skip to main |
skip to sidebar
miercuri, 31 iulie 2013
marți, 9 iulie 2013
Prajitura cu visine - Mai simplu nu se poate
Dupa prajitura de ieri cu Visine si mac, mai vin cu o reteta simpla, simpla.
Nici nu ma intind mult la vorba, pentru ca procedeul e acelasi cu cel descris ieri.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Ouale se pun intregi, se mixeaza 15-20 de minute cu zaharul, apoi cu uleiul in fir subtire, cu faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si vanilia, alternand faina, cu laptele rece.
La final presarati deasupra visinele curatate de samburi si coaceti in tava tapetata cu hartie de copt, 40 de minute.
Scoateti prajitura si dupa racire, pudrati-o cu zahar fin.
Ingrediente :
2 oua mari
1/2 cana zahar
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
2 cani faina amestecata cu 1/2 plic praf de copt
coaja de lamaie
zahar vanilat
cana de 250 ml.
Pofta buna !
luni, 8 iulie 2013
Prajiura cu visine si mac
Ma grabesc sa va destainui reteta asta minunata, pana mai gasiti visine in piata, sau pana cand le mai aveti prin gradina.
O prajitura simpla, ieftina, rapida, pe care eu am ales sa o fac in tava tip inel, dar pe care o puteti face in orice tava rectangulara sau de chec.
Ceea ce imi place la reteta asta este ca toate ingredientele se amesteca cu mixerul si ouale se pun intregi.
Deci toata munca o face "batatorul mecanic ".
Ba pardon, trebuie sa muncim un pic, la curatat samburii din visine, dar chiar merita efortul .
Ingrediente :
300 g visine curatate de samburi
3 oua
200 g zahar
50 ml rom
170 ml ulei
200 ml lapte
500 g faina + un praf de copt+ 50 g mac
coaja de lamaie
zahar vanilat
Pentru inceput curatam visinele de samburi si le punem deoparte.
Retineti cateva visine cu codite pentru ornat.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade ( foc mijlociu).
Preincalzim cuptorul la 170 de grade ( foc mijlociu).
Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam zaharul, coaja de lamaie si vanilia si batem amestecul pana cand se transforma intr-o crema foarte spumoasa si-si tripleaza volumul. Batutul asta poate dura pana la 15-20 de minute si e foarte important. De el depinde sa obtinem la final o prajitura aerata, care se topeste in gura.
Reducem viteza mixeului si continuam sa batem crema si sa adaugam uleiul in fir subtire.
Faina, data prin sita, se amesteca cu praful de copt si cu macul. O adaugam si pe ea in crema, in alternanta cu laptele rece.Omogenizam crema tot cu mixerul la viteza mica. La final adaugam si romul.
Se pune crema intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina si se presara deasupra visinele.
Se coace in cuptor la foc mijlociu (170 C), timp de 40-50 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca blatul e copt.
Dupa ce scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca bine si apoi scoateti-l din tava.
Prajitura se pastreaza la frigider 3-4 zile.
Puteti sa o pudrati cu zahar pudra si sa o ornati cu visine.
Eu am trecut cateva visine cu codita, printr-un sirop gros de zahar, ca sa devina lucioase si sa se pastreze mai multe zile.
De asemenea am turanat sirop de visine pe margini,pentru gust si efect artistic. :-)
Va doresc: Pofta buna !
Despre mine
- Lia
- " In satul meu ", Din NORD
- Un om intre oameni ,pisici si caini.
Labels
8 Martie
(2)
Afumaturi
(1)
Amandine
(1)
animale
(4)
Aperitive
(13)
Asaf Avidan
(2)
Bauturi
(5)
Biscuiti
(1)
Budinci sarate
(1)
Carnati
(2)
Carne de pui
(1)
Cartofi
(1)
Ce este ?
(3)
Ceaun
(1)
Chec
(1)
Chec cu ciocolata
(1)
Chec. Dulciuri
(1)
Christoph Waltz
(1)
Cina
(1)
Ciocolata
(2)
Ciocolata de casa
(1)
Ciocolata italina
(1)
Ciocolata.
(1)
Ciorba
(1)
Ciorbe
(2)
Clatite
(1)
Coada de vita
(1)
Comfort food
(3)
Concurs
(1)
Condimente si Verdeturi
(3)
Craciun
(1)
Detoxifierea
(7)
DIETA
(14)
Diverse
(3)
Django Unchained
(1)
Dragobete
(1)
Dulceata
(1)
Dulciuri
(51)
Dulciuri dospite
(1)
Enervari
(1)
Farmacia naturii
(2)
Filme
(1)
Flori
(1)
Ganduri
(1)
Gem
(1)
Gem si Dulceata
(10)
Gogonele
(1)
Gradina
(2)
Gratar
(1)
Gratin
(3)
Gulyas
(2)
hering
(1)
Inghetata
(3)
Jeleu.
(1)
La masa cu Lia
(9)
La mult ani
(1)
Lime
(1)
Linzer
(1)
Macarons
(1)
Mancare ca la Mama acasa
(10)
Martie
(1)
Meniu
(1)
Menta
(1)
Mere
(2)
Mic dejun
(15)
Muraturi
(1)
Musaca .Carne de pui
(1)
Muschiulet
(1)
Muzica
(21)
Muzica .
