skip to main |
skip to sidebar
E sezonul legumelor si implicit al ghiveciului de legume.
Parafrazand o melodie celebra,acerba la vremea ei......
La tara la soare,
Legumele sunt goale
Vedete adevarate ,
Incerca-le pe toate.
Asa ca am purces azi sa fac un ghiveci functie de papila personala si legumele din camara.
Am pus in mancarica asta :
- 2 cepe taiate solzisori
- 2 vinete curatate,taiate cuburi
- 3 ardei grasi
- 5 rosii oparite,decojite,taiate
- 1 ardei iute
- 6 catei de usturoi
- frunze de telina,patrunjel si...Menta
- sare,piper,un praf de scortisoara
- o lingura miere
- 100 ml ulei
- putina apa sau vin alb
Legumele se calesc in ulei,exact in ordinea din lista de ingrediente,pe rand,pana cand se inmoaie fiecare,dar sa ramana usor crocante.
Rosiile si vinetele lasa suficient suc.Daca totusi e nevoie,se poate adauga si putina apa,sau 100 ml vin alb.
Se lasa sub capac sa dea cateva clocote.
Se adauga condimentele si verdeata.
Menta,teliana,usturoiul si mierea fac din acest ghiveci o combinatie delicios de prietenoasa.
Ardeiul iute ii da suficient zvac,cat sa nu fie lesinata.
Praful de scortisoara,nu e obligatoriu,dar mie imi place.
Se poate manca simplu cu paine prajita,sau poate fi o garnitura delicioasa .
E si mai buna a doua zi,pentru ca legumele si aromele au timp sa se marite :)
Pofta Buna !
duminică, 11 iulie 2010
Ratatouille by Lia
E sezonul legumelor si implicit al ghiveciului de legume.
Parafrazand o melodie celebra,acerba la vremea ei......
La tara la soare,
Legumele sunt goale
Vedete adevarate ,
Incerca-le pe toate.
Asa ca am purces azi sa fac un ghiveci functie de papila personala si legumele din camara.
Am pus in mancarica asta :
- 2 cepe taiate solzisori
- 2 vinete curatate,taiate cuburi
- 3 ardei grasi
- 5 rosii oparite,decojite,taiate
- 1 ardei iute
- 6 catei de usturoi
- frunze de telina,patrunjel si...Menta
- sare,piper,un praf de scortisoara
- o lingura miere
- 100 ml ulei
- putina apa sau vin alb
Legumele se calesc in ulei,exact in ordinea din lista de ingrediente,pe rand,pana cand se inmoaie fiecare,dar sa ramana usor crocante.
Rosiile si vinetele lasa suficient suc.Daca totusi e nevoie,se poate adauga si putina apa,sau 100 ml vin alb.
Se lasa sub capac sa dea cateva clocote.
Se adauga condimentele si verdeata.
Menta,teliana,usturoiul si mierea fac din acest ghiveci o combinatie delicios de prietenoasa.
Ardeiul iute ii da suficient zvac,cat sa nu fie lesinata.
Praful de scortisoara,nu e obligatoriu,dar mie imi place.
Se poate manca simplu cu paine prajita,sau poate fi o garnitura delicioasa .
E si mai buna a doua zi,pentru ca legumele si aromele au timp sa se marite :)
Pofta Buna !
Despre mine
- Lia
- " In satul meu ", Din NORD
- Un om intre oameni ,pisici si caini.
Labels
8 Martie
(2)
Afumaturi
(1)
Amandine
(1)
animale
(4)
Aperitive
(13)
Asaf Avidan
(2)
Bauturi
(5)
Biscuiti
(1)
Budinci sarate
(1)
Carnati
(2)
Carne de pui
(1)
Cartofi
(1)
Ce este ?
(3)
Ceaun
(1)
Chec
(1)
Chec cu ciocolata
(1)
Chec. Dulciuri
(1)
Christoph Waltz
(1)
Cina
(1)
Ciocolata
(2)
Ciocolata de casa
(1)
Ciocolata italina
(1)
Ciocolata.
(1)
Ciorba
(1)
Ciorbe
(2)
Clatite
(1)
Coada de vita
(1)
Comfort food
(3)
Concurs
(1)
Condimente si Verdeturi
(3)
Craciun
(1)
Detoxifierea
(7)
DIETA
(14)
Diverse
(3)
Django Unchained
(1)
Dragobete
(1)
Dulceata
(1)
Dulciuri
(51)
Dulciuri dospite
(1)
Enervari
(1)
Farmacia naturii
(2)
Filme
(1)
Flori
(1)
Ganduri
(1)
Gem
(1)
Gem si Dulceata
(10)
Gogonele
(1)
Gradina
(2)
Gratar
(1)
Gratin
(3)
Gulyas
(2)
hering
(1)
Inghetata
(3)
Jeleu.
(1)
La masa cu Lia
(9)
La mult ani
(1)
Lime
(1)
Linzer
(1)
Macarons
(1)
Mancare ca la Mama acasa
(10)
Martie
(1)
Meniu
(1)
Menta
(1)
Mere
(2)
Mic dejun
(15)
Muraturi
(1)
Musaca .Carne de pui
(1)
Muschiulet
(1)
Muzica
(21)
Muzica .
(1)
Navettes de Marseille
(1)
Navettes provencal
(1)
Nectar Suc Sirop
(3)
Nes
(1)
Paine
(1)
Paine si placinte
(9)
Pamant
(1)
Parerea mea .
(1)
Paste 2010
(2)
Paste 2011
(1)
Paste fainoase
(5)
Pasti
(1)
Pasti 2012
(1)
Pasti 2013
(2)
peste
(1)
Petre
(1)
Piatra
(1)
Piatra de gatit.
(1)
Placinta cu mere
(1)
Povesti cu Lia
(27)
Prajitura cu alune
(1)
Prajitura cu mac
(1)
Prajitura cu mac.
(1)
Prajitura cu mere
(1)
Prajitura cu visine 1
(1)
Prajitura cu visine 2
(1)
Prajituri
(2)
Premii
(5)
Retete cu peste
(4)
Retete Exotice
(6)
Retete fara carne
(11)
Retete rapide
(4)
Sa mai si radem
(1)
Salam de biscuiti
(1)
Salam de ciocolata
(1)
salata
(1)
Salata de Boeuf
(1)
sfecla
(1)
Slanina
(2)
Sos
(2)
Supa
(14)
Supe
(2)
Tarte sarate
(1)
Turta dulce
(1)
Un bun ramas
(1)
Urari
(9)
Vara
(2)
Vinete
(1)
Zacusca
(1)
Zambete
(1)
Postări populare
Blog Archive
-
►
2013
(32)
- ► septembrie (1)
-
►
2012
(53)
- ► septembrie (1)
-
►
2011
(116)
- ► septembrie (5)
Va invit pe Site :
Persoane interesate
http://simplitaly.wordpress.com/
-
-
-
Chiftele de cartofi cu mâncare de urziciAcum 10 ore
-
FIRENZEAcum 12 ore
-
Chocolate CupcakesAcum 17 ore
-
-
-
Chiftele cu peste (la cuptor)Acum o zi
-
-
-
Paste cu ton și ricottaAcum 2 zile
-
-
Quesadilla cu carne tocataAcum 5 zile
-
MacabreAcum o săptămână
-
-
Easy Pancake Sausage Balls RecipeAcum 4 săptămâni
-
GRIMOLLE AUX POMMESAcum 4 săptămâni
-
În drumul meu spre vindecareAcum o lună
-
PASTE DE NOTA ZECE CU SOS ROȘUAcum 2 luni
-
-
-
Porcusori in aluatAcum 7 luni
-
Кекс с рикота и сливиAcum 7 luni
-
-
-
-
Biscotti speziatiAcum un an
-
-
Hello world!Acum un an
-
Torta al cioccolato e yogurtAcum un an
-
Ion StelistuAcum un an
-
-
-
Supa crema de morcovi cu ghimbirAcum 3 ani
-
-
-
Cum funcționează soluțiile adBlock?Acum 4 ani
-
-
-
-
Prajitura ecler la tavaAcum 5 ani
-
-
-
Focaccia cu ardei si dovlecelAcum 5 ani
-
M.D.Acum 5 ani
-
Pizza camembertAcum 6 ani
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Chilli con carneAcum 6 ani
-
Cuib de viespeAcum 6 ani
-
-
Tort Masha si ursul pentru JessikaAcum 6 ani
-
Inchid blogul!Acum 6 ani
-
Unt de casaAcum 6 ani
-
-
Nefericitul din Jurnalul FericiriiAcum 6 ani
-
-
-
-
-
Vietnam subiectiv (4)Acum 7 ani
-
-
-
-
-
PIZZA RULOU CU ALUAT DE FOIETAJAcum 8 ani
-
Spanac în crusta de cartofi dulciAcum 8 ani
-
1 MARTIE 2016Acum 8 ani
