duminică, 15 mai 2011

Cannelloni cu spanac si ricotta



Lasagne,orecchiette,tortellini,rigatoni,spaghetti,fusilli, conchiglioni,tagliatelle,cannelloni,farfarelle,fettuccine, penne, .. .......

That's amore !



Va plac pastele ?
Eu le am in sange.Fara gluma,cred ca am fost inseminata cu microbul lor inca din conceptie.Altfel nu-mi explic cum pot sa-mi provoace asa o reactie.
Nici o inghetata,tort cu ciocolata,prajitura sau budinca nu ma ravaseste ca o farfurie cu paste.
E suficient sa le vad si imediat vreau si eu o portie.Iar in timp ce le manac ma gandesc la viitoarea reteta.
Nu trebuie sa fii italian sa savurezi pastele.Trebuie doar sa le iubesti.


E drept ca de mai bine de un an de cand am pornit povestea acestui blog,nu am postat prea multe retete de paste.
Pentru ca imi plac atat de mult,incat atunci cand le fac,le mananc repede ,repede si nu apuc sa mai fac poze.
Noroc ca in reteta de astazi autorul cere un timp de "Pauza".
Adica dupa ce le scot din cuptor trebuie sa se odihneasca 15 minute.Timp in care le-am si fotografiat.
Iata si reteta de canellonni.




Ingrediente :

12 tuburi de cannelloni.Eu am folosit Barilla

Pentru umplutura :

350 g ricotta sau urda dulce
400 g pure de spanac proaspat bine scurs de apa,sau pure de spanac congelat
1 ou
putin ulei
un catel de usturoi(optional )
sare,piper
pesmet

Sos Bechamel :

500 ml lapte
30 g unt
30 g faina
sare,piper alb
praf de nucsoara

Pentru topping :

sos Bechamel
parmezan ras

Am fiert tuburile de cannelloni,4 minute in apa cu putina sare.
Le-am scurs si le-am asezat unul langa altul pe un platou pana cand le-am umplut.

Umplutura se face foarte simplu.
Am calit catelul de usturoi in putin ulei,am adaugat spanacul si am calit totul cateva minute la foc iute.Doar cat sa se evapore apa din spanac,dar rapid,sa nu piarda spanacul culoarea de verde crud.
Eu am folosit spanac congelat.Daca puneti spanac proaspat,aveti grija sa fie foarte bine surs de apa.
Am amestecat apoi spanacul cu  ricotta maruntita,cu oul si daca pasta nu este destul de consistenta,puteti adauga putin pesmet care ajuta si leaga compozitia.

Sosul Bechamel

Am incins untul intr-o tigaie,am adaugat faina,am invartit repede cu o lingura de lemn cateva secunde.Apoi am adaugat latele rece si am mai invartit vartos cu un tel,pana cand faina si laptele s-au amestecat perfect intr-un sos matasos.Timp de fierbere, 3 minute.
Am condimentat cu sare,piper si nucsoara.

Umplem cannelloni cu pasta de spanac cu ajutorul unei lingurite.Necesita putina rabdare,dar rezultatul final merita munca de chinez.

Intr-un vas termic sau tava,se pune un rand de sos,un rand de cannelloni,iar sos si la urma cateva fire de parmezan.
Pune vasul in cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade Celsius.
Scoatem vasul si lasam pastele 10-15 minute sa se odihneasca.
In tipul asta am pus masa si am strigat :

Pasta,pasta,mamma mia !




                    Buon appetito !






9 comentarii:

Zazuza spunea...

delicioasa reteta asta!

Antonina S. spunea...

Cat de bine arata.. Mi-ai facut o poftaaaa !!

retete- ina spunea...

foarte buna, mi-ai facut pofta,deja ma gandesc la ea stand la cafea

maya spunea...

Mmmm,lecker rau!Ador combinatia asta,si o tot fac cînd si cînd.Acusi o re-re-re-re-repet cu spanac din productie proprie!
Foarte bine arata!Pupici!

Lia spunea...

Zazuza,Antonia,Ina,Maya,

Va numesc :

Cavaleri ai Fratiei Pastelor ! :)

Antonina S. spunea...

Atunci nu pot decat sa zic... cavaler addicted pe veci :) Pupici

Lilly spunea...

Ah, ma bucur ca nu s-au pierdut.Simple dar bune.Ricotta+ spanac+pasta=That's amore!

Lia spunea...

Antonia te salut cu salutul cavalerilor :

Imi duc pumnul la inima . :)

Lia spunea...

Lilly,
Ba s-au pierdut.Cel putin jumatate din postare nu mai era nici in editor.
A trebuit sa refac.
Dar totul e bine cand se termina cu bine.

Te-am inscris in Fratie :))))

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails