Am in gardina un par Williams si vreo 5 nuci.
Dupa recoltare,perele se mai lasa cateva zile in camara sa se mai coaca.
Coaja se transforma din verde galbui,in galben-portocaliu,iar pulpa devine moale,dulce,untoasa si foarte zemoasa.
Nici nu poti sa le mananci daca nu ai un servetel la indemana.
La recoltare sunt foate bune de compot.
Dupa coacerea deplina sunt potrivite pentru,gemuri,paste ,nectaruri sau alte delicatese.
Eu am facut o duceata,care merge mai bine ca desert langa un pahar aburit cu apa rece.
La 1 kg de pere curatate,taiate cuburi,am pus
600 g zahar
2 lamai taiate felii
o mana de nuci
1 baton de scortisoara.
Perele nu au necesitat prea mult zahar,pentru ca erau deja foarte coapte.
Mie nu-mi plac dulceturile.....dulci,mai ales cele din fructe lipsite de aciditate.
Acesta e si motivul pentru care am pus lamaie si scortisoara.
Le-am fiert pana dulceata s-a legat putin.Apoi am pus-o in borcane.
Pofta Buna !
19 comentarii:
Mmm ce bunatate!!!
Wow ...interesant!
Ai mei faceau dulceata de prune cu nuci ,vai ce-mi placea! Tare mult ma tentezeaza sa fac de pere, chiar ca nu am mancat niciodata.
salutari!
Sunt total frustrat, desi arata dumnezeiesc,...
E un neologism care seamana cu un pitic schiop, se numeste glicemie.
Bianca,
Sa stii ca asa e :)
Nicoleta,
Dulceata de prune cu nuci este
intr-adevar o delicatesa.
Constantin,
Stii vorba aceea :
Tot ce e bun,
E scump sau ingrasa.
Eu as mai aduga ....
Si creste glicemia. :(
Tu poti insa sa vezi,jumatea plina
a paharului.....sau a vazei :)
Ma duc sa vad cand e urmatorul avion spre Baia Mare!
Lia receta este interesanta si combinatia este foarte reusita si interesata.Dar vreau sa-ti dau un sfat- lamaiele taiate felii , daca se afla intr-o oarecare mancare - mai mult de 10 ore - lasa un gust foarte amar. Adica coaja de lamaie nu trebuia sa o pui in dulceata- numai sucul de la lamaie. Cu drag , Anisoara nu este pentru publicare
Si eu am unul in gradina,absolut minunat gustul zemos si plin de arome(desi eu nu ma dau pe spate pentru pere)
Pozele minunate!
Zile frumoase de toamna iti doresc!
Un premiu haios la mine te asteapta daca-ti face placere!
Lilly,
Te astept la aeroport ! :)
Anisoara,
Mie imi place gustul amarui pe cere lamaile il dau dulcetii.
Daca te uiti pe blogul meu,ai sa
vezi ca am facut si dulceata
de lime :).
Mariana,
Iti multumesc din suflet !
Am vazut pere cam in toate felurile, fierte cu vin, in prajituri, cu carnuri...etc, dar in dulceata, ba! Ahhhh...cate idei minunate poti sa ai! Superb! Te pup.
Andeea,
Multumesc.
Pupiu bec :)
Arata absolut demential. E lucru mare sa culegi fructul cu mana ta :)
Am cotrobait pe aici pe la tine pe blog, foarta faine poze, la dulceata asta imi imaginez aroma si consotenta, trebuie sa fie extraordinara dar cel mai tare te invidiez entru parul din curte :)
Bogdana ,
Cotrobaiala placuta in continuare .
Te astept oricand cu placere . :)
Te salut cu drag. Este pentru prima data cand scriu un astfel de comentariu, desi sunt un fan al dulceturilor. Reteta postata de tine precum si pozele m-au inspirat si am gasit o utilitate perelor din gradina bunicii. A iesit o nebunie de arome. Nu am avut baton de scortisoara dar am pus macinata. Te felicit pentru ideea de a adauga nuci. Minunat! Incercati si nu veti da gres.
Adina ,
Ma bucur din suflet ca ti-a placut reteta mea si ca ai incercat-o .
Si ma bucur si mai tare ca ti-ai facut curaj sa-mi trimiti un comentariu . :)
Te mai astept cu drag oricand .
Trimiteți un comentariu