-
Os domnesc cu perjeAcum 8 ani
-
-
Peltea de gutuiAcum 8 ani
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 8 ani
-
-
panda cioco chek tutorialAcum 8 ani
-
-
-
BrownieAcum 9 ani
-
Beach Paradise WallpaperAcum 9 ani
-
Miercurea fara cuvinteAcum 9 ani
-
-
-
Porcus MaximusAcum 9 ani
-
PUI KIEVAcum 9 ani
-
Cheesecake SeimaAcum 10 ani
-
Supa de Oase - Cum?Acum 10 ani
-
Soufflé au Chocolat/Sufleu de ciocolataAcum 10 ani
-
Cinci cani-Cinque tazzeAcum 10 ani
-
-
-
-
-
-
La revedereAcum 10 ani
-
FUNNEL CAKEAcum 10 ani
-
Prajitura cu nuca si ciocolataAcum 11 ani
-
Bârfa noastră cea de toate zileleAcum 11 ani
-
-
Salmorejo con TofuAcum 11 ani
-
Baclava (Baklava)Acum 11 ani
-
PianoAcum 11 ani
-
Kaiser de casaAcum 12 ani
-
PapanasiAcum 12 ani
-
Gâteau banquetAcum 12 ani
-
-
-
Gallery: Favorite Jazz Fest EatsAcum 12 ani
-
Doar priviti, fara sa miscati!Acum 13 ani
-
-
-
Saramurarea carniiAcum 13 ani
-
-
-
Tort cu zmeura si ciocolataAcum 14 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
16 comentarii:
Imi place mult reteta si paharul aburit, imi place fotografia, o simt de aici! As fi vrut sa fiu la masa!
Multumesc mult Irina.
Un compliment din partea unei artiste.
Foarte bine arata...tre sa incerc...zici ca pot sa strang ce am prin camara,la mancarea asta?
Geta,
In prncipiu,eu am incerct sa respect reteta de Ratatouille.
Daca faci un ghiveci,chiar cuvantul in sine iti permite sa pui
cam tot ce ai in camara :)
La ratatouille,se mai permit dovlecei.
La restul..poti pune cartofi,masline....etc.
De mult vreau sa incerc
si eu reteta asta,
la tanc ai pus-o!
foarte interesanta reteta.mami facea un ghiveci asemanator dar in straturi si il serveam cu pulpe de pui la cuptor.un adevarat festin.
pupici multi
No ca am ajuns si eu la spartul targului, cred ca s-a papat tot de multa vreme...:)) Asta e, raman sa admir pozele, mai ales prima poza!
Mono,
Spor la treaba si pofta buna !
Sarah,
Eu nu sunt mare amatoare de ghiveci,dar combinatia asta imi place .
Eu am facut cu cotlet de porc.Cred
ca e mai fin cu pui.
Piciorus,
Asa e ,s-a mancat de mult,dar o repetitie,e intotdeauna bine venita:)
Vara e lunga si mai fac.
vin si eu la tine,imi place cum ai executat ratatouille-ul!si fotografiat,bineinteles!
Multumesc Alison .
Vorba astora din corporatii...Am aplicat. Iesit ghiveci cum n-am mai papat de pe vremea maica-mii. Pus si scortisoara, pus si menta verde, frageda. O clipa aam crezut ca imi va iesi un ghiveci Colgate. Dimpotriva. Pina si MacDonaldul din familie s-a lins pe dejte. Asadar, multumiri din toate partile...
CJ,
Ma bucur ca l-ai incercat si ca
v-a placut.
Nici eu nu sunt fan-ghiveci,dar
asta iese fin si bun.
A bientot si sa ne auzim sanatosi ! :)
As dori sa pun fotografia cu linkul retetei in rubrica mea "Ce retete mi-au placut aceasta saptamana pe blogurile culinare romanesti...."
Iti doresc un sfarsit de saptamana placut...
Cristina,
Ma bucur mult ca-ti plac retetele
mele.
Ma flatezi.
Multumesc.
Trimiteți un comentariu