miercuri, 31 iulie 2013

Subtitrarea la romani




marți, 9 iulie 2013

Prajitura cu visine - Mai simplu nu se poate




Dupa prajitura de ieri cu Visine si mac, mai vin cu o reteta simpla, simpla.
Nici nu ma intind mult la vorba, pentru ca procedeul e acelasi cu cel descris ieri.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Ouale se pun intregi, se mixeaza 15-20 de minute cu zaharul, apoi cu uleiul in fir subtire, cu faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si vanilia, alternand faina, cu laptele rece.
La final presarati deasupra visinele curatate de samburi si coaceti in tava tapetata cu hartie de copt, 40 de minute.
Scoateti prajitura si dupa racire, pudrati-o cu zahar fin.




Ingrediente :

2 oua mari
1/2 cana zahar
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
2   cani faina amestecata cu 1/2 plic praf de copt
coaja de lamaie
zahar vanilat

cana de 250 ml.


Pofta buna !

luni, 8 iulie 2013

Prajiura cu visine si mac


Ma grabesc sa va destainui reteta asta minunata, pana mai gasiti visine in piata, sau pana cand le mai aveti prin gradina.
O prajitura simpla, ieftina, rapida, pe care eu am ales sa o fac in tava tip inel, dar pe care o puteti face in orice tava rectangulara sau de chec.
Ceea ce imi place la reteta asta este ca toate ingredientele se amesteca cu mixerul si ouale se pun intregi.
Deci toata munca o face "batatorul mecanic ".
Ba pardon, trebuie sa muncim un pic, la curatat samburii din visine, dar chiar merita efortul .

Ingrediente :

300 g visine curatate de samburi
3 oua 
200 g zahar
 50 ml rom
170 ml ulei
200 ml lapte
500 g faina + un praf de copt+ 50 g mac
coaja de lamaie
zahar vanilat




Pentru inceput curatam visinele de samburi si le punem deoparte.
Retineti cateva visine cu codite pentru ornat.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade ( foc mijlociu).
Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam zaharul, coaja de lamaie si vanilia si batem amestecul pana cand se transforma intr-o crema foarte spumoasa si-si tripleaza volumul. Batutul asta poate dura pana la 15-20 de minute si e  foarte important. De el depinde sa obtinem la final o prajitura aerata, care se topeste in gura.
Reducem viteza mixeului si continuam sa batem crema si sa adaugam uleiul in fir subtire.
Faina, data prin sita, se amesteca cu praful de copt si cu macul. O adaugam si pe ea in crema, in alternanta cu laptele rece.Omogenizam crema tot cu mixerul la viteza mica. La final adaugam si romul.
Se pune crema intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina si se presara deasupra visinele.
Se coace in cuptor la foc mijlociu (170 C), timp de 40-50 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca blatul e copt.
Dupa ce scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca bine si apoi scoateti-l din tava.
Prajitura se pastreaza la frigider 3-4 zile.
Puteti sa o pudrati cu zahar pudra si sa o ornati cu visine. 
Eu am trecut  cateva visine cu codita, printr-un sirop gros de zahar, ca sa devina lucioase si sa se pastreze mai multe zile.
De asemenea am turanat sirop de visine pe margini,pentru gust si efect artistic. :-)
Va doresc: Pofta buna !





Related Posts with Thumbnails