skip to main |
skip to sidebar
Postări
Postări
Abonați-vă la




miercuri, 31 iulie 2013
marți, 9 iulie 2013
Prajitura cu visine - Mai simplu nu se poate
Dupa prajitura de ieri cu Visine si mac, mai vin cu o reteta simpla, simpla.
Nici nu ma intind mult la vorba, pentru ca procedeul e acelasi cu cel descris ieri.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Ouale se pun intregi, se mixeaza 15-20 de minute cu zaharul, apoi cu uleiul in fir subtire, cu faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si vanilia, alternand faina, cu laptele rece.
La final presarati deasupra visinele curatate de samburi si coaceti in tava tapetata cu hartie de copt, 40 de minute.
Scoateti prajitura si dupa racire, pudrati-o cu zahar fin.
Ingrediente :
2 oua mari
1/2 cana zahar
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
2 cani faina amestecata cu 1/2 plic praf de copt
coaja de lamaie
zahar vanilat
cana de 250 ml.
Pofta buna !
luni, 8 iulie 2013
Prajiura cu visine si mac
Ma grabesc sa va destainui reteta asta minunata, pana mai gasiti visine in piata, sau pana cand le mai aveti prin gradina.
O prajitura simpla, ieftina, rapida, pe care eu am ales sa o fac in tava tip inel, dar pe care o puteti face in orice tava rectangulara sau de chec.
Ceea ce imi place la reteta asta este ca toate ingredientele se amesteca cu mixerul si ouale se pun intregi.
Deci toata munca o face "batatorul mecanic ".
Ba pardon, trebuie sa muncim un pic, la curatat samburii din visine, dar chiar merita efortul .
Ingrediente :
300 g visine curatate de samburi
3 oua
200 g zahar
50 ml rom
170 ml ulei
200 ml lapte
500 g faina + un praf de copt+ 50 g mac
coaja de lamaie
zahar vanilat
Pentru inceput curatam visinele de samburi si le punem deoparte.
Retineti cateva visine cu codite pentru ornat.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade ( foc mijlociu).
Preincalzim cuptorul la 170 de grade ( foc mijlociu).
Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam zaharul, coaja de lamaie si vanilia si batem amestecul pana cand se transforma intr-o crema foarte spumoasa si-si tripleaza volumul. Batutul asta poate dura pana la 15-20 de minute si e foarte important. De el depinde sa obtinem la final o prajitura aerata, care se topeste in gura.
Reducem viteza mixeului si continuam sa batem crema si sa adaugam uleiul in fir subtire.
Faina, data prin sita, se amesteca cu praful de copt si cu macul. O adaugam si pe ea in crema, in alternanta cu laptele rece.Omogenizam crema tot cu mixerul la viteza mica. La final adaugam si romul.
Se pune crema intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina si se presara deasupra visinele.
Se coace in cuptor la foc mijlociu (170 C), timp de 40-50 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca blatul e copt.
Dupa ce scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca bine si apoi scoateti-l din tava.
Prajitura se pastreaza la frigider 3-4 zile.
Puteti sa o pudrati cu zahar pudra si sa o ornati cu visine.
Eu am trecut cateva visine cu codita, printr-un sirop gros de zahar, ca sa devina lucioase si sa se pastreze mai multe zile.
De asemenea am turanat sirop de visine pe margini,pentru gust si efect artistic. :-)
Va doresc: Pofta buna !
Despre mine

- Lia
- " In satul meu ", Din NORD
- Un om intre oameni ,pisici si caini.
Labels
8 Martie
(2)
Afumaturi
(1)
Amandine
(1)
animale
(4)
Aperitive
(13)
Asaf Avidan
(2)
Bauturi
(5)
Biscuiti
(1)
Budinci sarate
(1)
Carnati
(2)
Carne de pui
(1)
Cartofi
(1)
Ce este ?
(3)
Ceaun
(1)
Chec
(1)
Chec cu ciocolata
(1)
Chec. Dulciuri
(1)
Christoph Waltz
(1)
Cina
(1)
Ciocolata
(2)
Ciocolata de casa
(1)
Ciocolata italina
(1)
Ciocolata.
(1)
Ciorba
(1)
Ciorbe
(2)
Clatite
(1)
Coada de vita
(1)
Comfort food
(3)
Concurs
(1)
Condimente si Verdeturi
(3)
Craciun
(1)
Detoxifierea
(7)
DIETA
(14)
Diverse
(3)
Django Unchained
(1)
Dragobete
(1)
Dulceata
(1)
Dulciuri
(51)
Dulciuri dospite
(1)
Enervari
(1)
Farmacia naturii
(2)
Filme
(1)
Flori
(1)
Ganduri
(1)
Gem
(1)
Gem si Dulceata
(10)
Gogonele
(1)
Gradina
(2)
Gratar
(1)
Gratin
(3)
Gulyas
(2)
hering
(1)
Inghetata
(3)
Jeleu.
(1)
La masa cu Lia
(9)
La mult ani
(1)
Lime
(1)
Linzer
(1)
Macarons
(1)
Mancare ca la Mama acasa
(10)
Martie
(1)
Meniu
(1)
Menta
(1)
Mere
(2)
Mic dejun
(15)
Muraturi
(1)
Musaca .Carne de pui
(1)
Muschiulet
(1)
Muzica
(21)
Muzica .
(1)
Navettes de Marseille
(1)
Navettes provencal
(1)
Nectar Suc Sirop
(3)
Nes
(1)
Paine
(1)
Paine si placinte
(9)
Pamant
(1)
Parerea mea .
