html
:) :) :) :) :) :)
Te pup.
Sara&Miki,
Pup you back . :)
Multumesc Surac.
Reteta este :
Legumele din piata si puiul din
ograda. :)
Da Craitza,
Pui de carne,de casa.
I-am crescut 4 luni,i-am taiat,(nu eu ci vecina ),transat si acum doar scot din congelator.
Chefa,
Iti vand un pont.
Cumpara o varza,opareste-o,desfa frunzele,pune-le intr-un borcan incapator cu apa,sare,marar,piper si o felie de paine negra deasupra.
Acopera cu o farfurie.
Pune afara la soare,sau la caldura.
Intr-o saptamana,ai varza murata si zeama de varza.
Pup.
Multumesc mult pentru pont ;) Sa stii ca o sa o incerc sa o fac ca tare mi-e dor de zeama de varza. Cu leusteanul am rezolvat-o ca mi-a adus tata seminte sa le plantez la primavara si acum am si leustean uscat. Te pup si eu.
Arata minunat! Si am citit si despre cuburile cu leustean si telina - ce idee geniala! Fac si eu in weekend! Mersi pentru inspiratie :*
Neah, nu se pune.Io vreau sa stiu ce spune sfera ta de cristal/alias oala cu ciorba!
Le blog piquant,
Cu mare placere si pofta buna !
Lilly,
Pai in ciorba mea am vazut doar viitorul meu.
Tre s-o faci si tu pe-a ta.
Altfel nu tine magia. :)
Mie mi se arata multe schimbari de
situatie,surprize placute ,intalniri la ceas de seara
si drumuri pe costise.
A si pastravi la gratar si baie in
lac. :)
Ciorba de iarna cu culori de toamna :)
Apetisant!
Ma inscriu pe lista pt. o farfurie de ciorba fierbinte!
Trimiteți un comentariu