Terina asta e un fel de sora cu Charlotta..
Numai ca nu se face cu piscoturi si nici cu oua.
Problema este ca e indecent de buna,si se face rusinos de simplu.
Pentru terina, avem nevoie de :
I.Glazura de zmeura
300 g zmeura
200 g zahar
10 g gelatina granule
zeama unei lamai
II.Baza din iaurt si branza :
200 g branza vaci fina,sau Quark
100 g zahar
150 g iaurt gras
250 g frisca
10 g gelatina granule
III.Sosul
200 g zmeura
200 g zahar
zeama de lamaie
Cum procedam :
Glazura
Inmuiem un plic de gelatina in 3 linguri apa rece pentru 10 minte.
Intre timp punem la fiert zmeura,cu zaharul si zeama de lamaie.Lasam pe foc pana se topeste zaharul.
Luam deoparte si adaugam gelatina.Invartim energic pana cand gelatina se dizolva.Daca e cazul,mai puneti pe foc.
Compozitia nu trebuie sa fiarba,pentru ca prin fierbere,gelatina se distruge.
Trebuie doar sa fie fierbinte.Dupa cateva minute,e gata.
Turnam compozitia intr-o forma etansa .
Poate sa fie silicon,ceramica,sticla,o simpla cratita .
Eu am o forma din inox pentru inghetata.
Dam compozitia la frigider 2 ore.
Intre timp am mers in gradina sa mai plantez niste rosii si sa mai smulg cateva buruieni.
Bunnn,revenim.
Incepem sa preparam..
Baza
Punem la inmuiat in 3 linguri apa rece al doilea plic de gelatina.
Batem frisca bat.
Amestecam iaurtul,branza si zaharul.
Le punem pe foc si incalzim usor.Adaugam gelatina.Invartm pana aceasta se dizolva.
Aveti grija din nou sa nu fiarba compozitia.
Luam deoparte,racim pana cand e la temperatura degetului.
Si o turnam incet,in fir subtire peste frisca,cu mana stanga,pentru ca cu dreapta,tineti mixerul :)
Asadar frisca se bate din nou cand se amesteca cu compozitia de branza si iaurt.
Scoatem forma din frigider.
Intre timp glazura s-a intarit.
Turnam compozitia.
Punem la frigider pana a doua zi.
Sosul
E cat se poate de simplu.Amestecam zmeura cu zaharul si zeama de lamaie si fierbem 10 minute.
Puteti servi si cu sos de vanilie,sau simplu.
Cand o scoatem din forma,scufundam vasul scurt (cateva secunde ) in apa fierbinte.Terina se desprinde mai usor si o intoarcem pe un platou.
Eu am decorat-o cu frunze de menta.
E divin.Parfumat,moale,onctuos.
Daca ma intrebati pe mine ,cred ca in rai ingerii mananca terina :)
V-am facut pofta ?
Pai ia poftiti la o feliuta :)
20 de comentarii:
m-ai facut sa salivez de pofta si zic asta din tot sufletul.pozele sunt foarte reusite,perfecte !!!judecand dupa ingrediente,gustul ,sunt sigura ca este divin.vai de capul meu ce bunatate!!!!
pup cu drag !
Sarah,
Pup si eu,din tot sufletul :)
Chiar ca arata bine! Prevad ca terina aceasta o sa fie favorita zilelor calduroase ce au sa vina... iti dai seama, asa o bunatate si nici nu trebuie sa muncesti cu orele in bucatarie. Perfect!
Da asa e ,
iti dai seama,Piciorus, ce de
terinne,cu visine,caise....
Mmmmm.
Da' ce mai pofta! Minunata,
cu adevarat ingereasca!
Wauuu, chiar ca e pt. ingeri terina asta. I-am pus gand rau ;-) Vreau doua felii, se poate?
Mono,
Ingereasca ,pacat ca se depune :)
Ce fain ar fi sa se descopere o pastila...sa mancam si sa nu ne ingrasam.Hi,hi.
Liana,
La cat de mare a iesit,puteam sa-ti dau mai mult de doua :)
Eu nu cred ca merit o feliuta, dar tot poftesc la ea si o sa fac o astfel de bunatate si eu fiului meu. Normal ca o sa gust, dar sunt convinsa ca nu va avea gustul celei din imagine. O sa compensez cu dragoste nepriceperea si o sa exersez pana o sa fie ca a ta!
vai de mine si de mine ! o ideea grozava !
da'cu provocarea a primiti? la mine pe blog, una ceainaristica.
Superbă. Daca am norocul să găsesc zmeura, o fac si eu.
Diana,
Farmecul este ca poti sa o faci cu orice fel de fruct.
De mult tare mi-am propus s-o fac, si cred ca pe WE asta i-a venit randul!
Omulpecareameuacte isi serbeaza ziua, si de obicei ma dau peste cap cu pregatirile. Anul asta gratarim, asa ca se impune o serie de deserturi care sa balanseze masa simpluta!
Raluca,
Sa-ti traiasa jumatatea si sa aveti petrecere faina.
Inchinam si noi Duminica un pahar cu gandul la voi.
Pup you.
Tzucu-ti soarele tau de fata frumoasa! Minunata e terina ta!
Tzucu-ti ochii si-o spranceana!
Da ai facut-o ?:)
Pi tu ci crezi, mamaliga ta de fata! Am facut dupa bunul meu obicei - doo. Cu capsuni. Garantez personal ca ingerii aia obisnuiti cu zmeura nu se suparara ca am inlocuit cu capsuni, pentru ca erau asa de aromate ca miroseau a ziua mea :)
Asa ca te tzuc in cunostinta de cauza!
e aproape doisp'ce ceasul, de pe la 20,00 bucataresc la terina (si cu mici nervi pe ici pe colo ca nu-mi iesea frisca din smantana si s-a dus pe apa toaletei si am ajuns tot la meggle....si n-am facut-o cu zzmeura, nici cu capsuni (ca tot sunt de sezon) ci cu mango.......si am calculat la dublu tot... ca suntem 2 MAAARI mancacioase de nebunii dulci. Oricum e gata si din cele 2 tavi de cozonac in care am pus terinele, mai am doar 1....
Sar'na de reteta. O s-o mai incerc si cu..pepene galben, cu struguri si chiar cu mandarine sau portocale....
PS o colega mi-a dat pontul ca azi a adus la job terina cu capsuni, dupa reteta de mai sus.....
Anonim,
Eu f0losesc frisca Vian,30 % grasime.Pe care o iau de la Kaufland.
Mi se pare cel mai bun raport calitate-pret.
Ma bucur enorm ca va place reteta mea si ca ati testat-o cu succes.
Combinatiile de fructe sunt practic infinite.Se poate face si in starturi alternand aromele,dar mie imi lipseste rabdarea.
Ar trebui sa astept 3ore+3ore+..:)
Eu mai vreau sa o incerc cu coacaze rosii, caise,piersici si visine.
Cum se vede stratul ala de zmeura de deasupra...mama, mama
Zmeura, branza...ce poate fi mai bun?
Trimiteți un comentariu