Intram in forta in Sezonul vinetelor .
Nimic nu poate sa ma bucure mai tare ,decat poate gustul rosiilor din gradina .
Dupa ce am facut , Medalioane de vinete ,Vinete coapte cu Sos de Ierburi aromatice ,Parmigiana di melanzane ,am gasit reteta asta intr-o carte de retete vegetariene .
Ceea ce m-a intrigat si m-a facut curioasa a fost Sosul de rosii cu Jeleu de Coacaze rosii
Ingrediente :
2 vinete tinere ,fara samburi
2 linguri faina
4 linguri pesmet
sare,piper
400 ml pulpa de rosii
2 linguri Jeleu de coacaze rosii
150 g cascaval sau mozzarella
ulei pentru prajit vinetele
unt pentru uns vasul pentru gratin
frunze de menta sau busuioc pentru decor
Am taiat vinetele in felii subtiri cam de 1 cm .
Intr-o punga am pus faina ,sare si piper .Am pus si feliile de vinete in punga .Prin scuturarea si invartirea pungii ,vinetele se baloteaza cu faina pe toate partile in doua minute .Asta ma scuteste de o manopera mancatoare de timp.
Nu mai ramane decat sa trecem fiecare felie de vanata prin ou batut si pesmet .
Le-am prajit apoi in ulei incins si le-am scos pe servetele .
Asta-i prima parte a retetei.
Avem deci... Vinete pane .
Dar stati nu va repeziti sa le mancati in faza asta ,desi sunt foarte bune ,pentru ca nu stiti ce pierdeti .:)
Badijonam un vas termorezistent cu unt ,asezam feliile de vinete pane ,si le invatam sa inoate intr-un sos facut din pulpa de rosii facuta in casa,(sau una de foarte buna calitate din comert )si doua linguri de Jeleu de coacaze rosii .
Asezam deasupra felii de mozzarella sau cascaval ras si dam la cuptor 15-20 de minute la 200 de grade .
Am scos gratinul ,i-am facut la repezeala o poza si am chemat Omul sa-l gustam .
Ceea ce va pot spune este ca nu a mai ajuns in farfurii.
S-a mancat direct din "oala" ,asa la botul calului.Noi in picioare si vasul pus pe bar .Iar pe ultima bucata ne-am "batut".
Nu am scapat arborand steagul alb , ci promitand ca fac cat de repede o alta portie .:)
Concluzia ?
Bun si ....FIN !
Dar nu Fin si The End ,ci ...Va Urma ! :)
11 comentarii:
Imi foarte place.Pupici!
intrigant, da interesant.
Este de incercat
Bun si Fin si .. funny :) Pai sa mai faci daca e cerere si e placere :)
Arata delicioasa
Vai ce combinatie interesanta !!! ;0
tre sa fie super :)...am facut...dar fara coacaze ...
Hmm suna interesant si este o provocare, sper sa fie la fel de buna cum arata si poza
Sonia ,
Te provoc sa o incerci si sa ne spui daca a meritat sa risti .:)
Chiar ma gandeam sa combin cumva vinete....nu stiam cum.Acum mi-ai dat o idee grozava!Weekend frumos!
Combinatie îndrazneata si delicioasa :)
la cat imi place mie vanata,trebuie sa incerc neaparat aceasta combinatie!!Pupici!!
Sa-mi spuneti cum v-a iesit, si daca v-a placut.
Cei care indrazniti sa faceti varianta mea . :)
Trimiteți un comentariu