Petit pains farci
Sunt niste painici dulci,foarte bune pentru mic dejun .
Parfumate cu coaja de lamaie sau portocala si umplute cu ce vreti voi.
Ciocolata,marmelada,nutella,unt de arahide,nuca,mac.
Eu am avut la indemana nutella,mac si gem de capsuni,asa ca asta a fost alegerea mea.
Sa incepem.
Facem un aluat din :
-2 oua
-4 linguri zahar
-500 g faina + un plic de drojdie uscata
-65 g unt topit
-60 ml ulei
-250 ml lapte caldut
-un pic de sare
-coaja rasa de lamaie sau porocala
Se framanta un aluat moale ,omogen si elastic.Cu mana sau cu robotul.
Nu se lasa la dospit,pentru ca painicile vor dospi mai tarziu.
Incepem sa modelam bile mici pe care le aplatizam cu mana.
Punem putina umplutura si refacem bila.
Asezam painicile in tava pe hartie de copt si lasam spatiu intre ele.
Le lasam sa dospeasca o ora intr-un loc caldut.
Dupa ce au dospit,le pensulam cu galbenus de ou.
In aceasta faza,puteti sa presarati susan,sau migdale feliate.
Migdalele pe care le pregatisem,le-a infulecat Luca ,intr-un moment fatidic de neatentie,asa ca eu am sarit etapa asta.
Se coc la 180 de grade,20-25 de minute.
Poze cu produsul finit.
Si cele cu mac.
P.S.
Cine e Luca ?
Cum nu v-am spus ?
E mioriticul meu.
Am sa fac o pagina dedicata animalelor mele si atunci veti face cunostiinta cu el.
11 comentarii:
Tare bine arata! Cele cu ciocolata ma tenteaza rau! :)
Buna seara Lia!
wow, ce bine arata painicile acestea..mai ca-mi vine sa ma apuc sa framant :)
Felicitari pentru blog! o sa mai poposesc in "casuta" ta atat de primitoare..sa mai invat cate una alta.
Astept cu nerabadare povesti si poze cu animalutele din curte/casa.
O primavara frumoasa si cu mult soare iti doresc!
Dana,
Bine ai venit!
Te astept cu drag oricand.
Poze si povesti,vor mai fi multe,
ca doar sunteti la "Povesti Culinare "! :)
Hana,
Poti sa incerci painicile si nu vei fi dezamagita.
Eu le-am facut deja de mai multe ori,pentru ca e un aluat cu care se lucreaza foarte usor.
Draga Lia,painicile tale arata nemaipomenit de bine. Voi mai veni in vizita la tine cit de curind.
Julia,
Multumesc si te astept cu drag oricand.
Le-am facut de 2 ori intr-o luna. Prima data umplute cu gem de caise, a doua oara simple. Sunt la mare cinste la mine acasa.
Cami,
Si mie imi plac mult.
Se fac usor si se pot umple cu
orice.
Ma gandesc acum la o varianta sarata.
tare bine arata painicile :)
asteptam poze cu Luca :)
un weekend de milioane!
Boscodino,
Un W\End stralucitor si tie! :)
Trimiteți un comentariu