Hopping John ,este o mancare traditionala care se serveste in statele din sudul Americii de Nord,in prima zi a noului an.Se crede ca aduce noroc ,avere si dragoste .
Este o mancare care provine din bucataria creola .
In varianata originala ,aceasta este o mancare fiarta la foc mic si se face lent,cam in doua ore.Legumele fierb domol impreuna cu fasolea ,pana rezulta un maclavais ,care se amesteca la final cu orezul fiert si condimentele .
Intre timp ,au mai aparut si alte metode de preparare,slava domnului ,ca mie nu-mi plac mancarurile mamaligoase si am ales... banda rapida :) ,stir-fry,cu legumele prajite usor .
Ingrediente :
175 g fasole neagra sau rosie uscata
125 g costita afumata sau kaizer
1 ardei rosu
ceapa rosie
1 fir de telina de petiol
200 g orez cu bob lung
ulei
sare,piper negru si rosu
o priza de scortisoara
o priza de nucsoara
2 cuisoare pisate
praf de ardei iute
frunze de coriandru sau de patrunjel
Fasolea se pune cu o zi inainte in apa rece la inmuiat.Apoi se fierbe si se scurge.
Legumele se curata si se taie cuburi .
Le prajim pe rand in putin ulei ,cateva minute ,sa nu piarda culoarea frumoasa si sa ramana crocante .
Am prajit ceapa ,
Apoi ardeiul ,
Tija de telina
Taiem costita felii subtiri si o prajim pana devine aurie si crocanta.
Separat fierbem orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.Il scurgem .
Nu mai ramane decat sa amestecam toate componentele,sa adaugam sare,piper,scortisoara,nucsoara,cuisoara si praf de ardei iuti.
Daca aveti cateva frunzulite de coriandru ,presarati deasupra.Daca nu ,e foarte bun si patrunjelul .
Se incalzeste usor la aburi ,pe un vas cu apa ,inaite de servire.
Pofta buna !
Frumos si colorat :)!
RăspundețiȘtergeretrebuie sa fie ceva tare bun!
RăspundețiȘtergereSuper arata si sigur delicioasa!!!
RăspundețiȘtergerece de culori si ce foame mi s-a facut
RăspundețiȘtergereAny,
RăspundețiȘtergereSa stii ca si pe mine ma atrag clorile intr-o farfurie.
Ele sunt cele care deschid apetitul . :)
Alinutzika ,
RăspundețiȘtergereE si foarte usor de facut .:)
Aziz ,
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place . :)
Johanna .., :)
RăspundețiȘtergereMa bucur sa te vad pe la mine prin casuta virtuala .:)
Imi place "maglavaisul" tau.Am sa-l incerc!
RăspundețiȘtergereCe-mi place rizi bizi asta al tau ! Aromat si colorat, mmm, tare bun !
RăspundețiȘtergereimi place rizi-bizi! suna tare haios, si ce bine ca nu ai fiert legume 2 ore! ceea ce ai facut tu e mai sanatos!
RăspundețiȘtergerenici eu nu-s prea mare fan al mancarurilor migaloase(mai fac si exceptii)
o duminica frumoasa!
Pare delicioasa. Yummy!
RăspundețiȘtergerePansy , da-i bice ! :)
RăspundețiȘtergerePupu-te . :)
E perfect" Rizi-Bizi"-ul :)!!!!O zi minunata!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria . :)
RăspundețiȘtergereFetelor,
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place.
Va pup.
Arata tare bine si e grozav de bun, Rizi-Bizi-ul tau:)!!!Pupici!
RăspundețiȘtergere