duminică, 21 octombrie 2012

Musaca cu Vinete ,Carne de pui si Mere





Va vine sa credeti  ?
In 15 Octombrie am recoltat ultimele vinete din gradina .
Babay-vinete ce-i drept ca nu mai aveau nici o sansa sa creasca mari.
M-am hotarat pentru o musaca cu carne de pui .
Numai ca socoteala din targ nu se potriveste cu ce-a de acasa , si am constatat ca nu aveam destule vinete.
Cum romanul e recunoscut pentru inventivitate si....modestie , iata-ma inventatoarea unei noi retete , pe care mi-o asum fara jena .Cum m-am scos ?Am complectat ultimul strat al musacalei cu felii de mere si a iesit o bunatate .
Daca sunteti cuminti va dezvalui si voua reteta secreta :)

Musaca de Vinete cu carne de pui si Mere 

Ingrediente :

3 vinete lunguiete 
2 mere 
700 g carne de pui tocata
o ceapa
nucsoara
boia dulce
150 g orez fiert
rondele de rosii sau 300 ml bulion
sare,piper
100 g feta
praf de scortisoara
menta si patrunjel
ulei

Topping :

250 ml smantana
2 oua 

Sau varianta light :

pesmet 

    
Vinete curatate de coaja ,se taie rondele ,se sareaza si se lasa deoparte 20 de minute sa-si lase zeama.
Apoi le-am limpezit bine cu apa rece ,le-am uscat intr-un prosop curat de bumbac si le-am prajit cateva minute intr-un teflon uns usor cu ulei .Rondelele se rumenesc ,dar trebuie sa ramana moi.
Separat ,tocam marunt ceapa curata ,si o prajim in putin ulei .
Am adaugat carnea tocata de pui ,sare ,piper ,boia dulce si putina nucsoara .Prajim carnea in tava pana se albeste .Apoi am adaugat bulionul si am mai lasat-o pe foc 15 minute .
Daca nu avem bulion ci rosii ,punem felii de rosii dupa fiecare strat de vinete .
Incepem sa cladim Musacaua . 
Intr-o tava unsa cu putin ulei , punem primul strat de vinete ,saram si adugam praf de piper si putina scortisoara . 


Urmeaza apoi un strat de carne de pui ,apoi orezul fiert in apa cu sare si foarte bine surs ,iar un strat de carne si la final stratul de vinete , randomizat cu mere . :)
Condimentam si parfumam cu menta si patrunjel .


Mereleor le-am scobit cotorul si in mijlocul fiecarei rondele ,am pus cate un cubulet de branza feta .
Deasupra turnati un sos din smantana batuta cu oua si putina sare  , sau faceti o varianta usoara ,cu calorii putine , presarand doar pesmet stropit cu putin ulei de masline .



Dam la cuptor pana se rumeneste musacaua .

Pofta buna , daca aveti curaj sa incercati reteta mea . :)




14 comentarii:

  1. Lia, esti tare, super combinatie care pun pariu ca e super mega delicioasa.

    Pupici si o duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bestial ce culori si ce arome!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt curioasa de felul meu. Imi place ideea si o retin!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesanta combinatia!Cu siguranta o musaca delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Ioana ,
    @ Any ,
    @ Irina ,
    @ Haplea ,

    Ma bucur ca v-a placut combinatia mea trasnita . :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua!
    Cristina's world si eLady.ro te invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce combinatie traznet!!! imi place musacaua...as incerca si varianta asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristina ,

    multumesc mult pentru invitatie . :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Paula ,

    Incearc-o si nu vei regreta .Pana mai sunt vinete . :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce combinatie interesanta! Imi place ideea! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. M-ai cucerit definitiv cu reteta asta!

    RăspundețiȘtergere
  12. E delicioasã, trebuie sa incer ci eu, imi plce topingul si ideea cu merele:)

    RăspundețiȘtergere