O alta mancare rapida si buna. Colindand azi prin market,am zarit ficatei de pui refrigerati .Nu erau ficatei din aia inghesuiti in punga si asfixiati de gheata,care o data decongelati se transforma intr-o masa amorfa. Erau din cei asezati frumos pe tavita intr-un singur strat. Instantaneu,i-am vizualizat in tigaie,asa ca am cumparat. Reclama e sufletul comertului iar promotia e cireasa de pe tort. Trecand cu carutul spre casa,mi s-a lipit de mana,un vin,care trona intr-o stiva imensa pe capat de raft. Toscana a fost cuvantul magic care m-a determinat sa-l pun in cos. Ce sa zic ?Nu m-a dat pe spate,dar pentru o mancare rapida,facuta in 10 minute si mancata tot in 10,nu puteam sa cer mai mult. Raport calitate -pret,just.Culoare buna,aroma buna,usor taninos,si foarte sec. Iata-l :
Ajunsa acasa cu prada,am spalat ficatul sub jet rapid de apa,l-am scurs si l-am uscat cu un servet apoi l-am sarat si piperat. Am fiert orezul alb,cu bob lunguiet,cat scria pe punga. Am taiat 3 cepe verzi si le-am prajit usor in ulei.Cand casa s-a umplut de miros,am aruncat in tigaie orezul fiert si bine scurs.Un praf de sare,unul de piper si o mana buna de marar verde. Procedura a tinut fix 10 minute. Intre timp,am aruncat si ficateii intr-o tava cu ulei incins si i-am lasat 5 minute pe o parte si 5 pe alta,pana s-au rumenit frumos. La final,in farfurie,rosii taiate ,orezul,ficateii si...sosul tabasco,un pahar de vin si.... Pofta buna !
7 comentarii:
Saru'mana pentru masa!!!
Am savurat totul din priviri.. extraordinar arata :)
Imi plac mult, mult ficateii. Asa ca ma autoinvit cu nerusinare la urmatoarea portie de orez primavaratic cu ficatei prajiti.
PS: Eu aduc vinul :D
n-am folsit marar la orez dar cred ca e de bine !de aratat arata fain !
Olgutza,
Sa-ti fie de bine ! :)
Piciorus,
Nu stiu unde locuiesti,daca stai departe sau aproape,dar eu te invit cu drag.
Pansy,
Eu mor dupa marar.L-as pune si in
frisca :)
O fi continand ceva amfetamine ca eu sant addicted.
Unde mai pui ca ma autoservesc din gradina.
delicios blog! la multi ani - eh, mai cu intarziere - si la multe retete incantatoare!
Trimiteți un comentariu