joi, 16 septembrie 2010

Dovlecei marinati






Dupa o idee din Blogul Adrianei .

Ma tot invarteam pe langa cei 2 dovlecei pe care ii mai aveam in gradina.
Adriana mi-a intins o mana printre bloguri si mi-a dat aceasta idee simpla .

E nevoie de :

- dovlecei tineri si subtiri
- ulei de masline
- frunze de salvie
- 4-5 catei de usturoi
- otet balsamic
- sare, piper

Se taie dovleceii bucati potrivite,pe lung.Si apoi in bucati transversale.
Se prajesc in ulei,pana se bronzeaza si se inmoaie putin.
Eu ii prefer al dente.
Se scot din tigaie si se suprapun cu frunze de salvie si usturoi taiat felii.
Saram,piperam.
In uleiul din tigaie,se incinge putin otetul balsamic.
Se acopera dovleceii cu amestecul de ulei si otet.
Se pun la marinat in frigider,pentru 2-3 zile,pentru ca aromele sa se imprieteneasca.
Se pastreaza in frigider fara probleme o saptamana.

Eu nu am avut rabdare .Dupa 5 ore,jumatate de portie era devorata.
Se pot servi simpli,ca aperitiv,sau ca garnitura.
Eu ii prefer asa,pentru ca au o aroma delicata,care nu necesita nici o companie.
Pofta buna !

4 comentarii:

Lulu spunea...

Lia, buna reteta! Si mie imi plac asa si nici eu nu am rabdare sa se marineze! Ce ai tu in gradina nu cred ca sunt dovleceii clasici ci mai degraba courgette, nu stiu cum li se zice pe romaneste! Sunt foarte buni si peste iarna daca sterilizezi borcanul/borcanele! Iese un aperitiv delicios! La fel merg si vinetele!
O seara buna!

Lia spunea...

Lulu,

Sunt Zucchinii.
Dovleceii aia lungi si verzi,care
seamana cu castravetii de sera :)

Multumesc pentru ideea cu vinetele.
Seara buna si tie.
Te pup.

Mrs. Green Foot spunea...

No, inca o reteta la care nici cu gandul nu gandeam :) Multam ca ai descoperit-o si impartasit-o.
Pup!

Lia spunea...

Piciorus,

Sa fii iubita ! :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails