Powered By Blogger

joi, 25 februarie 2010

Fasole cu Ciolan

Aceasta este o mancare din ciclul :

- "Ce puii mei "!

Ce are fasolea cu puii ?
Pai are,ca pe valea Lapusului,unde am copilarit eu ,boabelor fierte de fasole le spune
.....................................Pui.

Iote Puii :



Nu conteaza daca sunt albi,rosii,negrii sau bruni.
Conteaza doar rezultatul final.





Exista 2 variante de a face acest fel de mancare,din punctul meu de vedere.
Varianta clasica,cu fasolea pusa la inmuiat in apa rece de cu seara si fiarta a doua zi .
Si varianta rapida,cu boabele de fasole prefierte,obtinute dintr-o conserva.

Nu conteaza cum obtinem puii,procedeul si ingrdientele conteaza.
Asadar,avem nevoie de :

- un bol plin de boabe fierte de fasole,cam 400-500 g
- 2 radacini de morcov
- 1 ceapa
- 250 g rosii taiate cuburi,bulion,sau rosii depelate taiate din conserva.
- sare,boia dulce,piper
- 2-4 catei de usturoi
- 3-4 frunze de dafin,o crenguta de cimbru
- 250-300 g smantana grasa
- putin ulei
- 150 ml apa si o lingura de amidon sau faina
- patrunjel verde taiat foarte marunt




Taiem ceapa si usturoiul .Dam morcovii pe razatoarea mare.
Le prajim in putin ulei.
Adaugam boabele de fasole,rosiile si sucul de rosii.
Foile de dafin,sarea,piperul,boiaua si cimbrul.
Lasam sa dea un clocot.
Intre timp pregatim un sos la rece din apa si amidon,pe care il adaugam la sfarsit.
Acest sos face ca mancarea sa fie mai groasa,mai onctuoasa .
Ultima tusa... patrunjel verde taiat marunt.

Pana in acest punct avem o mancare de post.

Ei dar acum e acum,ca la mama acasa,langa puii astia se aseza tantos un ciolan,afumat,fiert in apa,cu o ceapa intreaga,piper si foi de dafin,feliat frumos,cu obrazul roz.


 


Iar la final,1-2 linguri de smantana care incununeaza opera.

Pofta buna !


8 comentarii:

Olgutza spunea...

Piscotel, bine ai venit in blogosfera.. Imi place tare mult blogul tau si imi place si fasolea cu ciolan ;)
O sa te trec in lista mea de bloguri, sa te am mai aproape ca tare imi esti draga :P

Lia spunea...

Olgutza,

Multumesc pentru primire.
Blogul e la inceput de drum,si chiar te rog sa-mi dai sfaturi in acesta privinta.

Te trec si eu in lista mea.:)

Olgutza spunea...

Lia, si eu sunt la inceput, asa ca ma asez langa tine pe bancuta :P

Oricum, imi place ce ai facut pana acum si chiar ma intrebam de ce nu-ti faci blog ca faci niste poze super si ai si talent in a scrie si a-l captiva pe cel ce citeste ;)
Ce mai... e tare bine in casuta ta virtuala ;) Felicitari!!

Lia spunea...

Bine,
Atunci Olguta,vom schimba impresii
pana cand peretii astia virtuali ne vor deveni familiari.
Iti doresc succes si tie .
Multumesc pentru cuvintele frumoase.

hadean spunea...

felicitări:-).

Lia spunea...

Adi,

Ma bucur mult ca ai trecut pragul meu virtual.

Multumesc .

La-Chef-A spunea...

Vai ce bine arata fasolica asta. Asa mi-ai facut o pofta ca azi musai o sa fac si eu numa' ca eu n-am ciolan din ala cu obrazul asa roz.

Lia spunea...

La chefa,
eu mai fac cu carnat afumat,cu kaizer,sau orice sunculita afumata.
Te astept cu impresii.
Pup.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails