Powered By Blogger

marți, 16 aprilie 2013

Chec cu alune,ciocolata si mere





Iar am facut chec.
De data aceasta,unul cu alune in prim plan,dar care ascunde in plan secund alte surprize gustative placute.
Respectiv ciocolata si mere.
Reteta originala se numeste : Hazelnut Ring Cake si am gasit-o intr-o carte cu retete austriece .




Ingrediente :

200 g unt gras la temperatura camerei
200 g zahar pudra
200 g faina
4 galbenusuri la temperatura camerei
4 albusuri
100 g alune prajite,taiate
100 g ciocolata cu continut mare de cacao,rasa fin 
1 varf de lingurita praf de scortisoara
zahar vanilat
2 lingurite praf de copt
2 mere curatate de coaja date pe razatoare

faina si unt pentru uns forma
zahar pudra pentru pudrat prajitura
4 castroane pentru mixuri
o forma mare de chec tip inel sau doua forme obisnuite

Pregatiti si cantariti toate ingredientele.
Prajiti alunele cateva minute intr-o tava sau in cuptor si taiati-le grob.
Dati ciocolata pe razatoarea mica.
Curatati si radeti merele.
Ungeti forma cu unt si presarati-o cu faina.
Incalziti cuptorul la 180 de grade .Foc mijlociu.

Acum putem incepe sa facem prajitura:

In primul castron(cel mai mare ),combinam untul cu zahar vanilat si jumatate din zaharul pudra.Batem bine amestecul pana devine spumos.Incorporam pe rand cate un galbenus.
In alt castron,batem albusurile cu restul de zahar pana cand obtinem o spuma tare ,care face "ciocuri ".
In alt castron amestecam merele rase cu carliontii de ciocolata.
Faina se amesteca separat cu alunele, praful de copt si pudra de scortisoara.

Incorporam acum in mixul de unt, albusurile batute spuma, mixul de faina si la final merele cu ciocoata.
Iese o compozitie destul de tare. Nu va speriati. Asa trebuie sa fie.
Punem compozitia cu o lingura in tava,o repartizam uniform si dam tava la cuptor la 180 de grade 60 de minute.
Puneti un ceas sa sune,sa nu uitati de prajitura stand pe net.:)

La final faceti proba cu scobitoarea.
Cand e gata,prajitura se desprinde usor de pe peretii inelului.
Lasati prajitura sa se raceasca in forma.
O desprindeti apoi usor de pe peretii vasului si o intoarceti pe o farfurie.
Serviti-o pudrata cu zahar, cu un sos de vanilie sau chiar cu inghetata.
Ei,cam asta a fost.
Daca o faceti,va doresc:

Pofta buna !






10 comentarii:

mandala spunea...

Arata foarte bine la ingredintele astea te poti astepta la ce e mai bun, si eu am o forma din asta dar e tare mica parca e de jucarie !

Precious Mornings spunea...

Impecabil povestit, nu mai zic de cum arata, toate tips-urile 'mura-n gura', pai nici n-am cum sa nu incerc reteta! Pup si multumesc

Lia spunea...

Mandala,

Poti sa folosesti forme obisnuite de chec. E la fel de bun .:)

Lia spunea...

Neli,

Tu esti o scumpa,ca de obicei. :)
Pup cu drag.

Cătău spunea...

ce bine arata!!1 Un deliciuuu!!

Unknown spunea...

Arata foarte bine, de revista!

Stefy spunea...

arata fff bine!!!

liliana spunea...

prajituri superbe retete uitate de mine dar minunate ,te voi urmari cu placere mereu un pupic lili

Anonim spunea...

Foarte bun checul.L-am facut de mai multe ori ,schimband fructele.Multumesc pentru reteta!
Adriana/Canada

Lia spunea...

Adriana,

Ma bucur din suflet ca ti-a placut reteta mea.
Te mai astept pe blog .

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails