Cu ocazia Sarbatorii de Dragobete,va doresc fericire maxima,iubire eterna si viata lina.
Mai multe despre aceasta Sarbatoare de dragoste puteti vedea aici :
Eu am facut o prajitura care se topeaste in gura si care se poate inghiti dintr-o muscatura.
Am oscilat cu titlul :
Tzucaturi de Dragobete
Muscaturi de Dragobete
Muscaturi de dragoste :)
Prajitura mea, este de fapt o amandina,in care am folosit cacao si Inka ,iar crema am facut-o cu mascarpone in loc de unt.Daca vreti o crema mai ferma,folositi unt cu minimum 80% grasime.
Blat :
-6 oua
-6 oua
-200g zahar
-30ml apa
-30ml ulei
-20g cacao +2 linguri Inka
-8 linguri faina
Ouale se separa.
Albusurile se bat impreuna cu apa si cu zaharul adaugat in trei reprize.Obtinem o spuma ferma .
Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se albesc.Se incorporeaza usor bezeaua de albusuri,apoi faina amestecata cu cacao.
Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Tava mea are 40/25.
Am copt-o 35-40 de minute la 180 de grade. Am facut proba cu scobitoarea.Am scos-o din cuptor si am lasat-o sa se raceasca complect inaite de a o taia.
Crema :
Toate inredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,altfel mascarpone nu se va lasa cremuit. :)
3 galbenusuri + 4 linguri de zahar fin, se freaca cu telul intr-un vas, pe Bain-Marie ,pana obtinem o crema spumoasa si zaharul se dizolva.Racim crema si o amestecam cu un tel, cu 250 g mascarpone(sau unt) si 2 linguri cu varf de cacao + 2 linguri Inka.Invartiti viguros,pana cand mascarpone se lichefiaza intr-o crema fina.Punem crema la rece.
Siropul :
400 ml apa
200 g zahar
4 linguri ness
rom
Punem la fiert apa si zaharul. Dupa ce incepe sa fiarba mai lasam 5 minute pe foc mic si la final adaugam si nessul.Luam de pe foc si turnam rom sau esenta de rom.
Taiem blatul racit in doua.
Asezam o jumatate de blat pe o tava, insiropm, punem crema, acoperim cu celalalt blat.Insiropam si blatul de sus.
Punem prajitura la frigider pana a doua zi.
Apoi o taiem cu un cutit ascutit,incalzit in apa fierbinte.
Glazuram amandinele :
Glazura
200 g ciocolata menaj minimum 50 % cacao
200 ml frisca min 30 % grasime
Rupem ciocolata bucati mici si o punem intr-un vas incapator.
Separat incalzim frisca pana la fierbere si apoi fierbinte o turnam peste ciocolata.
Dupa 5 minute ,invartim amestecul de ciocolata si frisca cu un tel, pana cand obtinem o glazura lucioasa, numai buna de turnat peste bucatile de prajitura.
Cu o lingura, punem glazura pe fiecare amandina.
Daca in timp ce turnati glazura,aceasta se ingroasa prea tare ,mai puneti vasul putin pe un vas cu apa fierbinte si ati rezolvat problema.
Ornati dupa plac si in functie de eveniment cu frisca,ciocolata alba topita, inimioare, stelute....
De grija glazurii ,am uitat ca mi-e descarcat aparatul de fotografiat ,asa ca pana l-am incarcat,s-a topit crema ,dar ce sarbatoare ar fi asta ,fara de emotii . :)
Va doresc multe tzucaturi de Dragobete !
10 comentarii:
Eu inghit in sec cand privesc pozelele cu prajitura!!!
Lia, tzucate-as ca mi-ai facut-o o pofta de dulce.. :P
Bine mai arata prajitura asta, as musca din ea fara sa mai stau pe ganduri!
Frumoase obiceiuri avem!... Si chiar daca multe se pastreaza mai mult in forma decat in spirit, tot e o placere sa le vezi. Multumesc pentru postare, draga Lia!
Amandinele nu se numara printre preferatele mele, tocmai din cauza cremei de unt. Dar in varianta asta, sigur as incerca o bucatica, doua... noua. :)) Sunt sigura ca se topesc in gura!
Te pup, o saptamana frumoasa iti doresc!
Tzucaturi imprastiate si voua!
Haplea,
Stiu ca suna banal,dar si mie imi lasa gura apa ,toate prajiturile cu crema . :)
Olguta,
Tzuc you back . :)
Paula,
Ma bucur ca iti place . :)
Roxana draga,
Ma bucur mult sa te "vad ".
Ce mai faci "maini de aur" ? :)
Te pup.
Lilly,
Le-am prins si le-am adunat la un loc . :)
Trimiteți un comentariu