Leila m-a vrajit cu cornuletele ei delicate .
De cum le-am vazut,le-am trecut pe lista :
Musai de facut . :)
Ce pot sa va spun despre ele ?
Sunt cornuletele pe care le gaseam in casele colegilor de scoala pe la zile de nastere sau sarbatori . Micute ,inundate in zahar pudra .Ies multe si bune .
Se pastreaza in cutie de tabla cateva saptamani la rece si sunt economice .
Eu am redus reteta de trei ori si tot mi-au iesit 190 de bucati .
Daca faceti reteta Leilei din 1400 g faina ,incepeti de dimineata ,ca e mult de lucru si migala .Nu e complicat ,dar ies multe foi .
Mie mi-au iesit patru foi din reteta redusa :
500 g faina
180 g untura
1 plic drojdie uscata Dr. O
180 ml lapte
1 lingura zahar
sare
1 ou
Am facut doua umpluturi :
-Umplutura cu rahat 150 g
-Umplutura cu nuca :
200 g nuca macinata
30 g pesmet
150 g zahar
150 g zahar
250 ml lapte
rom
vanilie
coaja de lamaie
Am inceput cu aluatul pentru cornulete .
Laptele caldut ,se amesteca cu zaharul si drojdia.
Faina se amesteca cu o lingura de lemn cu untura .Adaugam apoi laptele si oul .
Framantam un aluat placut si elastic ,care se desprinde repede de pe maini .
Il lasam acoperit ,in loc caldut sa creasca pana cand isi dubleaza volumul .
Pana cand aluatul creste ,am pregatit umpluturile.
Rahatul l-am taiat pur si simplu in baghete subtiri.
Nuca macinata ,am pus-o impreuna cu zaharul, pesmetul,vanilia si laptele ,intr-o craticioara pe foc mic si am invartit pana s-a ingrosat bine .Dureaza doar cateva minute .La final am pus rom si coaja de lamaie .Dupa racire umplutura de nuca , are consistenta de halva si se poate portiona foarte usor.
Aceeasi umplutura o folosesc si la cozonaci .
Puteti folosi de asemenea magiun de prune frecat cu rom .
Eu am modificat putin modul de formare al cornuletelor fata de metoda Leliei.
Am impartit aluatul in patru si am facut foi subtiri(2mm). Din care am taiat patratele de aluat cu latura de 5/5 cm .Sa nu radeti de mine,dar eu chiar am folosit un echer . Pe fiecare patratel am pus rahat taiat sau umplutura de nuca ,formand apoi cornuletele .Apasati cornulete cu degetele cand le rulati sa nu se deschida la copt .
Se coc in tava pe hartie de copt .Primele 5 minute la 200 de grade (foc mare) si apoi la 150 de grade (foc mic) pana devin usor roz-aurii.
Se pudreaza cu zahar pudra din abundenta .
Si acum o sectiune cu nuca si una cu rahat .
Pofta buna !