Frecateii sunt niste paste fainoase scurte ,care se fac repede ,fara prea multe preparative.
Sunt deliciosi in consommeuri despre care am mai vorbit aici ,in supa de rosii ,fierti in lapte ,sau de ce nu , chiar langa o tocanita de carne .
Fiica mea e innebunita dupa ei ,asa ca i-am facut de curand un consomme cu frecatei .
Ingrediente :
2 oua
faina din grau dur
Sare
Tot ce avem de facut ,este sa amestecam cele doua oua batute cu putina sare , cu faina.Faina adaugam ,pana cand obtinem o bila tare de aluat.Suficient de tare cat sa o putem da pe razatoarea mare.
Razuim cu miscari lungi,astfel incat sa rezulte niste viermisori = frecatei.
Daca aluatul devine cleios pe partea care se razuieste ,mai adaugam faina si refacem "bila ".
Ii fierbem apoi in apa clocotita cu sare pana cand se ridica deasupra .
Ii scurgem intr-o strecuratoare,ii limpezim sub jet de apa rece si-i punem in supa de pui strecurata. Le mai dam un clocot in supa .Adaugam patrunjel taiat marunt.E gata !
Nimic mai simplu.
Frecateii au o consistenta mai ferma decat zdrentele sau decat alte paste din aluat turnat in supa.
Iar la gust...mmmmm sunt perfecti.Paste de casa ,ce mai .
Pofta buna !
12 comentarii:
Ah, ce buni trebuie sa fie! Nu am facut niciodata, dar sigur am sa fac! Ma multumeam sa pun taitei in supa, dar de azi cred ca incep sa fac frecateii astia minunati! Pup cu drag!
super frecateii astia :)
Lia noi o numim razalai, din motivul ca este dat pe razatoare, banuiesc, o face neam de neamul meu :) , vorba aceea si sunt tare buni. Facem supa de razalai, si folosim ca si garnitura la tocanite si diferite sosuri. Arata foarte bine! Pupicei!
Tare deliciosi frecateii astia!Pup!
seamana cu Spätzle din Austria! ce mica e lumea :))
Ce pofta mi-ai facut!
Andeea ,
Sunt de 100 de ori mai buni decat taieteii din comert .
Pup cu drag si sa-mi spui cum ti-au placut.
Coco ,
Da Superrrr ! :))
Pup .
Adela,
E logic sa se numeasca Razalai,daca-s razaliti,dar eu asa am mostenit denumiea din familie si bunica nu poate fi contrazisa .:)
Te pup .
Licuta,pup si ma bucur ca-ti plac . :)
Zazuza ,
Pai n-a fost Ardealul sub ocupatie Austro-Ungara ?
Spätzle ,razalaii,frecateii ,ardelenesti tot de la mama se trag.
Tatal e necunoscut . :))
Raluca ,
Ia de presteaza ca se fac super usor.
Pentru tine e un fleac sa i ...ciuruiesti > :)
Trimiteți un comentariu