Despre cum fac Ardelenii supa de salata cu slanina si sos din lapte am mai povestit aici .
De data aceasta am ales o varianta usoara pentru cei care numara caloriile .
Ceea ce pot sa spun cu tarie este ca ,varianta asta este la fel de gustoasa .
Ingrediante :
2 capatani mari de salata verde
2 legaturi leurda ( se pot inlocui cu 2-3 catei de usturoi)
un morcov mic ras
o cepa sau cateva fire de ceapa verde
200 g sunca slaba
70 de grame orez integral
70 de grame orez integral
putin ulei
leustean
marar verde
Pentru dres ciorba :
2 galbenusuri
zeama de lamaie
Salata se spala in mai multe ape.Apoi frunzele se taie fasii.
Intr-o oala ,calim in putin ulei ,ceapa taiata marunt ,morcovul dat pe razatoare si sunca feliata .
Adaugam apa rece (cam 3 lt) ,orezul si sare.Lasam sa fiarba pana cand orezul s-a patruns .
Adaugam acum frunzele de salata si leurda spalate si taiate fasii si mai lasam sa fiarba putin .Daca nu avem leurda ,punem cativa catei de usturoi ,taiati marunt .
Salata trebuie sa se inmoaie,dar sa ramana usor crocanta .
Salata trebuie sa se inmoaie,dar sa ramana usor crocanta .
Dregem ciorba cu doua galbenusuri batute ,peste care punem cate putina supa calda.Le varsam apoi peste ciorba care fierbe la foc domol.Ciorba se ingroasa putin si primeste o culoare frumoasa .
Adaugam si frunzele de leustean si marar,taiate marunt .
Adaugam si frunzele de leustean si marar,taiate marunt .
La final acrim dupa gust cu zeama de lamaie sau otet aromatizat .
Pofta buna !
12 comentarii:
Iubesc ciorbele de primavara si a ta este grozava. Pup si o seara frumoasa!
Uite ca in varianta cu leurda n-am incercat, e tentanta si asta, mai ales ca ador leurda.
Ce bine arata!
Imi place si mie ciorba de salata verde. De leurda nu pot sa zic nimic ca n-am mancat niciodata.
imi place leurda !
Dana ,
Pup si eu . :)
Ioana ,
In perioada asta scurta cat leurda e la putere ,eu o pun si pe periuta de dinti .:)
Any ,
La noi se gaseste din belsug ,prin poienitele insorite si pe lizierele padurii .
Are gust usor de usturoi ,e foarte fina si fresh .
Din pacate nu am gasit nici un procedeu de a o conserva .
Am facut si eu anul trecut o asemenea cura.Asa este,te simti minunat.
Coco ,
Dupa cum spuneam mai sus ,si eu o iubesc si creeresc retete daca se termina cele pe care le stiu deja .
Carmen ,
Sa stii ca si eu ma detoxifiez la greu . :)
Me encantan las sopas y el ajo silvestre ,yo uso ajo chilote que es una delicia parecida ...abrazos y abrazos,sigo tu linda cocina.
Iubesc ciorbita ta:X!!!!!Este minunata:)!!Pupici
Trimiteți un comentariu