marți, 23 noiembrie 2010

Caponata siciliana



Caponata siciliana e de fapt un ghiveci.
Ingredientele sunt aproape identice cu cele din ratatouille.
Doar ca ratatoulille-ul se face inabusit,pe cand la caponata,legumele se prajesc.
Pentru 2 persoane avem nevoie de :

- o vanata mijlocie
- un ardei gras rosu si unul galben
- un zucchini mic
- o ceapa rosie
- cateva stafide
- o mana de masline
- sare,piper,
- 1/2 lingurita zahar
- capere,muguri de pin ( 10-15 bucati din fiecare)
- 3 catei de usturoi
- ulei si putin otet 
- frunze de busuioc,salvie,sau altele care va plac

Incepem cu vanata,care se taie felii de 1 cm ,iar apoi se taie transversal in mici cubulete.
Cuburile de vanata se prajesc in ulei incins,pana cand se rumenesc.
Se scot din tigaie pe servetele,pentru ca surplusul de ulei sa fie absorbit.
Apoi taiem ceapa  marunt,iar restul legumelor in bucati mici.
Punem pe foc o tigaie antiaderenta cu putin ulei.
Prajim in ordine :
ceapa,ardeii,dovlecelul.
Adaugam sare,piper,zahar,otet,caperele,mugurii de pin, stafidele, usturoiul  si lasam sa se caleasca toate . Dar nu mult ,pentru ca sa nu se transforme intr-o masa amorfa.
Legumele trebuie sa-si pastreze forma,culoarea si sa ramana usor crocante.
In acest moment adaugam cuburile de vanata prajite,invartim scurt si e gata.
O sezam frumos pe farfurie,ornam cu frunze proaspete de busuioc, salvie,sau de care aveti.
Eu am mai pus cativa stropi de balsamico si pe farfurie.
Se serveste calda,rece,simpla,cu orez,sau ca garnitura langa carne.
Sper sa va placa .Eu am mancat-o cu paine proaspata si un file de Tilapia la gratar.



17 comentarii:

  1. Atat de multe culori intr-o farfurie...nu am mai vazut demult...prezentare SUPERBA! calitatea pozei, nu mai zic. E TOTUL PERFECT! A, si inca ceva, ratatouille-ul frantzusesc s-ar zgaria pe ochi daca ar vedea caponata ta siciliana. 1-0 pentru tine Lia!

    RăspundețiȘtergere
  2. o fi mancarea asta un ghiveci,dar fotografia arata ca cea mai minunata portie!felicitari pentru fotografie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumusete! Imi place tare mult reteta - o pun pe lista de "to-do"

    RăspundețiȘtergere
  4. Superba fotografia! Numele e complicat, dar ghiveciul minunat ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa-mi fie rusine, eu caponata n-am facut niciodata.Si ca sa fi politically correct, mai lipseste sa faci un ghiveci de legume.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am ramas cu o frumoasa impresie despre blogul tau ...totul arata minunat iar prezentarile ce sa mai spun...nu am cuvinte!Ghiveciul ,frumos prezentat si foarte gustos.O zi buna iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar ca arata special acest preparat! Faptul ca are multe legume, il voi trece la favorite si voi testa chestia cu salvia la legume. Am adus cu mine stafeta Prieteniei, in dar pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreea,
    Geta,
    Maria,
    Le blog piquant,
    Liana,
    Lilly,
    Nela,
    Haplea,

    Multumesc.

    Elena,
    multumesc mult.Sunt onorata ca te-ai gandit la mine.
    Am fost prinsa zilele astea cu altele...

    Va pup pe toti si va multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Excelent. Totul arata superb. Lia, felicitari pentru tot ce faci. Iti trimit raza mea de soare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alison,
    Diamanto,
    Chefa,


    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce frumusete!Asta pîna îi simti gustul!Superba prezentare :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Maya.
    Un mare compliment din partea unei
    arstite culinare.
    Pup.

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata naucitor de apetisant. O sa ma mai intorc pe-aici :)

    RăspundețiȘtergere