Un dulce rapid,gustos,aspectuos.
Daca aveti in casa chifle mai vechi le puteti da o noua fata.
Un lifting as zice avand in vedere rezultatul final.
Avem nevoie de :
chifle
lapte
vanilie
zahar
budinca de vanilie
dulceata de caise
zahar pudra
rom
fructe
frunze de menta
Un inventar general,pentru ca ,totul e orientativ functie de cate chifle faceti.
Ce aveti de facut ?
Nimic mai simplu.
Scobim miezul chiflelor cu o lingura,cu atentie sa nu le rupem.Miezul se poate recicla intr-un pesmet sau il puneti pe pervaz pentru pasarele. :)
Imbaiem scurt painicile in lapte indulcit si parfumat cu vanilie.
Le pensulam pe interior cu dulceata de caise si apoi le punem intr-o tava la cuptor pentru 7-8 minute la 180 de grade.
Pana cand devin usor aurii,fara insa sa se intareasca.Le scoatem si le lasam sa se racoreasca.Le pudram cu zahar .
Intre timp facem o crema de vanilie.
Umplem painicile si le ornam cu fructe si frunze de menta.
Inainte de a pune budinca,puteti scapa in interior si cativa stropi de rom,dar cu zgarcenie.Pentru ca titlul nu este ....Chifle betive. :)
Fructele mele sunt piersici decojite din compot.Mie mi se pare ca merg perfect in combinatia asta.
Pofta buna !
12 comentarii:
veramente ottimi questi budini, sono una delizia.complimenti!
Grazie Lucy . :)
Buna dimineata!Minunate chiflele Lia, un deseret de nota zece.Frumos decorate, coafate si fotografiate!
Foarte creativ,aspectuos,super...
apreciez faptul ca exista "povestea culinara" nu doar reteta in sine. Felicitari!
O idee minunata si rapida. Pup!
Lilly,
Ce sa fac? Daca reciclarea o cere,coafez ,coafez. :)
Surac,
E atat de simplu pe langa ce iese din manutele tale .
Dar oricum multmesc. :)
New Sensations,
Povestile culinare sunt gustoase de
cele mai multe ori. :)
Sara,
E rapida si buna .
Te pup.
Ce schimbare totala de look au suferit banalele chifle, sunt de nerecunoscut!! ;-)
Liana,
Daca-i lifting,lifting sa fie ! :)
Trimiteți un comentariu