(1)
Paste 2010
(2)
Paste 2011
(1)
Paste fainoase
(5)
Pasti
(1)
Pasti 2012
(1)
Pasti 2013
(2)
peste
(1)
Petre
(1)
Piatra
(1)
Piatra de gatit.
(1)
Placinta cu mere
(1)
Povesti cu Lia
(27)
Prajitura cu alune
(1)
Prajitura cu mac
(1)
Prajitura cu mac.
(1)
Prajitura cu mere
(1)
Prajitura cu visine 1
(1)
Prajitura cu visine 2
(1)
Prajituri
(2)
Premii
(5)
Retete cu peste
(4)
Retete Exotice
(6)
Retete fara carne
(11)
Retete rapide
(4)
Sa mai si radem
(1)
Salam de biscuiti
(1)
Salam de ciocolata
(1)
salata
(1)
Salata de Boeuf
(1)
sfecla
(1)
Slanina
(2)
Sos
(2)
Supa
(14)
Supe
(2)
Tarte sarate
(1)
Turta dulce
(1)
Un bun ramas
(1)
Urari
(9)
Vara
(2)
Vinete
(1)
Zacusca
(1)
Zambete
(1)
Postări populare
Blog Archive
Va invit pe Site :
Persoane interesate
http://simplitaly.wordpress.com/
-
-
-
Philly Cheesesteak Sloppy JoesAcum 19 ore
-
Cotlet de porc cu gutuiAcum o zi
-
Carne de porc conservata la borcanAcum o zi
-
Autumn rainAcum 2 zile
-
-
-
-
Mini tarte cu crema de vanilie si fructeAcum o săptămână
-
Musaca de vinete cu dovleceiAcum o săptămână
-
Yayoi Kusama: Donne nell'Arte del NovecentoAcum o săptămână
-
Mancare de rosii (fara carne, de post)Acum 4 săptămâni
-
Torta rovesciata alle susineAcum 2 luni
-
Salată cu cartofi și verdețuriAcum 3 luni
-
Hello world!Acum 5 luni
-
-
-
-
BROOKIESAcum un an
-
Кекс с рикота и сливиAcum 2 ani
-
-
-
SlotssportAcum 2 ani
-
-
-
Hello world!Acum 3 ani
-
-
Cozonac tip PanettoneAcum 3 ani
-
Prajitura cu mere si biscuitiAcum 5 ani
-
Prajitura cu mere si crema de vanilieAcum 5 ani
-
Tocana de iepure cu pastai lateAcum 5 ani
-
Cum funcționează soluțiile adBlock?Acum 6 ani
-
-
Bancul zilei 18 iulie 2019Acum 6 ani
-
-
-
Cozonac Impleticit - Adi HădeanAcum 6 ani
-
Dulce vegan cu zmeuraAcum 6 ani
-
M.D.Acum 7 ani
-
Hristos a Inviat!!Acum 7 ani
-
Ghiveci călugărescAcum 7 ani
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 7 ani
-
TORT LUMEA LUI GUMBALLAcum 7 ani
-
Supa de wontonAcum 7 ani
-
-
Inchid blogul!Acum 8 ani
-
Unt de casaAcum 8 ani
-
-
Nefericitul din Jurnalul FericiriiAcum 8 ani
-
Fursecuri LinzerAcum 8 ani
-
-
-
Vietnam subiectiv (4)Acum 9 ani
-
O calatorie spiritualaAcum 9 ani
-
-
-
Aniversary cakeAcum 9 ani
-
CHEC APERITIVAcum 9 ani
-
1 MARTIE 2016Acum 9 ani
-
Supa de linteAcum 9 ani
-
-
Promisiunea, acest bănuţ găurit.Acum 9 ani
-
-
Peltea de gutuiAcum 9 ani
-
TorturiAcum 9 ani
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 10 ani
-
-
strudel cu mere 2Acum 10 ani
-
-
-
BrownieAcum 10 ani
-
Beach Paradise WallpaperAcum 10 ani
-
Miercurea fara cuvinteAcum 11 ani
-
Cheonggyecheon Stream, SeoulAcum 11 ani
-
-
Porcus MaximusAcum 11 ani
-
PUI KIEVAcum 11 ani
-
Cheesecake SeimaAcum 11 ani
-
Supa de Oase - Cum?Acum 11 ani
-
Soufflé au Chocolat/Sufleu de ciocolataAcum 11 ani
-
Cinci cani-Cinque tazzeAcum 11 ani
-
-
-
-
-
-
-
La revedereAcum 12 ani
-
FUNNEL CAKEAcum 12 ani
-
Prajitura cu nuca si ciocolataAcum 12 ani
-
Bârfa noastră cea de toate zileleAcum 12 ani
-
-
Salmorejo con TofuAcum 13 ani
-
Baclava (Baklava)Acum 13 ani
-
Trufe rawAcum 13 ani
-
PianoAcum 13 ani
-
Kaiser de casaAcum 13 ani
-
PapanasiAcum 13 ani
-
Minunatii in gradina taAcum 13 ani
-
Galuste cu prune- varianta cu maiaAcum 14 ani
-
-
-
Gallery: Favorite Jazz Fest EatsAcum 14 ani
-
Doar priviti, fara sa miscati!Acum 14 ani
-
Shina sobaAcum 14 ani
-
-
-
Saramurarea carniiAcum 14 ani
-
-
-
Tort cu zmeura si ciocolataAcum 15 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-