Dovleceii mei din gradina sunt mai tarzii anul acesta .
Nu din pricina lor dragutii ,ci din pricina mea ,a vremii ploioase care a fost ,sau din cauza samantei pe care am plantat-o prima oara si care nu a rasarit .
Asa ca am insamantat a doua oara si acum abia infloresc .
La piata insa ,precupetele se lauda pe tarabe cu dovlecei care mai de care mai tineri si mai frumosi .
Am gasit printre ei ,doua exemplare din soiul cu coaja galbena . Aratau atat de bine ,incat i-am facut urgent vedete intr-o tarta .
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru crusta :
250 g faina
100 g unt
1 galbenus
50 ml lapte
sare
Crema :
3 oua
300 g smantana
20 g unt moale
sare,piper
putina nucsoara
Deasupra punem :
rondele de dovlecei
rondele de ceapa rosie
frunze de cimbru
Facem un aluat din ingredientele pentru crusta .Eu am folosit faina de ovaz si mi-a iesit o crusta tip biscuit .Crocanta si sfaramicioasa .
Punem aluatul la rece 30 de minute.
Am facut apoi crema din cele trei oua ,batute cu sare ,piper , nucsoara ,smantana si untul moale .
Am intins aluatul pe masa infainata , dandu-i o forma rotunda ,putin mai mare decat forma pentru tarta ,astfel incat atunci cand am transferat aluatul ,acesta sa acopere si peretii ei .
Crema de smantana se toarna peste crusta si apoi ,am asezat rondelele de dovlecel si cele de ceapa .Deasupra am presarat frunze de cimbru.
Se coace la cuptor 35 de minute la 175 de grade ,pana cand crusta prinde putina culoare si se desprinde de peretii formei ,iar crema se incheaga ,pastrandu-si bine forma .
Pofta buna !