Aseara a fost Mos Nicolae.
Noi suntem deja prea mari ,sa mai primim nuiele.
Copiii nostri au plecat in cele 4 zari ale patriei,asa ca nu mai are cine sa-si puna ghetutele la geam.
Ei dar asta nu e motiv de tristete, ci de bucurie,ca doar nu suntem orfani.
Suntem niste adulti care nu vor sa stea singuri acasa,asa ca ne-am adunat la cina.
O cina nepremeditata, fara multe pregatiri.
Un telefon,o strigare si din 8,6 au fost prezenti.
Proportie de 75 %.Doi au lipsit motivat la catalog.
Gazda am fost eu,asa ca am facut ad hoc inventarul si am stabilit meniul :
Aperitive :
- mousse de somon
- salata de vinete
- ficatei prajiti cu ceapa
Am sa spun doar doua vorbe despre fiecare aperitiv.
Crema de somon
150 de grame somon afumat,spumat cu 200 grame unt gras,putina ceapa tocata foarte fin ,sare,piper,zeama de lamaie. Am pus crema pe felii de castravete si felii de paine taiate cu paharul.
Am ornat cu lamaie,masline si ceapa verde.
Salata de vinete
Am pus salata pe felii de bagheta,am ornat cu masline umplute cu gogosar si firisoare de maghiran din ghiveciul de la geam. :)
Ficatei de pui
I-am prajit pur si simplu cu o ceapa taiata solzisori + sare ,piper,boia dulce,cimbru,ulei.
Poza nu am facut,pentru ca i-am adus calzi la masa si au disparut imediat.
Fel de baza :
Friptura de pui cu garnitura de orez cu sofran
Am avut pulpe pe pui de casa.Puii de casa pe care i-am crescut azi vara cu malai,orz, srot de floarea soarelui si....descult in iarba. :)
Am decongelat pulpele,le-am stropit cu zeama de lamaie,le-am masat cu un amestec de ulei si condimente.
Dar nu orice condimente ci cu Chana masala,facut in casa dupa reteta maestrului Radu Popovici,pe care o gasiti aici.
Am lasat carnea la rece 2 ore.
Apoi am prajit pulpele in cuptor cu ulei ,apa si vin alb.
Maestre,daca citesti aici,sa stii ca puiul a iesit delicios.
Am pus alaturi,un orez fusion :) fiert in supa de pui,cu sare,piper si cateva fire de sofran.
Deasupra am ras parmezan.
Le-au tinut companie gogosari in otet .
Desert
Baclava
Despre baclava vom vorbi alta data.Retete sunt destule pe internet si
toate cam la fel.
Pot doar sa va spun ,ca fiind intre prieteni,am pus tava direct pe masa,la autoservire.
A fost macel. :)
Dupa prima felie timida,s-au servit cu cate 3 deodata,pana s-a terminat tot...
Ce compliment mai mare asteapta gazda ? :)
Seara a trecut repede,platourile s-au golit, povestile s-au spus,vorbele s-au vorbit,paharele s-au golit,iar timpul a trecut pe nesimtite.
Daca unele poze par miscate,de vina e licoarea din pahare...
Sa fiti iubiti !
25 de comentarii:
foarte frumos aranjat, cu gust si mult suflet...
As da zile de la mine,
Sa mai fiu la mas' cu tine.
Caci eu poftesc la disperare,
Si tu-mi faci zilele amare.
Minunat, minunat, gust si rafinatete:o gazda perfecta!
Surac,
Din partea unui Chef,e un mare
compliment.
Multumesc.
Masa mea e si a ta.
Hai degraba nu mai sta.
Daca nu vii repejor,
Ma urc eu acu-n motor.
Si pana sa prinzi de veste
Sunt la tine la ferestre. :)
As da zile e la mine,
Sa ai tu zile senine.
Pup.
Lilly & Family.
Toate ca toate, dar cu baclavaua m-ai dat gata. As manca zece tavi din alea, sunt total innebunita dupa baclava sau sarailie. Dar nu-mi permit... off! Siluetele!
Ce masa aspectuoasa si gustoasa ai pregatit invitatilor!!! Super.
Si toate astea le-ai pregatit asa...ad-hoc??? Totul arata exceptional, as vrea sa fi fost mai aproape :)
si asta rezolva restul de 25%
Spuneati pe blogul bucatarului maniac ca aveti o reteta de turta dulce. O scrieti si pt noi?
Nu vreau sa stiu ce s-ar fi intamplat daca ai fi strigat pe blogosfera ca faci masa acasa la tine!:) Incearca sa faci treaba asta o data, macar de curiozitate!
imi place cum ai asezat masa!
Luminita,
Cu silueta ai perfecta dreptate.
Dar fa ca mine :
"Cheama un prieten". :)
Bianca,
Multumesc. :)
La Chef-a,
Si eu as vrea sa fii mai aproape.
Pup.
Mihaela,
Am sa o postez in zilele urmatoare.
Turta dulce se poate face cu cateva
saptamani inainte.
Urmareste-ma si o scriu cu gandul la tine . :)
Andreea,
Pai in cazul asta cred ca trebuie
sa inchiriez un restaurant. :)
Ana,
Multumesc. :)
De cand cu dulceata de portocale, citesc in fiecare zi ce scrieti. Astept.
Foarte frumos! M-a intrigat reteta amestecului de condimente. O voi incerca neaparat! Multumesc!
Genul meu de gazda! Iti invidiez prietenii. :) O zi cat mai frumoasa iti doresc!
Sa va fie de bine ! fumoasa masa,frumasa gospodina ! fsne bucate !petrecerea a fost asigurata.
Mihaela,
Multumesc pentru ca ma citesti.
Mi-ar placea ca cei care ma viziteaza anonim,sa-si exprime parerea la fel ca tine.
Cu bune si cu rele,ca numeni nu-i
perfect.
Chiar daca am ajuns la maturitate, am si eu inca multe de invatat si de descoperit.
Te pup.
Marina,
Pudra de Chana Masala este nemaipomenita.
Nu am gasit chiar toate ingredientele.
Mie mi-a lipsit :
amchur si macis,dar tot a iesit buna.
Iar placerea de a le face in casa,
mojarand,mojarand pana la lacrimi,
este o experiente psihedelica. :)
Ana Maria,
Prieteni buni sunt putini.
Daca ii ai,trebuie sa-i pretuiesti.
O zi buna si tie.
Pansy,
Te pup si multumesc.
Asa e...Sunt rari prietenii adevarati,greu de gasit.Ai tai trebuie sa fi meritat din plin masa asta plina de bunataturi.Pupici!
Trimiteți un comentariu