Am gasit deunazi pe blogul lui Izuk ,o reteta de rulouri suedeze ,care m-a incantat de la prima vedere .Intrati pe blog si cititi reteta aici .
A fost Love at first sight .Seamana cu cinnamon rolls ,dar au in plus cardamomul ,care mie , imi place foarte mult .
Autoarea spune la ingrediente :
Aluat :
325 g faina
60 g unt
1 ou
150 ml lapte
1/2 lingurita sare
60 g zahar
1/2 lingurita cardamom macinat
2 lingurite drojdie instant
Pentru umplutura :
50 g unt
50 g zahar
2 lingurite scortisoara praf
Pentru ornat :
zahar perlat
Am facut un aluat moale si elastic,din ingredientele enumerate mai sus ,pe care l-am framantat cu mana si manual , :) L-am lasat intr-un loc caldut sa dospeasca cam doua ore ,pentru ca intre timp aveam si altceva de facut .
Am vazut filmul SICKO de Michael Moore pe care vi-l recomand cu caldura .Am inteles mai mult despre sistemul sanitar si cum functioneaza el ,sau nu functioneaza , la altii si la noi ....
Dar sa revenim la oile noastre .
Aluatul nu a crescut foarte mult,dar ,era suficient de pufos.
Aluatul nu a crescut foarte mult,dar ,era suficient de pufos.
L-am intins pe masa infainata intr-o foaie de aproximativ 1/2 cm.Am intins deasupra umplutura din unt ,scortisoara si zahar.Eu am folosit zahar brun ,pentru ca tot aveam pe un fund de punga .
Am rulat aluatul si am taiat in bucati de proximativ 3 cm .
Au iesit 16 bucati pe care le-am asezat pe hartiute de briose .
Le-am mai lasat la dospit 30 de minute ,dupa care le-am uns cu ou batut cu putin lapte.
Am pus rulourile la copt in cuptorul preancalzit la 200 grade ,cam 11 minute .
Si uite formatia complecta :
Ce sa spun despre rezultat,gust,textura ?
Pe principiul ....
- E sofisticata ma ,o fi stricata ma , m-am tot uitat sub fustitele lor cam scurte pana cand am reusit impreuna cu omul sa examinam 15 intr-o zi .
Asa ca mai departe judecati voi .
Si in incheiere ,o dedicatie pentru Izuk si pentru voi . :)
19 comentarii:
Nici nu stii cat ma bucur ca ai incercat reteta . Te pup si multumesc pentru dedicatie Lia mea draga
De la tine venea parfumul asta de aluat copt de scorti-cardamom?Sau mai bine a plecat de la Dorina a trecut pe la tine si-a venit la mine.
Le-am admirat si la Dorina,imi plac si mie foarte mult,am sa le incerc si eu!Pupici!
Minunat arata si tare apetisante!!!Pupici!
Imi plac foarte mult, doar ca nu gasesc cardamom, vad eu de unde fac rost :) Sunt superbe!! Pupici!
Dorina ,
Eu iti multumesc pentru inspiratie . :)
Te pup mult .
Lilly ,
Pai dupa cum se vede ,parfumurile culinare n-au nevoie de viza . :)
io le-am mancat de la ikea! is bune.dar toate condimentele astea pot fi inlocuite cu samburele tonka!!! e tare bun si aromat.o sinteza a aromelor astea extrem orientale,de cand l-am cumparat numai pe asta il folosesc!!!
Flory ,nu ezita . :)
Pupici !
Licuta , draguta ,multumesc . :)
Adela ,
Cardamom am luat de la magazinele naturiste .
Daca vrei ,cu tot dragul iti iau si-ti trimit .
Lasa-mi adresa intr-un comentariu ,pe care nu o sa-l public.
Pupici .
Pansy,
Am sa ma iau Tonka si am sa-l incerc .
Merci de pont .
Pup .
Grozave!!!
Buna, draga Lia! Ma bucur ca am reusit sa trec pragul casei tale:) prin intermediul minunatei prietene Dorina:X si imi place tare mult ce am vazut!Felicitari pentru blog...sa inteleg ca suntem vecine?!...Pupici si o zi minunata iti doresc:X!
Maria ,
Ma bucur mult ca-ti place blogul meu si-ti multumesc pentru vizita .:)
Dupa blidele frumoase pe care le-am vazut la tine,as zice ca da.
Suntem vecine . :)
Si mie imi place cardamonul. Al meu nu poate sa-l sufere, da na, ce stie el ce-i bun ;) Super misto faza cu e sofisticata ;)) Chiar sunt sofisticate dulcegariile astea! te pup
Foarte frumoase!Imi cam fac cu ochiul...
Ce bine arata, am sa incerc si eu sa fac. Va multumesc pentru reteta.
Haplea,Dli ,
Multumesc . :)
Trimiteți un comentariu