(1)
Navettes de Marseille
(1)
Navettes provencal
(1)
Nectar Suc Sirop
(3)
Nes
(1)
Paine
(1)
Paine si placinte
(9)
Pamant
(1)
Parerea mea .
(1)
Paste 2010
(2)
Paste 2011
(1)
Paste fainoase
(5)
Pasti
(1)
Pasti 2012
(1)
Pasti 2013
(2)
peste
(1)
Petre
(1)
Piatra
(1)
Piatra de gatit.
(1)
Placinta cu mere
(1)
Povesti cu Lia
(27)
Prajitura cu alune
(1)
Prajitura cu mac
(1)
Prajitura cu mac.
(1)
Prajitura cu mere
(1)
Prajitura cu visine 1
(1)
Prajitura cu visine 2
(1)
Prajituri
(2)
Premii
(5)
Retete cu peste
(4)
Retete Exotice
(6)
Retete fara carne
(11)
Retete rapide
(4)
Sa mai si radem
(1)
Salam de biscuiti
(1)
Salam de ciocolata
(1)
salata
(1)
Salata de Boeuf
(1)
sfecla
(1)
Slanina
(2)
Sos
(2)
Supa
(14)
Supe
(2)
Tarte sarate
(1)
Turta dulce
(1)
Un bun ramas
(1)
Urari
(9)
Vara
(2)
Vinete
(1)
Zacusca
(1)
Zambete
(1)
Postări populare
Blog Archive
Va invit pe Site :
Persoane interesate
http://simplitaly.wordpress.com/
-
-
-
Chinese Chicken CurryAcum 12 ore
-
BRIOCHE PASQUALIAcum o zi
-
DoReMiFaSolLaSiDoAcum o zi
-
Easy Pancake Sausage Balls RecipeAcum 2 zile
-
GRIMOLLE AUX POMMESAcum 2 zile
-
Focuri care ard mocnitAcum 3 zile
-
-
Cotlet de porc cu soric la cuptorAcum o săptămână
-
Mucenici de dulce cu ou si untAcum o săptămână
-
Lipii de casa umplute (cascaval si sunca, la tigaie)Acum o săptămână
-
-
În drumul meu spre vindecareAcum 2 săptămâni
-
Tocană scurtă de vităAcum 2 săptămâni
-
-
Figure su carta, gouache, prove colore (prima parte)Acum 3 săptămâni
-
PASTE DE NOTA ZECE CU SOS ROȘUAcum 4 săptămâni
-
-
-
-
Porcusori in aluatAcum 6 luni
-
Кекс с рикота и сливиAcum 6 luni
-
-
-
-
Biscotti speziatiAcum un an
-
-
Hello world!Acum un an
-
Torta al cioccolato e yogurtAcum un an
-
Ion StelistuAcum un an
-
-
-
Supa crema de morcovi cu ghimbirAcum 3 ani
-
-
-
Cum funcționează soluțiile adBlock?Acum 4 ani
-
-
-
-
Prajitura ecler la tavaAcum 5 ani
-
-
-
Focaccia cu ardei si dovlecelAcum 5 ani
-
M.D.Acum 5 ani
-
Pizza camembertAcum 6 ani
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Chilli con carneAcum 6 ani
-
Cuib de viespeAcum 6 ani
-
-
Tort Masha si ursul pentru JessikaAcum 6 ani
-
Inchid blogul!Acum 6 ani
-
Unt de casaAcum 6 ani
-
-
Nefericitul din Jurnalul FericiriiAcum 6 ani
-
-
-
-
-
Vietnam subiectiv (4)Acum 7 ani
-
-
-
-
-
PIZZA RULOU CU ALUAT DE FOIETAJAcum 7 ani
-
Spanac în crusta de cartofi dulciAcum 8 ani
-
1 MARTIE 2016Acum 8 ani
-
Os domnesc cu perjeAcum 8 ani
-
-
Peltea de gutuiAcum 8 ani
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 8 ani
-
-
panda cioco chek tutorialAcum 8 ani
-
-
-
BrownieAcum 8 ani
-
Beach Paradise WallpaperAcum 9 ani
-
Miercurea fara cuvinteAcum 9 ani
-
-
-
Porcus MaximusAcum 9 ani
-
PUI KIEVAcum 9 ani
-
Cheesecake SeimaAcum 10 ani
-
Supa de Oase - Cum?Acum 10 ani
-
Soufflé au Chocolat/Sufleu de ciocolataAcum 10 ani
-
Cinci cani-Cinque tazzeAcum 10 ani
-
-
-
-
-
-
La revedereAcum 10 ani
-
FUNNEL CAKEAcum 10 ani
-
Prajitura cu nuca si ciocolataAcum 10 ani
-
Bârfa noastră cea de toate zileleAcum 10 ani
-
-
Salmorejo con TofuAcum 11 ani
-
Baclava (Baklava)Acum 11 ani
-
PianoAcum 11 ani
-
Kaiser de casaAcum 11 ani
-
PapanasiAcum 11 ani
-
Gâteau banquetAcum 12 ani
-
-
-
Gallery: Favorite Jazz Fest EatsAcum 12 ani
-
Doar priviti, fara sa miscati!Acum 12 ani
-
-
-
Saramurarea carniiAcum 13 ani
-
-
-
Tort cu zmeura si ciocolataAcum 14 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-