Powered By Blogger

marți, 14 septembrie 2010

Gogosele cu flori de dovleac si masline





Florile de dovleac lumineaza inca gradina ca niste lampioane chinezesti.
De anul trecut le-am descoperit savoarea in preparatele culinare.
Asa ca,din multe retete care mi-au atras atentia si sunt pe lista de asteptare,m-am hotarat sa fac gogoselele de pe blogul lui Lilly.
Unde mai pui ca aveam materia prima in curte.
Pe o ploaie mocaneasca,mi-am pus pelerina si clopul si m-am dus in gradina dupa flori.

Am adaptata reteta dupa gustul propriu si am adaugat :
- masline negre, branza feta si putin praf de copt.

Reteta e simpla si rapida.
Asadar,am amestecat :


300 g faina alba
1 ou
7 flori de dovlecel ,curatate de stamine,spalate si taiate fasii
10 masline - pulpa taiata
50 g branza feta
lapte,cat e necesar sa iasa un aluat asemanator unei smantani groase.
sare,piper
un varf de cutit praf de copt.Nu puneti mai mult,pentru ca nu o sa va placa gustul .


Am pus cu lingura ,din aluat,gramajoare,pe care le-am rumenit in ulei.
Uleiul trebuie sa fie incins,dar dupa ce puneti gogosile,reduceti putin focul,sa nu se arda la exterior iar mijlocul sa ramana crud.
Incercati gogosile,desfacand una,in timpul coptului.

Rezultatul m-a satisfacut pe deplin.
Sunt pufoase, se topesc in gura si foarte,foarte repede de pe farfurie.
Omul a fost tare incantat.A zis ca-s "painoase".
Asta e de bine :)
Asa ca.....Sarumana pentru masa Lilly si 

                                            Pofta buna !


14 comentarii:

geta spunea...

arata tare bine...de acu la anul viitor poate incerc si eu.

Lulu spunea...

Chiar arata bine si nici nu se fac greu! Mi-ar fi placut sa pozezi florile si cum le-ai pregatit, ca nu stiu cum se scot staminele! Sa caut sa vad daca mai am si eu in gradina! O seara buna Lia si multumesc pentru reteta!

Andreea spunea...

Hao chi! ar spune chinezul :) Adica taaare gustos ce ne prezinti tu aici. Super reteta, super idee, super Lia!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Grozava de tot reteta!
Si mie imi place mult combinatia,
cred ca au un gust tare bun!

Lia spunea...

Lulu,

Florile se curata de tot ce au in interior.
Stamine,pistil,tot.
Ramanane doar corola de petale.
Apoi se spala si se taie fasii.
E foarte simplu.

Lia spunea...

Mono,Andreea,Geta,

Multumesc.

Craita spunea...

ce frumoase sunt Lia,cred ca sunnt si foarte gustase,mi-au dat toate simturile peste cap!

Mrs. Green Foot spunea...

aaa Lia? Daca nu am gradina, unde gasesc flori din astea? Desi la cat de bine arata florile de dovleac (am vazut poze, niciodata in realitate) nu cred ca as fi in stare sa le gatesc :D

Lulu spunea...

Lia, am facut rost de flori, iar maine ma ocup de ele. Blogul meu are mici probleme, si nu numai el, poate si viata mea, dar nu te ingrijora! Esti o persoana draga mie cu care voi mentine legatura!
O seara buna draga mea!

Lia spunea...

Craita,multumesc.

Lia spunea...

Piciorus.
Ai dreptate,florile sunt diafane,
dar eu am multe si daca le am,le
pun la treaba. :)

Lia spunea...

Lulu,

Sa auzim numai de bine !
Te imbratisez.

Lilly spunea...

Ma bucur ca te-ai incumetat sa le incerci, Lia!Si ma bucur ca v-au si placut.

Lia spunea...

Lilly,
Cum sa nu le incerc,ca doar imi facusera cu ochiul de mult :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails