Kebabul in toate formele lui si indiferent de origini,imi lasa gura apa se fiecare data.
Am ales azi,varianta pakistaneza.
Am ales azi,varianta pakistaneza.
Pentru ca aveam un kilogram de carne de vita tocata,si pentru ca afara a venit primavara,am hotarat sa inauguram gratarul.
Am pregatit carnea pentru kebab si am amestecat :
1 kg de carne de vita tocata fin
1 lingurita sare
2 lingurite Garam masala facuta in casa ,dupa reteta lui Radu de aici
1 lingurita boia dulce
piper macinat
frunze de coriandru,sau pulbere de menta uscata
1 ceapa taiata fin
1 ou
Se amesteca bine toate ingrediente ,dupa care se lasa carnea 2 ore,sa se odihneasca,la frigider.
Betele pentru frigarui,se pun la inmuiat in apa rece,pentru 40 de minute.
Procedura asta,o sa le impidice sa se inflameze,cand le parleste focul la fundulet.
Apoi scoatem carnea din frigider ,o intindem pe o folie ,ca un aluat,si rulam in jurul betelor,ajutandu-ne de folie.
Puteti sa le modelati si cu mana,dar eu ma descurc mai usor asa.
In faza asta,trimiteti Omul,sa incinga gratarul.
Cand carbunii sfaraie,puneti kebabul pe gratarul uns cu o bucata de slanina.
intre timp,am pregatit masa
Puneti alaturi sosuri,legume,lamaie.
Asa arata gata
si portia mea
Si asta a mai ramas.
Vorba aia,ce-am fost si ce-am ajuns . :)
nu e coreeeect!!!!!!portia mea unde esteeeeeee? arata demential!!!! cand mai faceti?k sa vin si eu..........
RăspundețiȘtergereUn deliciu absolut..
RăspundețiȘtergereSi mie imi lasa gura apa!
RăspundețiȘtergereMai,eu va bat!Voi deja ati scos gratarul la treaba!Si eu vreau!Merci de reteta,chiar am nevoie de ea în curînd!
RăspundețiȘtergerePupici si noapte buna :)
Pai mai am un pic si plang de pofta ! Gata, sambata vad cum fac si fac un gratar,ca-mi ploua-n gura ! :) Pupici ! :*
RăspundețiȘtergeresalivez! dixit! o sa fac si eu, dar cu miel.
RăspundețiȘtergerefabulos! in primul rand, nu-mi vine sa cred ca ai facut seekh kebab. in al doilea, mi s-a facut o pofta atat de mare, incat parca si aud in minte sfaraitul carnii pe gratarul incins. Oi avea eu trecut francez, dar romanul e tot roman :)))
RăspundețiȘtergereTe pup!
Of...incepe o perioada grea, aia cu gratare :)
RăspundețiȘtergereArata delicios Lia, bravo!
Me&You,
RăspundețiȘtergereCand mai fac,dau o strigare.:)
Haplea,
RăspundețiȘtergereApoi sa stii ca daaaa... :)
Mariette,
RăspundețiȘtergereSpor si tie la gratarit si
Pofta buna !
L-am scos,ca tare luga a mai fost iarna asta.
RăspundețiȘtergerePupici si tie Maya.
Ana,
RăspundețiȘtergereFa o poza sa te vad cum grataresti.
Pup you.:)
Cristina,
RăspundețiȘtergereO usuram noi,ca le facem light.
Un piept de pui,o ciuperca,un dovlecel,un ardei...copt,o nebunie.
Pup you back.:)
inteleg ca despre o portie si pentru mine nici nu poate fi vorba !
RăspundețiȘtergereCu asa mancare sa tot traiesti, super...
RăspundețiȘtergerevai ce frumos arata!!!
RăspundețiȘtergereNu mai pot asista la astfel de chinuri! Pe bune! Nu-i frumos ceea ce faci! Macar puteai sa spui dinainte ca postezi destrabalarile astea ca sa nu citesc postarea! :)
RăspundețiȘtergereMinunate,afara parca s-a mai incalzit si neaparat tre sa scoatem garatrele la treaba!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Va anunt oficial ca sezonul de pescuit si vanatoare s-a inchis !
RăspundețiȘtergereS-a deschis sezonul de gratar !
Asa ca nu va mai minunati.
Treceti la gratareala ! :)