Au trecut Pastile ,e adevarat ,dar am sa fac un remember al meniului .
Nu de alta ,dar ma lasa memoria si in ultimul timp am inceput sa ma inspir din "mine insami " . :)
Asadar ,anul acesta am inceput cum era si normal cu vopsitul oualor si decorarea pomisorului de Pasti .
Meniul a fost unul clasic .
Aperitive :
Drob
Rulada mozaic
Salata de Boeuf
Oua rosii
Sunca fiarta
Mozzarella cu ulei de masline si busuioc
Ciorba de miel cu macris si leustean
Fel de baza :
Friptura din pulpa de miel
Friptura din filet mignon de porc
Garnituri :
Spanac
Cartofi pure si morcovi cu lamaie
Salata de sfecla
Hrean
Desert :
Tarta cu branza
Spuma de ciocolata
Sa le luam pe rand ....
Aperitivele :
1. Drob de miel in tava de chec :
Anul acesta am ales varianta de drob in tava ,pentru ca e mai practica si mai rapida .Rezulta un drob care se poate taia foarte usor .
Reteta :
organe de miel (inima,plamani,ficat,rinichi )
500 g carne tocata de porc ,vita sau pui
3 felii de paine alba fara coaja( miez de paine) inmuiat in lapte ,stoarsa
100 ml smantana
4 ouă
2-3 cepe
1 legatura ceapă verde
3 fire de usturoi verde
1 legatura pătrunjel
piper ,sare
3-4 ouă fierte tari intregi sau jumatati sau 2 fire de carnat pentru pus in mijlocul drobului .
Numarul oualor fierte difera in functie de cate tavi de drob faci .Daca nu vrei sa te complici ,tai ouale fierte in cuburi si le pui in compozitie .
Anul acesta eu am pus oua fierte de prepelita .
Se taie 2 -3 cepe cubulete.
Se inmoaie painea in lapte si apoi se stoarce .
Prajim ceapa in putin ulei .Adaugam bucatile de ficat de miel ,taiate cuburi si-l prajim pe toate partile cateva minute.Nu trebuie ars.Sa ramana moale.Saram,piparam .
Restul maruntaielor se fierb 10 minute in apa cu sare si apoi se taie cuburi .
Intr-un castron,punem :
Carnea tocata ,painea inmuiata in lapte si desfatuta cu mana in bucati mici ,ficateii cu uleiul in care s-au prajit ,maruntaiele fierte ,100 ml smantana ,sare,piper,4 galbeusuri,ceapa verde si usturoiul verde taiate marunt,patrunjelul verde tocat .
Amestecam compozitia pana se omogenizeaza perfect.
La final punem si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Amestecam de jos in sus ,astfel incat compozitia sa ramana pufoasa .
Ungem tavile de chec cu ulei si presaram cu pesmet .
Punem jumatate din compozitie in tava ,apoi ouale fierte sau carnatul in mijloc si acoperim cu restul de compozitie .Pensulam suprafata drobului cu un ou batut si presaram pesmet.
Dam la cuptor o ora sau mai mult , la 180 grade ,pana se rumeneste frumos .
14 comentarii:
un meniu minunat si foarte aratos! felicitari Lia!
M-ai spart! As manca din toate, pe nerasuflate.
Buna ideea cu salata boeof in portii individuale.
Spanacul cu lapte il ador. La mine acasa asa s-a facut intotdeauna. Cu oua ochiuri.
Carnurile arata wow, toate, iar de ciorba nu mai zic.
Mousse-ul de cioco...am sarit ca arsa si m-am dus sa-l vad. Simplu de executat, putine ingrediente si cred ca e excelent.
Bravos doamna!
Un meniu complex si teribil de apetisant, Lia draga! Tare bune toate, asa cum ne-ai obisnuit. Mi-ar placea sa am un loc la masa ta :)
Foarte frumos si gustos totul. Sa va fie de bine.
wow, asa da meniu! totul arata asa de bine! :)
foarte bogat meniul tau....Pomisorul m-a dat gata...e superb!Pup
O masa ca la mama acasa.Sa va fie de bine Lia.
Diana ,
Multumesc .
Am vazut ce minunatii ies si din manutele tale . :)
Tare frumos !
Pup .
Any scumpa ,
Ma bucur ca ti-a placut ce ai vazut .:)
Te pup cu drag .
Dana ,
Si mie imi place la masa ta .:)
La Chef-A ,
Just me,
Alinutzika ,
Ioana ,
Va multumesc mult .:)
O masa imbelsugata , un meniu extraordinar . Felicitari!
Ce meniu bogat si imbelsugat, mi-ar fi placut sa fiu invitata ta. Iti aduceam cozonac ;-)
Foarte bine.....Eu am avut la scoala o tema de mai de mult ca sa realizam un meniu pentru pasti si mai mult ma ajutat mamy....o masa plina de belsug...
Trimiteți un comentariu