Va vine sa credeti ?
In 15 Octombrie am recoltat ultimele vinete din gradina .
Babay-vinete ce-i drept ca nu mai aveau nici o sansa sa creasca mari.
M-am hotarat pentru o musaca cu carne de pui .
M-am hotarat pentru o musaca cu carne de pui .
Numai ca socoteala din targ nu se potriveste cu ce-a de acasa , si am constatat ca nu aveam destule vinete.
Cum romanul e recunoscut pentru inventivitate si....modestie , iata-ma inventatoarea unei noi retete , pe care mi-o asum fara jena .Cum m-am scos ?Am complectat ultimul strat al musacalei cu felii de mere si a iesit o bunatate .
Daca sunteti cuminti va dezvalui si voua reteta secreta :)
Musaca de Vinete cu carne de pui si Mere
Ingrediente :
3 vinete lunguiete
2 mere
700 g carne de pui tocata
o ceapa
nucsoara
boia dulce
150 g orez fiert
rondele de rosii sau 300 ml bulion
sare,piper
100 g feta
praf de scortisoara
menta si patrunjel
ulei
Topping :
250 ml smantana
2 oua
Sau varianta light :
pesmet
Vinete curatate de coaja ,se taie rondele ,se sareaza si se lasa deoparte 20 de minute sa-si lase zeama.
Apoi le-am limpezit bine cu apa rece ,le-am uscat intr-un prosop curat de bumbac si le-am prajit cateva minute intr-un teflon uns usor cu ulei .Rondelele se rumenesc ,dar trebuie sa ramana moi.
Separat ,tocam marunt ceapa curata ,si o prajim in putin ulei .
Am adaugat carnea tocata de pui ,sare ,piper ,boia dulce si putina nucsoara .Prajim carnea in tava pana se albeste .Apoi am adaugat bulionul si am mai lasat-o pe foc 15 minute .
Daca nu avem bulion ci rosii ,punem felii de rosii dupa fiecare strat de vinete .
Daca nu avem bulion ci rosii ,punem felii de rosii dupa fiecare strat de vinete .
Incepem sa cladim Musacaua .
Intr-o tava unsa cu putin ulei , punem primul strat de vinete ,saram si adugam praf de piper si putina scortisoara .
Intr-o tava unsa cu putin ulei , punem primul strat de vinete ,saram si adugam praf de piper si putina scortisoara .
Urmeaza apoi un strat de carne de pui ,apoi orezul fiert in apa cu sare si foarte bine surs ,iar un strat de carne si la final stratul de vinete , randomizat cu mere . :)
Condimentam si parfumam cu menta si patrunjel .
Condimentam si parfumam cu menta si patrunjel .
Mereleor le-am scobit cotorul si in mijlocul fiecarei rondele ,am pus cate un cubulet de branza feta .
Deasupra turnati un sos din smantana batuta cu oua si putina sare , sau faceti o varianta usoara ,cu calorii putine , presarand doar pesmet stropit cu putin ulei de masline .
Dam la cuptor pana se rumeneste musacaua .
Pofta buna , daca aveti curaj sa incercati reteta mea . :)
14 comentarii:
Lia, esti tare, super combinatie care pun pariu ca e super mega delicioasa.
Pupici si o duminica frumoasa.
Arata bestial ce culori si ce arome!
Sunt curioasa de felul meu. Imi place ideea si o retin!
Foarte interesanta combinatia!Cu siguranta o musaca delicioasa!
@ Ioana ,
@ Any ,
@ Irina ,
@ Haplea ,
Ma bucur ca v-a placut combinatia mea trasnita . :))
Buna ziua!
Cristina's world si eLady.ro te invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
Mult succes!
Ce combinatie traznet!!! imi place musacaua...as incerca si varianta asta.
Cristina ,
multumesc mult pentru invitatie . :)
Paula ,
Incearc-o si nu vei regreta .Pana mai sunt vinete . :)
Ce combinatie interesanta! Imi place ideea! :)
M-ai cucerit definitiv cu reteta asta!
Multumesc frumos Gela . :)
Arata foarte bine!
E delicioasã, trebuie sa incer ci eu, imi plce topingul si ideea cu merele:)
Trimiteți un comentariu